夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

茶類愛好者 發表於 22-6-22 11:33
有時間、有精神、有金錢、有健康.......唔明條路有咩難行

難在未唸過,難在嗰心,難在一個人想念著另一個但又要堅持同堅強放棄,難在呢一刻無力又要行落去,我終於清醒及淸楚我無資格講難!但如果沒有呢到發瘋咁講曬出嚟,真係難,但願沒有再難!

男爵府

Petkiki 發表於 22-6-22 04:05
長夜難眠, 佢今晚又去咗, 可以點走下去, 有無過來人教我可以點行下去, 好難行條路, ...

坦白講,我就接受吾倒,那怕係大媽或美少女,重要係自己有錢,咁人生應該可以自己決定,留同走,最後自己開心就得,仔大女大,自然會明白同接受 祝福你

複式洋房

一人一句 發表於 22-6-22 14:30
坦白講,我就接受吾倒,那怕係大媽或美少女,重要係自己有錢,咁人生應該可以自己決定,留同走,最後自己 ...

謝謝你的祝福!呢個祝福係呢一刻好重要已改機票2星期後走!

珍珠宮

Petkiki 發表於 22-6-22 14:05
難在未唸過,難在嗰心,難在一個人想念著另一個但又要堅持同堅強放棄,難在呢一刻無力又要行落去,我終於 ...

實在太矯情,頂唔順……

舊垃圾雞蟲老公知唔知你知唔知佢再去叫雞玩女又好,之後佢又點都好,已經唔關你事啦( 除非影響到你d錢呀財產呀), 你咪鬼再理佢啦,你顧掂下你自己吧啦,你自己有冇野想做,冇就諗下,做乜曬時間係冇價值嘅老殘廢雞蟲度?!唔明呀?!垃圾仲可以做資源回收,你個(現役)老公乜價值都冇,幫到你手就話仲可以留下,佢咁樣,即刻切割啦唔使擇日添!

解決方法前兩頁JM們講左好多……有心解決問題就立即唔好曬時間去做……你依家係係度自我傷感

珍珠宮

人唔係唔可以傷心難過,亦可以傾訴……但要有限度,向後望、無限loop對你冇幫助,人要靠自己行落去,係好正常嘅事……睇少d電視電影小說,人係活係真實世界裡,人生本來就充滿挑戰、困難,冇happy forever 架

實際d……

珍珠宮

Petkiki 發表於 22-6-22 14:39

決定走人係好合理嘅選擇

之後你會需要d專業人士保障你嘅權益,尤其是你經濟好過對方……

別墅

樓主 好明白你宜家晴天霹靂既感受 希望你去到美國展開新生活 除左照顧女女 要自己搵興趣,朋友時間好快過 放低一切踏出一步 會發展原來你既世界唔止得老公 衰啲講句 有錢怕咩寂寞

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Petkiki 發表於 22-6-22 14:05
難在未唸過,難在嗰心,難在一個人想念著另一個但又要堅持同堅強放棄,難在呢一刻無力又要行落去,我終於 ...
見你在另一post留言,係咪發覺你條件優厚可承受風雨,雖然冇人想發生,但請珍惜你手上一切,下一盤靚棋。
男人依付你,仲要對你唔住,佢蝕章。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

回覆 Petkiki 的帖子

無論樓主而家做得幾高招都好, 我都好明白樓主而家個心係好難過, 尤其真係夜闌人靜時, 真係難過到瞓唔到覺, 第二日又吾精神, 無限重覆…..不過慢慢係會好起來的, 如果可以的話, 去到美國識多啲人, 乜聚會到去, 甚至响屋企煮野食拍片放上網, 或教人移民, 無人睇吾緊要, 最緊要有野做, 個人就會開心起來.

茶類愛好者    發表於 22-6-22 17:13

複式洋房

如果係我,我都會一走了之,等心情回復了再返來處理資產。

絕對不要原諒他。

男爵府

Petkiki 發表於 22-6-22 14:39

咁就向前走,個天比個新希望你。

別墅

回覆 kwhkwh 的帖子

緊係唔關大媽事啦!叫G 無論對方係唔係大媽已經係仆街!老野都上就更係饑不擇食!而且樓主唔係輸俾個大媽!雞同樓主係無得比既唔該!係個仆街老公叫雞不得止,叫左個死老野降低左樓主既level!
做生意既坐枱叫靚模都無甘cheap!

大宅

可能樓主對個賤男仲有愛,有時唔係個個都可以咁灑脫嘅,大道理邊個唔知,樓主要時間將對賤佬感情放下,重心放返自己到!

