自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

BA1變BA2,咁BA1從何而來?!係咪空少就高人一等人人為佢護航?基層印巴就要俾人鞭屍?空少為消閒去嘆茶有需要嗎,抵可憐嗎?印巴為生計去拾荒抵鬧嗎?

大宅

11B 發表於 22-3-14 01:52
BA1變BA2,咁BA1從何而來?!係咪空少就高人一等人人為佢護航?基層印巴就要俾人鞭屍?空少為消閒去嘆茶有需要嗎 ...

樓主,人地答左你架啦。係兩隻病毒。BA2唔係喺空少到來,張竹君講左真係好多次BA2 同1係完全兩個傳播鏈。

唔係為空少講說話,一單還一單。空少係衰,我都嬲。但今次冇得瀨佢地。我都明你嬲嘅

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

11B 發表於 22-3-14 01:52
BA1變BA2,咁BA1從何而來?!係咪空少就高人一等人人為佢護航?基層印巴就要俾人鞭屍?空少為消閒去嘆茶有需要嗎 ...

空少空姐群組係BA1。空少真係衰到無人有。

BA2係檢疫酒店一個外地抵港嘅檢疫住客在外地染到,屬輸入個案。巴婦原本係無事,點知檢疫21日到尾聲時,不幸被該染疫人士傳染,據說係二人住對面房,剛好大家一齊開門就中招。

巴婦因為尾聲至染疫,滿21日PCR陰性就回家,之後至發病,但已傳染無打針丈夫。佢丈夫又去咗葵涌邨執垃圾,傳染咗清潔工。之後就開始爆...

大宅

traeh 發表於 22-3-14 02:13

BA2係檢疫酒店一個外地抵港嘅檢疫住客在外地染到,屬輸入個案 ...

好清楚呀講得

所以當初遲遲唔封葵涌邨真係好錯

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

BA2係檢疫酒店一個外地抵港嘅檢疫住客在外地染到,屬輸入個案 ...

你呢個清晰好多!前面班4+4一味淨識搬新聞新聞出來遮蓋自己一樣知啲唔知啲,就扮正義嚟冷係教訓人!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

點解要係咁輸入埋呢啲高危人士
對香港有咩用?
全香港俾南亞人玩死了

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

幸福花海 發表於 22-3-13 20:25
就算边個引起都好啦,唔同領導人決策有唔同结果,市民自己亦都有責任,係咪應該告政府?抑或告來源地武漢呢 ...

你都要搞清楚喎!世衛已經正名此病毒為:新冠肺炎病毒

1.而家傳播緊嘅主流病毒係 Omicorn BA.2;

2.來源地係咪武漢仍然係一個迷,爆發早期多國已調查到病毒株來源(zero patient)唔喺武漢;

3.要追究誰國傳播世紀病毒,美國比中國更大嫌疑;

唔睇留言都唔知你原來都係台毒港毒分子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

bingbing0810 發表於 22-3-14 02:18
好清楚呀講得

仲有圍封要曬堆人落黎檢
仲有最低能既全港排排排排死你8粒鐘強檢
一樣都係幫助擴疫

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

https://www.wenweipo.com/s/20220 ... b03103e0c47856.html

係曾在30秒內先後開門取東西

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

kuhs 發表於 22-3-13 20:13
無知真係可怕

無知得過今時今日呢度仲有人講武漢肺炎?!

大宅

11B 發表於 22-3-14 02:23
無知得過今時今日呢度仲有人講武漢肺炎?!

都吾係空少傳,不如你改改標題

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今波好似係葵涌村垃圾房執二手嘢傳開喎!
空少嗰邊追截曬啦!倉鼠嗰邊就唔知後黎揾唔揾到曬D倉鼠…
若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

小源 發表於 22-3-13 19:53
洪為民洗唔洗

佢都應該要負責

大宅

11B 發表於 22-3-13 21:00
傳播力超越空少…咁係咪空少都有份先!講多次!我呢個post係講空少,其他人覺得其他傳染途徑/人士也要賠償嘅, ...

答返你個post:
1. 唔支持告佢地
2. 告唔入,做唔到

原因:
死個幾百人全部係BA2亞型,冇一個係BA1

建議你自己拎錢出黎告佢地

大宅

到今時今日仲要老屈乜到係空少群組只會更顯無知及太 PR feel。

要追返不如建議樓主告埋傳入香港第一波001 case嗰位仁兄

大宅

開不了口 發表於 22-3-13 19:56
點解咁耐都仲有人講緊係空姐空少 ,一直無睇新聞

唔係呢2個人將Omicron帶入來香港咩?隔離期間走左出去食飯,將病毒傳開曬
現在香港九成九九都是Omicron

大宅

Grace9999 發表於 22-3-14 04:25
到今時今日仲要老屈乜到係空少群組只會更顯無知及太 PR feel。

要追返不如建議樓主告埋傳入香港第一波001 ...

不是老屈,絕對係事實,唔知嗰個係你

第四波疫情已完結好耐,香港經濟已經開始復甦,之後大部分都係0聲輸入個案,唔係呢兩個極度自私行為,香港點會搞到現在咁折墮

伯爵府

capricornbb 發表於 22-3-14 02:19
你都要搞清楚喎!世衛已經正名此病毒為:新冠肺炎病毒

1.而家傳播緊嘅主流病毒係 Omicorn BA.2;

你個人都幾偏激,我答緊咩都唔知,錯重點去扭曲我意思,仲無理頭屈我台獨港獨,真係大開眼界

大宅

大大世界 發表於 22-3-14 02:27
都吾係空少傳,不如你改改標題

擘大隻眼睇下

男爵府

樓主

我支持你告
記得要入紙呀!

首頁

尾頁

跳至