自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

1. 做節唔使出去酒樓迫 (無大枱BOOK), 可以去6299 屋企做;
2. 辭左份做左10幾年但令人抑鬱既工, 財務自由, 100%時間做自己想做既事;
3. 80歲老爸前2年前確診大腸癌做左手術, 最近做左腸鏡檢查, 一切安好

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

小艾美 發表於 22-5-21 11:38
老公同我都升職加薪
呀女終於肯睇中文書
呀女成績好咗,兩科全班最高分

恭喜你和你先生

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cbeyond 發表於 22-5-21 11:56
家人要返工的,無減薪, 無失業
無特別錢銀壓力
相反, 有家人升職加薪, 唔只1位添。

翡翠宮

LoveChild 發表於 22-5-21 12:21
囝囝順利入了大學

恭喜仔仔

水晶宮

畀面勳章

karenlyk 發表於 22-5-21 12:55
大個女會越來越好,加油

多謝

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

karenlyk 發表於 22-5-21 10:38
疫情已經好一段日子, 你有咩開心事發生?

我識咗個住外國BK JM, 大家經常風花雪月, 仲相約好將來聚一聚, 好 ...

份工無受疫情影響, 今年有得加人工, 家中各人都身體健康, 感恩!

翡翠宮

pi0219 發表於 22-5-21 12:56
1. 做節唔使出去酒樓迫 (無大枱BOOK), 可以去6299 屋企做;
2. 辭左份做左10幾年但令人抑鬱既工, ...

財務自由

祝世伯身體健康

翡翠宮

TAKTAKB 發表於 22-5-21 12:26
大仔DSE考到好成績順利入大學,二仔考獲全班第一,又拿到學校嘅奬學金,老公升職加薪,呢三件事系疫情期間 ...

一屋叻仔

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

karenlyk 發表於 22-5-21 13:00
財務自由

祝世伯身體健康

多謝 ! 也都祝你一家健康快樂 !

好鐘意你呢個POST, 滿滿的正能量 , 由頭到尾睇一次, 見到大家既開心分享, 連自己既心情都好起來 !

珍珠宮

karenlyk 發表於 22-5-21 12:54
祝你好事接種而來

謝謝您

男爵府

回覆樓主:

三月中左,唔駛打第三針 勁開心

琥珀宮

fatmousechai 發表於 22-5-21 12:26
細佬以前一放假周末就返咗深圳嘅屋企,我哋一家人好少見,疫情後佢返唔到上去放假都留係香港,佢仲跟YouTu ...

因困得福,好事嚟

男爵府

我多咗個好可愛既孫仔但可惜因為疫情我都依家都未見過佢,因為佢係加拿大
豈能盡如人意,但求無愧於心......

琥珀宮

回覆樓主:

以往男家每月最少一次出街食晚飯,呢兩年少咗好多,,平均幾個月冇聚一次,真係非常好。

以前聽人講home office,都好好奇係咩一回事,疫情期間work from home,竟然都可以試到,一嘗心願。

旅行又去唔到,錢於是搵掟捐,唔炒股但買吓股票收息咁囉。

大陸層樓去年可以收,一直返唔到去,最近啲起肝搵內地agent收咗,了件心事。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我識咗個住外國BK JM, 大家經常風花雪月, 仲相約好將來聚一聚, 好 ...

疫情期間有wfh,工時短了,留多了時間屋企。上月加了人工,好滿意。 年頭又出了花紅。荷包滿滿,開心。
Childhood is journey, not a race.

翡翠宮

sasa615 發表於 22-5-21 14:05
三月中左,唔駛打第三針 勁開心

我打完3針中咗,會唔會當打咗4針

翡翠宮

ccaa 發表於 22-5-21 14:44
我多咗個好可愛既孫仔但可惜因為疫情我都依家都未見過佢,因為佢係加拿大
...

我姨媽都係,嚟緊第2個孫仔都出世喇,佢決定隔離都會返嚟睇孫探女。

恭喜你做Grandma

翡翠宮

是是但但 發表於 22-5-21 14:50
疫情期間有wfh,工時短了,留多了時間屋企。上月加了人工,好滿意。 年頭又出了花紅。荷包滿滿,開心。:wa ...

我都戥你開心

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

cecelc 發表於 22-5-21 10:48
唔洗見班親戚,唔洗應酬佢地。

幸福可以好簡單

首頁
12345...6

尾頁

跳至