別墅

茶類愛好者 發表於 22-6-22 11:31
JM妳使唔使咁誇張呀,妳情感都幾豐富下......

妳視力正常有眼睇嘅,前兩頁其他JM都俾左好多建 ...

十幾年感情一個好爸爸好老公既形象一夜幻滅係好難接受!始終唔係發生係你身上你理解唔到都好正常!同理心呢樣野亦都唔係人人有!要捨離一段關係除左考慮夫妻同共同攜手經營既時間同感情基礎,仲有對仔女,雖然佢地唔係無左爸爸,但無爸爸一齊生活亦都害怕對佢地造成影響。其外離婚唔係淨係要面對一個人,係一班人!難免怕有3姑6婆會問。

樓主感情豐富,證明佢其實係一個事事為人著想既人,做唔到好似佢老公甘自私,佢好重視夫妻關係同家庭和諧。唔係人人都可以甘瀟灑,我識有媽媽個女6個月既時候離婚亦都知唔少人原諒老公惡行繼續經營家庭!無論點樣選擇都係好困難,於是樓主係個死胡同度轉牛角尖!佢如果知點做就唔會上黎問,係好多人俾意見佢,但佢仍然需要時間去消化,因為個創傷唔係甘容易治癒,我相信樓主已經屈到有情緒病,失眠已經係一個表徵。

反而有啲人講一d 攻擊性又無建設既說話我覺得可以ignore!

cathngai    發表於 22-7-1 13:58
twiggyland7    發表於 22-7-1 02:32
Belavizio    發表於 22-6-23 07:12

洋房

回覆 angel0919 的帖子

真係講得好中肯 唔係當事人 係好難明白嗰種切膚之痛 邊個唔想 撇脫咁離婚/瀟灑咁同個衰人講再見。我相信樓主只係一時未接受到, 其實有啲事幾年之後你返轉頭諗,會發現冇話跨唔過嘅困難 或者 忘記唔到嘅人 喺疫情咁嚴重嘅時候都去嫖妓 根本就罔顧屋企人嘅安全 我相信佢唔係初犯,好大機會過去一直都有咁嘅習慣, 好多人都話出軌只有O次同無限次, 所以樓主都唔好抱太大嘅希望 對方會改變啲咩
明白離婚唔係一件容易嘅事,可能對方都未必咁順攤 肯離婚, 最怕係要分你一半身家 尤其係你資產畀佢多。趁住陪個女去讀書好好嘅諗清楚 ,希望對方肯 好嚟好去協議離婚, 如果唔係分居兩年一樣可以離婚, 真心祝福樓主 人生只活一次 唔好委屈自己。

cathngai    發表於 22-7-1 13:59

大宅

回覆 Petkiki 的帖子

其實去開夜總會同叫開雞既男人都知,係心癮,好似賭同毒甘,好難戒,同埋佢地有班男人fd一齊去,唔會突然會唔去,同埋就算佢改你都有條刺啦,離婚會好d

子爵府

更年期老男人想重拾戀愛感覺,撞正發姣貪錢大媽奉承擦鞋以為自己雄風仍在,一起鬼混各取所需!

樓主一走了之益咗大媽啦,可以埋街食井水,就算由夜總會一路躝去你屋企佢都唔會say no

子爵府

茶類愛好者 發表於 22-6-20 22:06
好聽說話係人都會講,但真話良藥肯定難聽難哽
其實9成男人都叫過G, 重點係另一半知唔知....有啲係婚前...就無計..英勇莫問出處..
婚後我就接受唔到, 一定分手...

珍珠宮

Fiona_yy 發表於 22-6-24 14:08
其實9成男人都叫過G, 重點係另一半知唔知....有啲係婚前...就無計..英勇莫問出處..
婚後我就接受唔到, 一定 ...

少過一半,無可能 > 50%

日本性產業咁發達,日本男人叫雞率係 43-47%

香港唔會勁過日本,男人叫雞同外遇、家暴一樣,只有 0 次同 無限次,人要接受人呢種生物係唔會改變,上帝都救唔番!!

P.S. 國際機構調查世界上男人叫雞率最高係 柬埔寨 ( 近 80%)、其次係 泰國 (~75%), 呢兩個國家係世上唯二 超過一半男性人口會叫雞。

唔會個個男人都叫雞,接受唔到雞蟲唔使勉強自己。

對自己對男人有要求嘅女人唔會 "英勇莫問出處" ,除非個男人好有資源同人脈可以幫到個女人,如果唔係無理由繼續KEEP住個無價值嘅男人。

別墅

回覆樓主:

其實點解你會知佢叫咗隻咩雞?

首頁

尾頁

跳至