自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

lovelybaby2015 發表於 22-3-28 18:16

老翻
香港咁富裕係唔應該玩老翻既

伯爵府

Check out '650蚊650+隻遊戲😍新會員制性價比最高玩法❗超平價玩轉Switch Game😆Carousell實名認證鑽石商店💎❗Nintendo Switch Game membership', available at HK$650 on #Carousell https://carousell.app.link/z8D8cMaoLob

係咪呢啲?
佢講到合法㗎喎
可以任玩game
原來會ban 機

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

玩咗咁耐而家先知原來會咁樣ban機,不過唔明點解要喺網上買個game?有錢買部機但冇錢買過game?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

S_family 發表於 22-3-28 18:12
咁仲奇怪,隻game咭又要自己真金白銀買幾百蚊番黎,淨係用係人地副ac玩……
定係其實副ac可以唔洗插咭就 ...

我諗即係login人哋賣俾你個賬號download 下載版既games,唔駛再另外買盒裝game咭,呢d非法行為係會被任天堂永久ban主機唔可以連線download/update games,就算問佢CS都唔會理你

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

yiqiyihui 發表於 22-3-28 19:06
Check out '650蚊650+隻遊戲😍新會員制性價比最高玩法❗超平價玩轉Switch Game😆Carousell實 ...

呢啲有乜可能合法呀 我正版買一隻game平均都要$300-$400隻啦

公爵府

Kiko仔 發表於 22-3-28 18:28
係咁既,任天堂為左有多過一部既玩家可以兩部機都玩到下載版既遊戲,有個機制叫 主機/副機,就係主機帳號 ...

明曬 你好叻ar
咁任天堂一定check到la,一個主ac邊可能有10個副ac,je係佢一個人有11部機係屋企,講都冇人信,兩三部都仲有可能話一家四口有三個人每人一部機…

公爵府

lovelybaby2015 發表於 22-3-28 17:15
買人哋個副ac,人哋玩到好勁丶好高經驗值丶裝備又好d,咁你咪「坐享其成」囉
一個ac兩個人用,任天堂咪蝕 ...

玩咁耐都唔知有主副號,咁玩人地個副號,即係用人地玩緊既野,用人地既勁裝備,即係兩人一齊升同一個ac?

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

水晶宮

畀面勳章

love.g.wad 發表於 22-3-28 19:44
玩咁耐都唔知有主副號,咁玩人地個副號,即係用人地玩緊既野,用人地既勁裝備,即係兩人一齊升同一個ac?
...

係呀

但樓主個case應該係去買一個空白的副賬號(貪可以平玩遊戲,不是貪人哋d經驗值或裝備)

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

S_family 發表於 22-3-28 19:18
明曬 你好叻ar
咁任天堂一定check到la,一個主ac邊可能有10個副ac,je係佢一個人有11部機係屋企, ...

因為我屋企有兩部機所以知道咋,唔叻架。

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

opclk99 發表於 22-3-28 19:52
依家仲改到機嗎?
好似舊ver先改到....
在下只玩正板game

舊機可以軟改,即係唔洗拆機,有問題可以重置番原裝設定。
新機(大電版)都可以改,但要拆機同燒桿,改左番唔到轉頭,一般人唔敢改。

opclk99    發表於 22-3-28 21:31

伯爵府

hfl2000 發表於 22-3-28 19:17
呢啲有乜可能合法呀 我正版買一隻game平均都要$300-$400隻啦
但係佢真係一個差評都冇
仲話ban 機包賠
會唔會個模式同你哋講緊嘅主副帳號唔同

大宅

yiqiyihui 發表於 22-3-28 19:06
Check out '650蚊650+隻遊戲😍新會員制性價比最高玩法❗超平價玩轉Switch Game😆Carousell實 ...

係呀!我買果陣佢都講係合法,其實我唔係好識,我唔係用家,只係買比小朋友玩,我唔知係唔合法或者老翻,只係fd 話咁買黎玩抵玩,我果個fd 都係咁玩左好多年都無事

大宅

lovelybaby2015 發表於 22-3-28 19:54
係呀

但樓主個case應該係去買一個空白的副賬號(貪可以平玩遊戲,不是貪人哋d經驗值或裝備)

係呀!我唔係用家唔係好了解任天堂d玩法 或者規矩,我只係買比小朋友玩,我初時有買左幾隻實體卡玩,後期有玩開switch 既fd話係旋轉買副帳號玩好抵玩,咁我咪試下囉!其實真係好方便,過數比錢幾十蚊就可以即時玩到,一直都玩左成年係突然依家先出事

水晶宮

畀面勳章

sansan1122 發表於 22-3-28 22:19
係呀!我唔係用家唔係好了解任天堂d玩法 或者規矩,我只係買比小朋友玩,我初時有買左幾隻實體卡玩,後期 ...

明白,經一事長一智

珍珠宮

sansan1122 發表於 22-3-28 13:07
如題,部switch 一直都只係小朋友玩,玩左大半年突然被ban 機,可能小朋友唔知按錯左d咩,請問有冇達人有冇 ...

我地3部switch,最舊個部好多年都無壞過,我成日覺得佢好難壞架喎

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sansan1122 發表於 22-3-28 22:14
係呀!我買果陣佢都講係合法,其實我唔係好識,我唔係用家,只係買比小朋友玩,我唔知係唔合法或者老翻, ...

果D帳號明顯就唔合法,點會有咁平Games 比你玩呀, 佢地一定同你講冇問題

大宅

sansan1122 發表於 22-3-28 22:19
係呀!我唔係用家唔係好了解任天堂d玩法 或者規矩,我只係買比小朋友玩,我初時有買左幾隻實體卡玩,後期 ...

下次唔好貪平,無關知唔知事。明知實game係貴,突然咁平點會唔知走精面。
而家玩唔到真係要諗點攪返好部機俾少小朋友玩,最緊要係清楚解釋俾小朋友知點解會咁,等佢都明白咁係唔啱,大時又見有類似嘅“誘惑”會知道唔好上當,做個守法嘅人。正面d睇啦。

大宅

魔怪媽媽 發表於 22-3-28 22:54
果D帳號明顯就唔合法,點會有咁平Games 比你玩呀, 佢地一定同你講冇問題
...

有無同樓主講都唔重要,樓主唔係有呢d想法就佢點會去搵去買呢?佢講到佢friend咁買都無事,即係認同啦。
呢到多高人,真係大家都長知識,我無買switch,但呢個做法,同d人淘平價netflix/Disney+ 無分別。根本此風不可長。

首頁

尾頁

跳至