自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

唔好講佢知啦,一陣話要加家用

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我屋企係最細但亞媽唔多鍚我,可能人夾人緣
我的生命由我主宰.

水晶宮

2024年龍年勳章

sunnymama2 發表於 22-8-26 07:13
c6琴日升職,放工番黎同6299講,suppose 6299 會d比反應,例如恭喜呀等等。點知c6講完6299係零反應,一粒聲 ...

你老公應該幾hurt
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

c6琴日升職,放工番黎同6299講,suppose 6299 會d比反應,例如恭喜呀等等。點知c6講完6299係零反應,一粒聲 ...
你們同住的嗎?

如是-----> 以後講小D

如不是---> 少D 回去, 見面時只作少量回應, 不自己引起話題.

大宅

係偏心,我地一樣情況,所以選擇以後唔講

侯爵府

偏心佢自己仔女我冇咁激氣,偏心某啲孫就好嬲

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

執返嚟架?

見你好上心夫家99佢哋,對叔仔&女友又好(壽司事件?)

下次有咩開心事,你同C6慶祝就可

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

basketboy 發表於 22-8-26 07:52
偏心呢樣真係佢自己都制止唔到,我6299對自己個仔同個孫都唔同孫嘅利是永遠都大封D,同個孫講電話 ...

所以有d JM 仲話生多個有商有量。。。未有商量己偏心。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

esmehouse 發表於 22-8-26 07:19
發覺好多老人家都係偏心個細嘅
點解我99唔係嘅

侯爵府

Astra00 發表於 22-8-26 07:54
你咁勁的!住邊我想瞞都瞞不到的了。其他野仲可保密。
因為我媽冇問我住邊,亦冇要求上來看看。佢親生仔住係邊佢一定知。
講得刻薄些,我做本份俾錢老人家買野食當還債。

侯爵府

恭喜樓主先生。
付出有收獲。
至於緣份既野,睇開些好了。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

講左喇..................人點會無呀[問心]自己都有,那會要求人地無呢?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

芝麻街 發表於 22-8-26 11:36
點解我99唔係嘅
你 99 倒轉偏心大個個
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

我果件反而偏心個大,當我C6唔存在。超級偏心。自己生都咁鬼偏心,真係奇葩

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

你地一齊住?搬走啦,可能6299 睇唔起你地不能自立門戶

珍珠宮

其實有咩好比,十隻手指有長短,佢哋中意邊個多啲咪由佢,有咩好上心
零反應下次唔講啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

小mama 發表於 22-8-26 12:09
其實有咩好比,十隻手指有長短,佢哋中意邊個多啲咪由佢,有咩好上心
零反應下次唔講啦
...

yes

珍珠宮

一切皆緣份
我由小感受到偏心這回事,所以不斷提醒自己對兩個小朋友不要重滔覆轍
99偏心外孫,我選擇疏遠

子爵府

99偏心係亙古不變的定律, 所以唔洗跟佢咁認真, 當佢無到或串番佢!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

esmehouse 發表於 22-8-26 07:19
發覺好多老人家都係偏心個細嘅

我 C6 就相反, 99 最錫 姑9 跟住 大伯
除左咁 C6 仲比 佢家姐同大佬欺壓

大伯結婚擺酒後 2個月後到我同C6結婚.. 果陣好多人叫佢飲埋我地果餐先走, 但大伯死都唔肯 我地結婚前 佢就返美國, 擺明唔比面
朋友話 佢要做主角, 細佬結婚佢就做左配角 1x-20年前大陸女人 唔係咁比人睇得起, 所以佢返美國

大姑9 就成日呼喝c6 做野服侍佢, 唔該都冇句..但c6又冇野喎

事隔10幾年, 大伯返黎 就多一個人鬧/呼喝c6, c6 當然冇野啦...
我地有架私家車, 大伯又係架車度 叫99食藥飲水, 搞到我架車一撻糊塗, 又水 又 喇叭牌正路丸 成架車都係 陣味臭到死 把口話執 轉頭走左去, 成日call c6 揸車 車佢接買日用品, 每次都唔帶口罩 有一次打乞次落個窗度.......d口水積痴左落個窗度.... 嬲到我, 架車全新 1手車黎架

早2日車大姑9去 做核酸, 佢係架車度除口罩 仲將口罩留係架車度
第2日同我地講佢老公核酸 "陽性".. 我真係好憎好憎佢地2兄妹, 點解可以咁黑人憎

首頁
12345...11

尾頁

跳至