自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

https://www.hk01.com/article/813443?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Bibibut 發表於 22-9-9 22:46
我住對面,有警車到左。住呢到的人根本日日及住,一知佢開就報警!自從無開,交通無雙泊、無噪音、無燒烤 ...

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

BuffetQueen 發表於 22-9-9 23:07
只罰食客?負責人冇事?

有告票
放下自在

大宅

nicholasmom 發表於 22-9-10 00:06
https://www.hk01.com/article/813443?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

六個部門一齊招呼

大宅

$5000 好很貴既芭比橋

庫房有$125000收入

珍珠宮

回覆樓主:

又被人舉發,好快又執

男爵府

nicholasmom 發表於 22-9-9 18:40
攞到牌未?

如果佢明目張膽咁重開

真係好懐疑係黑社會大曬定係政府有內鬼照住?!

或者睇死政府耐佢唔河啦,同東張霸佔後行個亞婆一樣!

子爵府

去英國開啦,個度地方夠大

伯爵府

臨近中秋,早前備受爭議、位於美孚的「九華徑燒烤場」,在周二(6日)於其社交專頁宣布重新營業,呼籲市民於中秋節前往光顧,引起討論。燒烤場又在官網稱,因應政府防疫條例,客人需出示當天快測照片(姓名及當天日期),進場後仍須掃描安心出行、健康碼,以及遵守「限聚令」等。

不過,網民於留言區留言,詢問燒烤場是否已經獲得牌照,但燒烤場沒有回應。至今日晚上,大批警員和其他部門人員前往燒烤場執法。有網民拍攝到,燒烤場內晚上有多名執法人員,有食客疑被檢控。

美孚九華徑兩家燒烤場「九華徑燒烤場」及「吉吉燒」,被揭發無牌經營多年。警方及多部門其後派員掃蕩,拘捕兩名負責人,兩人去年12月承認無牌經營食肆,各被判囚4星期但准予緩刑,及各罰款4萬元。

竟然有食客
到底咩人先會去呢間野食野

伯爵府

熱死辣辣仲BBQ

仲要去呢間出名無牌經營

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

強哥做得好
attach0/tmp/phpdjhBzW

子爵府

kwokdicken 發表於 22-9-10 00:53
臨近中秋,早前備受爭議、位於美孚的「九華徑燒烤場」,在周二(6日)於其社交專頁宣布重新營業,呼籲市民 ...

之前原來罰咁輕,完全無阻嚇作用

翡翠宮

2018復活節勳章

nicholasmom 發表於 22-9-10 00:06

做到野

伯爵府

nicholasmom 發表於 22-9-9 18:40
攞到牌未?

新聞話,昨晚幾個政府部門聯合行動

珍珠宮

其實去幫襯嘅市民都好大責任,無人去佢就唔會重會。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 22-9-10 09:30
強哥做得好

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Ononluk 發表於 22-9-10 12:54
其實去幫襯嘅市民都好大責任,無人去佢就唔會重會。

正解

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

d 人咁都仲要去, 係唔係愛喺嗰d BB Kill 愛得咁緊要??!為乜呢?

伯爵府

Bbpig2014 發表於 22-9-9 20:10
以前間唔中都去吓, 幫襯唔少, 但係依家多咗咁多室內燒烤餐廳, 價錢唔貴, 有冷氣又坐得舒舒服服, 肯定有牌, ...

有無邊間室內燒烤餐廳推介丫?

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

佢都幾張揚

首頁

尾頁

跳至