自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我同老公,星期六日都會全日同小朋友一齊去玩,我覺得好開心呀!如果我同先生想拍拖就星期五出街

珍珠宮

只覺得同小朋友冇係屋企咁辛苦,我選擇出街,疫情冇出我攰到想死

男爵府

睇下去邊, 如果去波波池, 公園就係有啲悶. 自己只係做阿四.
去主題公園就開心啲, 因為我自己都鍾意. 以前拍拖, ex 都唔鍾意去.

但點都開心過同fd. 同fd 要遷就佢地, 有時都辛苦. 帶小朋友就我自己一手一腳計劃好晒.

侯爵府

畀面勳章

shirley784 發表於 22-4-24 14:06
恕我無知 , 我無小朋友的 ,

一家人齊齊整整最開心!

伯爵府

係開心嘅,仔細時我哋通常個個星期都約3-4個 family一齊去玩,長假期更會一早諗定節目,不過近年幾個家庭都相繼移民了,fb當年今日成日彈出嚟,所以有時會好懷念以前嘅日子

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果會介意
其實都未ready做父母

大宅

好開心,累係一定,仲累過返工,但見到佢地玩得開心就好滿足,可能我本身生小朋友前對好多地方都無興趣,但有左小朋友後,以前無興趣既地方都變得有趣,仲會係咁找地方,好想帶小朋友去體驗,俾佢地一個愉快童年

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我同c6未生之前都好多活動呀
假期一定唔會響屋企
但生完後我覺得帶呀女出去都好開心喎
越大又越輕鬆,對比bb 果陣一抽二lung 仲要隨時搵位餵奶換片
而家帶呀女出門好輕便
我一個人都會帶呀女去遠啲都有
有時同爸爸約埋其他family/有小朋友既朋友一齊玩又有
點都開心過響屋企湊女我覺得

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

venusbbpig 發表於 22-4-25 00:34
好開心,累係一定,仲累過返工,但見到佢地玩得開心就好滿足,可能我本身生小朋友前對好多地方都無興趣,但 ...

我同小朋友去既地方以前都唔會去
好似主題樂園沙灘公園動植物公園之類
去下呢啲地方都好有新鮮感
感覺好relax
見到小朋友好開心周圍玩周圍探索
自己都好enjoy 可以輕鬆下
佢地屋企就會成日痴住你反而先搞到無得抖

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

小朋友開心我就腰酸背痛,不過都屈左幾個月出黎哂下玩下都好既。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

就正如帶自己父母去飲茶,帶父母行街一樣。想佢開心,見到佢開心,自己又開心。小孩再加埋天真無邪嘅表現,對答,笑容,真係心都溶曬
而家大,睇返佢哋細個啲片,真係看不厭

珍珠宮

總之班細開心,我哋做乜都制
真係火裏火裏去,水裏水裏去
今日動植物公園+香港公園放題式一day遊直接攞咗我哋兩公婆條老命
小朋友玩得開心又健康,賠埋條老命去玩
返屋企秒速訓左

侯爵府

hohoho36 發表於 22-4-24 14:55
我未生仔前都好活躍:放工同同事或朋友唱通宵k、打通宵麻將、落酒吧、同朋友去camping 、睇戲食飯….無時停 ...

你一定係充滿愛心嘅人

侯爵府

我最鍾意同細路出街,時間最易過,在家湊困獸鬥咁。享受佢地仲肯同我出街既時間,佢地笑我就開心

伯爵府

HongV 發表於 22-4-25 02:06
你一定係充滿愛心嘅人

唔係喎,一向無乜愛心,係生佐個仔傻佐咋

水晶宮

我本身都唔多鍾意小朋友的,唔識同小朋友玩。有自己小朋友後 都會帶佢地出去,但好明顯我先生同佢地玩多啲,雖然我係FTM成日對住佢地。我都有我自己堅持,例如我唔鍾意迪XX呢啲主題公園,就唔會帶佢地去。我鍾意行山,就帶佢地行山。

係有段時間困身,但都有開心嘅。我好好彩,有時可掉小朋友畀先生或長老,自己去見朋友。

而家大嗰個小朋友初小,我都鍾意帶出去同我去Cafe傾下計,幾好吖。

伯爵府

我地本身都鐘意去行下山,去下離島食下野影下相,某程度上我覺得係小朋友陪我地放電tim,所以非常enjoy

男爵府

係冇乜興趣又悶,最唔鍾意去睇動物,通常又曬又熱又多蚊又冇興趣,但見到小朋友開心我就開心所以冇問題繼續去

伯爵府

減齡達人勳章

識得一個游泳教練,有3個小朋友
佢除咗會同佢d小朋友游水之外
都有一家大細去行山,小朋友識行嘅自己行,未識行嗰個佢會用個行山背架(正確叫乜我唔清楚,總之係一個架可以放個小朋友落去)咩喺背脊一齊行,睇佢fb都覺得佢勁

珍珠宮

我放假陪個女,好開心架

會諗好哂朝早溫習下,下午出去玩
尋日去左圖書館同遊樂場,去左士多買零食

見個女開心我都好開心

首頁

尾頁

跳至