夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

mln 發表於 22-7-16 23:59
如果你覺得一定是不會離婚的,那就學會調節自己的心態,每天對自己說不要對他太好,不要太愛他,把對他的 ...
希望樓主可以做到, 唔好再為佢傷心影響健康。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Cherry) 發表於 22-7-16 23:00
可能因為我大半人生都交俾佢了,呢10幾年對佢嘅愛還是依依不捨,你地可能覺得我好蠢,不停俾佢傷害都繼續 ...
你只不過俾左對方上半生人生姐, 人生下半場才剛/甚至未開始!
大仔7歲, 做左人地阿媽7年, 出面其他工種, 七年已經係人地既senior, 天跌下來都面不改容。
你要圍爐既, 要幾多安慰話我地可以講幾多。但你現在要面對既, 一係好似樓上話齋, 留也好, 散水也好, 要冷靜, 不要被打亂陣腳。
男既現在擺明半pair 做渣,你要想下辦法開源節流。
老實講, 你小朋友細, 5到你傷春悲秋,本板太多例子, 莫講離婚膳養費, 反轉豬肚, 分分鐘家用cut 埋。男若有悔意, 起碼你仲可以決定留與不留。但家下男既無悔意, FTM 5知仲有冇得你做!5係我睇少你份part time, 你搵得「生活費」, 點都不會夠俾埋細掛。

茶類愛好者    發表於 22-7-17 11:22
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

Cherry) 發表於 22-7-16 20:07
多謝你嘅鼓勵,睇完我感動到喊佐,原來有人體會到我嘅傷心難過。我真係好迷茫,我1年前發現腎有事,排期到 ...

佢地好乖好聽話,係你嘅功勞,你用心教導,唔好諗傻事抌低佢哋

cathngai    發表於 22-7-17 22:23

男爵府

看你是否想要小朋友。建議先上網看看香港婚姻法如何處理你和子女贍養費,法庭如何判你和子女贍養費和分資產的原則。許多時,法庭好看重FTM和子女的權益

伯爵府

回覆 Cherry) 的帖子

樓主,今日見完醫生, 有何結果?

別墅

cathngai 發表於 22-7-18 22:18
回覆 Cherry) 的帖子

樓主,今日見完醫生, 有何結果?

多謝關心,暫時未知,今日見醫生,約佐聽日再去抽血,醫生話到時要抽腎組織去化驗

伯爵府

Cherry) 發表於 22-7-18 22:20
多謝關心,暫時未知,今日見醫生,約佐聽日再去抽血,醫生話到時要抽腎組織去化驗
...
你看醫生 ,小朋友邊個睇住先呀?
希望你不是大問題, 你要好好注重身體, 健康最重要

侯爵府

Prosperous 發表於 22-7-16 23:19
唉! 你唔係傻到咁, 連上 BK 出呢個 post 都畀佢知? 咁你仲問乜嘢意見? 大家講乜個渣男都睇到!

你有冇啲閨 ...

就係佢睇到先係度齊齊媽叉佢嘛

侯爵府

Cherry) 發表於 22-7-18 22:20
...

情緒對身體影響都好大,放開懷抱,樂觀快樂去過每一日吧!橫掂你唔開心,要來的可能更快來,唔來的浪費表情。

男爵府

回覆樓主:

男人冇錢經濟一般,總有女人埋身,爭在多與少,男人身痕把唔把持得住。
婚姻從來對女人冇保障,為自己好好打算,樓主加油,好好養病先。

複式洋房

對他不要有任何期待,自己心情就會好D。

慢慢想辦法,渣男唔值得你為他傷心

洋房

你都出軌囉 比佢感受下你既感受

禁止訪問

民房

Cherry) 發表於 22-7-16 00:04
今晚再次發現小三搵佢,佢上個月先應承我斷絕關係,男人果然鍾意講大話,徹徹底底的失望,內心奔潰,有種想 ...

調返轉。你去搵小三會唔會心理平衡啲?

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

回覆樓主:

樓主,要小心身體,因為你爸媽都好愛錫你,支持你的,還有小朋友,你要睇住佢地成長,如果你想喊就喊,唔好屈住,唔好死忍。
咁多年感情係會好傷心,但你諗下個男人完全漠視你既付出,感覺,為呢頭家,為小朋友,唔係珍惜你既人,完全唔愛惜你。傷心,心痛一定有,因你有付出過,愛對方,而家你要愛自己多一點,對自己好些,慢慢放下對方,時間已經睇清楚對方是一個怎樣的人,不要為難自己,為一個不愛你的人付出,唔值得。
身邊還有好多好多愛你的人
大家會支持你。
加油,諗清諗楚之後應該如何行下去,加油。

cathngai    發表於 22-7-29 20:53

男爵府

你不坊拿你c6八字去看看,是否他仍有桃花劫行,我說桃花劫,不是桃花運,因攪女人攪到家破人亡,妻(夫)離子散,身家無了一大載,不是劫是什麼?
如c6繼續行桃花劫十年八載,代表斬不斷,或去了又來,那幺你自己考慮,若只是還有一兩年流年行,或者可以忍一下。
你看過梁思浩最近的電視節目,都知八字都幾準

大宅

Cherry) 發表於 22-7-16 00:04
今晚再次發現小三搵佢,佢上個月先應承我斷絕關係,男人果然鍾意講大話,徹徹底底的失望,內心奔潰,有種想 ...

小三床技好,你要好過佢!參考AV,抓回老公的身心。

首頁

尾頁

跳至