心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Abull 的帖子

一樣,由她發現病開始,每天的心也很痛,原本每天也可見到的人,而家只可以靠相片,有時我仲覺得好唔真實。而家每晚我都會睇返以前的相,特別會睇返每年今日做過什麼,又會不斷聽返WhatsApp 錄音,我知咁會令我更難放低,但我真係好掛住佢。我哋有宗教信仰,但重聚之前,我還是要面對呢種思念既痛

男爵府

kalata 發表於 22-9-19 23:56
回覆 Abull 的帖子

一樣,由她發現病開始,每天的心也很痛,原本每天也可見到的人,而家只可以靠相片,有 ...

容許我再係呢度講句,家姐我真係好想好想妳呀,係時時刻刻嘅掛念,我好唔捨得妳已離開我

複式洋房

Abull 發表於 22-8-16 15:38
我又忍唔住去睇番我跟她的過往whatsapp,每次睇每次眼淚都標出黎,真係好掛住佢,已經唔想同人地講了,怕人 ...

你段字睇到人2行眼淚

男爵府

Chanyy012 發表於 22-9-21 22:28
你段字睇到人2行眼淚

我一打開whatsapp,就時常想去睇番以前同家姐嘅對話 但每次一睇就會自然流淚,真係好唔應該咁樣,我真係好掛住佢呀。

複式洋房

Chanyy012 發表於 22-9-21 22:28
你段字睇到人2行眼淚

留低是為了更遠的路

大宅

虎到金來勳章

幾日之前我朋友都cancer過身…
唔夠兩年之前佢同我講確診,一路以嚟我都冇諗過佢真係會有離開既一日…
我自己冇乜朋友,同佢識左近廿年,好似事無大小,開心唔開心,好多野都係同佢講…
而家佢走左,呢幾日見到身邊一切人事物就會諗起,呀,曾幾何時我哋講過呢啲嘢呢…
佢臨走前嗰幾日,話好辛苦…理智上我知道佢離開都係一種解脫…但情感上…我仲係釋懷唔到………

男爵府

clami 發表於 22-9-22 19:22
幾日之前我朋友都cancer過身…
唔夠兩年之前佢同我講確診,一路以嚟我都冇諗過佢真係會有離開既一日…
我自 ...

佢係妳好朋友當然唔可能咁快釋懷到,一定會好掛念佢,希望妳好朋友可一路好走

侯爵府

回覆樓主:

我呢排是非常想念我姑媽,她是因新冠走的,最近好多新冠的新聞,成日都諗起,對我好大感受。好傷心好難過。每次想起都哭得好厲害,我依家又一邊打字一邊哭
好想見返佢,好想佢仲響度。。

別墅

CSS701 發表於 22-9-22 22:50
我呢排是非常想念我姑媽,她是因新冠走的,最近好多新冠的新聞,成日都諗起,對我好大感受。好傷心好難過。 ...

今晚是我先生出殯,諗返起過住的種種,一切也希望唔係真,老公我真係好掛住你。

男爵府

CSS701 發表於 22-9-22 22:50
我呢排是非常想念我姑媽,她是因新冠走的,最近好多新冠的新聞,成日都諗起,對我好大感受。好傷心好難過。 ...

jm妳喊啦,好明白妳失去1位咁親嘅人個種傷痛嘅感受,但事實她們永遠都冇可能再和我們一起生活,我都好掛念至愛嘅家姐,個腦不斷想著,想想下又要用另一方法講俾自己聽,如果將來能力做到,我死後一定要去搵番佢黎安慰番自己

男爵府

Jecabayle 發表於 22-9-22 22:59
今晚是我先生出殯,諗返起過住的種種,一切也希望唔係真,老公我真係好掛住你。
...

我都係咁諗,如果這是一場夢就好啦。jm節哀順變。

複式洋房

回覆 Jecabayle 的帖子

這幾天很不容易過,無盡的思念…保重

侯爵府

Jecabayle 發表於 22-9-22 22:59
...

同至親分開最痛苦
保重,take care

侯爵府

Abull 發表於 22-9-22 23:04
jm妳喊啦,好明白妳失去1位咁親嘅人個種傷痛嘅感受,但事實她們永遠都冇可能再和我們一起生活,我都好掛念 ...

如果我死後可以見返佢地,我一定會感動到哭
之前上網睇,就算見返,都會以另一種形式見面
其實傷心過度會影響身體,依家我覺得自己情緒和身體都有點問題

男爵府

CSS701 發表於 22-9-23 09:37
如果我死後可以見返佢地,我一定會感動到哭
之前上網睇,就算見返,都會以另一種形式見面
其實傷心過度會 ...

所以妳要搵下朋友傾計。其實我只是自我安慰,根本都唔知將來死後仲有冇機會見番家姐 又或者佢就算見到佢亦未必記得我,一切一切都唔會知,只是自己成日在心中咁諗,希望可以將來死後可以再跟她重逢,再續今世姊妹情,家姐我好心痛妳,妳一定要在另一世界過得愉快呀!jm妳都要好好保重自己身體

複式洋房

Abull 發表於 22-9-19 15:00
我個腦成日諗番轉頭,始終真係好唔接受到家姐已離世,無時無刻想住佢掛念佢,唉都唔知點算。
...

係難接受...但咁樣又或者不用看到佢被病痛折磨呢

男爵府

tammaggieqq 發表於 22-9-23 20:04
係難接受...但咁樣又或者不用看到佢被病痛折磨呢

妳講得岩,或者我唔使將來睇到佢好辛苦的日子,但我冇諗過佢會突然離世,相信佢自己都唔會諗到,我實在好唔捨得家姐離開我,係呢個世界上有佢呢個親人我已足夠,真係好難過。

複式洋房

Abull 發表於 22-9-23 20:20
妳講得岩,或者我唔使將來睇到佢好辛苦的日子,但我冇諗過佢會突然離世,相信佢自己都唔會諗到,我實在好 ...

只要你相信總有一天你們兩姊妹會重聚...一天覆一天和重聚的時候就越來越近了所以不用傷心,好好的生活!我在醫院工作見到患癌的病人要面對醫治兼不停進出醫院是十分艱難痛苦所以這是突然但也是撇脫

男爵府

tammaggieqq 發表於 22-9-23 20:31
只要你相信總有一天你們兩姊妹會重聚...一天覆一天和重聚的時候就越來越近了所以不用傷心,好好的生活!我在 ...

jm好多謝妳對我嘅安慰,真係好希望正如妳咁講我將來可以和家姐重聚,大家記得大家那就好啦!

男爵府

Abull 發表於 22-9-23 21:00
jm好多謝妳對我嘅安慰,真係好希望正如妳咁講我將來可以和家姐重聚,大家記得大家那就好啦!
...

剛才對住空氣講好掛住家姐妳,點知我而家又發現有隻小飛蛾在地下喎

首頁

尾頁

跳至