自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

chingnc 發表於 22-7-10 10:17

首先佢有3個counters, if突然有3個或以上premium 客,都要 ...

可能就係怕serve緊你時, 突然有三個premium客到來, 要他們等, 這樣就不公平。既然結存兩萬已經可以upgrade, 不如你考慮upgrade吧。

象牙宮

BKFinder 發表於 22-7-10 08:37
第二間銀行一樣會咁,果d Center 寫明只 serve 貴客等級,若冇人就比你其他等級的就會湧入。我稔你都要公 ...
見過有人博懞走去排,
職員睇到唔係呢等級照做。

大宅

回覆樓主:

呢間銀行真係好垃圾

象牙宮

ydoris 發表於 22-7-10 09:15
前日,我收到痕生短訊,話登記電郵有100蚊送。現實係,我無佢戶口,信用卡。幾十年前曾經有,曾經買過一個 ...
尋日東張講信用卡,
屋企人都話呢排成日收到一恆生電話,
佢地無呢間戶口。

珍珠宮

玩具勳章

saladhk 發表於 22-7-10 10:28
可能就係怕serve緊你時, 突然有三個premium客到來, 要他們等, 這樣就不公平。既然結存兩萬已經可以upgrade ...

佢會default 賣多次你資料 甘既服務,不如執左去啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

polliebb 發表於 22-7-9 23:56
我試過有段時間不斷收到網上購物嘅sms一次性pw,但我係無恆生卡亦無戶口,打過好多次去,叫佢地跟進下,因 ...
我媽的手機也不斷收到HSBC發來的驗證短訊和付款通知,但我媽沒有HSBC信用卡或戶口,打咗三次去銀行叫佢哋處理都一直冇解決到

水晶宮

HoiYauBB 發表於 22-7-10 08:19
全部另一客戶資料,最好笑我比朋友睇時,她們都唔信,以為我玩野,因為咁巧,個名英文好似 “好痕‘ ( sor ...

淨係地址啱?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有,上個月試過,已經反映左俾分行經理知,希望佢地會追查再改善,因為印錯戶口資料比人地可大可小

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

咁離普都得

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

投訴去金管局,等專責人士陪佢哋慢慢玩
我家人做銀行,都睇唔過眼,system舊又癲,成個系統都鬆散,應做唔做,辣到d客投訴至做(例如新住客收舊住客信件,寫無此人彈信,已彈咗成年,都繼續寄嚟,辣到新住客投訴去金管局話銀行唔update唔理客戶私隱,攪到大大鑊)

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

痕身真係好垃圾㗎
我之前都分享過親身經歷,因為銀行俾錯資料警察,攪到警察上門拉人(想拉我),嬲到我癲!
然後早幾年,我收封信話我某某戶口好耐無郁,唔郁就close。咁我咪落分行問吓咩事(對戶口毫無印象)。職員對資料時問我地址係咪a,我嬲到笑,小姐,你手上拎住封信係寄去b, 地址點會係a呀!
根本佢唔同system內載有不同資料,改咗一個,唔識update另一個,所以亂七八糟

大宅

DonnieBB 發表於 22-7-10 12:23
淨係地址啱?

地址前頁是我,後面是另一客戶

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 22-7-10 12:57
痕身真係好垃圾㗎
我之前都分享過親身經歷,因為銀行俾錯資料警察,攪到警察上門拉人(想拉我),嬲到我癲 ...

改地址我都試過, 想由娘家轉返自己屋企方便d, 落咗分行改都係寄返娘家 好似第3次搵rm 投訴先得, 頭頭尾尾都隔咗好耐.... 好彩我2邊都收到信, 如果搬屋果d咪好麻煩....

水晶宮

HoiYauBB 發表於 22-7-10 13:00
地址前頁是我,後面是另一客戶

咁似係摺信機jam埋紙

子爵府

Charlotte_mom 發表於 22-7-10 12:52
投訴去金管局,等專責人士陪佢哋慢慢玩
我家人做銀行,都睇唔過眼,system舊又癲,成個系統都鬆散,應做唔 ...

如事件過份,係要去金管局投訴,銀行內部混亂做錯野,除左要糾正番,亦要還客戶一個公道

男爵府

polliebb 發表於 22-7-9 23:56
我試過有段時間不斷收到網上購物嘅sms一次性pw,但我係無恆生卡亦無戶口,打過好多次去,叫佢地跟進下,因 ...
我 直 程 上 去 銀 行 ,要 求 他 們 查 後 書 面 回 覆 結 果,並 要 求 銀 行 ,不 可 用 这 電 話 號 碼 作 任 何 開 戶 或 任 何 交 易 。因 害 怕 自 己 手 機 已 被 入 侵 ,再 被 人 用自 己 電 话 號 碼 開 電 子 戶 口 轉 賬 或 網 上 購 物等 ,否 則 怎 會 收 到 一 次 性 密 碼 等 訊 息 ?

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 22-7-10 12:57
痕身真係好垃圾㗎
我之前都分享過親身經歷,因為銀行俾錯資料警察,攪到警察上門拉人(想拉我),嬲到我癲 ...

你之前邊個post講?

王國長老

melomame 發表於 22-7-10 13:41
你之前邊個post講?

唔止講一次,唔記得了
警察上門拉我(我已嫁咗搬咗,果日亦不在港),警察又唔講咩事;我家人好緊張打俾我
我第二日打去問,原來係提款機偷錢。我去警署落口供,警察都覺得成件事好怪(因cctv 影到樣佢知唔係我)。大家一臉黑人問號之際,我望到文件中出現一個名字,係我老友。警察話我老友就係報警人(撳完機無攞錢所以報警)
夾夾埋埋所有前因後果,我終於知咩事:
朋友轉錢俾我,然後撳錢忘記攞錢,去銀行問,銀行報警。警察睇cctv知道係下一個使用者攞咗,就問銀行攞下一transaction 資料
點知銀行白痴到俾到上一個transaction 資料!(即係我!)咁警察咪上我門拉人囉

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

wyl 發表於 22-7-10 11:29
我媽的手機也不斷收到HSBC發來的驗證短訊和付款通知,但我媽沒有HSBC信用卡或戶口,打咗三次去銀行叫佢哋處 ...

會唔會係上手人有戶口?
開心過每一天吧!

珍珠宮

HoiYauBB 發表於 22-7-9 23:26
我的月結單前面是我的戶口資料,後面竟然係另一個客戶的資料,以為自己突然多咗三十幾萬!!

我第一時間想 ...

支持上報

首頁

尾頁

跳至