自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

一個係天使,一個係魔鬼,強烈對比

珍珠宮

畀面勳章

mother904 發表於 22-9-22 09:04
為左皇位放棄愛人,騙一個無知少女結婚就係錯。就算戴安娜貪慕虛榮想做皇妃,查理斯當年冇令佢以為大家真 ...

查理斯同戴安娜親家姐拍過拖,又是貴族圈內人人皆知的花花公子,究竟騙咗戴安娜啲乜?

論出身戴安娜冇錯係貴族,但學歷奇差,身份亦非完美,王子使唔使去騙佢?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

tutik 發表於 22-9-22 07:27
因為膚色問題已經係死罪,梅根無論做乜都係衰。

乜真係關膚色咩?即係如果佢係白人就可以接受佢享受一切福利而又拒絕任何義務?又能接受佢主動要求退出皇室但又要有皇室特權?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jollyma 發表於 22-9-22 08:55
查理斯有咩錯?最錯咪就係由始至終都愛住一個人

佢咁愛卡米拉就唔好同戴安娜結婚啦

翡翠宮

畀面勳章

banbanmm 發表於 22-9-22 10:02

查理斯同戴安娜親家姐拍過拖,又是貴族圈內人人皆知的花花 ...

你覺得佢向戴安娜求婚時,會明明白白的說他另有愛人,娶戴安娜只係為了繼後香燈,她的角色是生仔機器?

他倆訂婚後首次見傳媒,有記者問他倆是否相愛,戴安娜用奇怪為何明知故問的神望該記者,答:of course。你覺得當時戴安娜是清楚知道查理斯娶她的目的?用愛的名義向一名少女求婚,婚後公開宣佈從未愛過她,不是騙是什麼?查理斯是出名的花花公子,戴安娜知道又如何?她以為自己令他浪子回頭,結果是一場騙局!
日日是好日

男爵府

十分鐘 發表於 22-9-22 07:47
係囉,其他人拖手,一起堅強面對女王過世。梅根拖手,不分埸合。
其他人喊真喊,梅根假喊
梅表情悲,黑面 ...

有同感
但我覺得梅根好命在有老公撐佢

別墅

Jane1983 發表於 22-9-22 08:08
回覆 tutik 的帖子

梅根好明顯有問題,唔好下下拉落膚色。
同意

珍珠宮

畀面勳章

mother904 發表於 22-9-22 14:02
你覺得佢向戴安娜求婚時,會明明白白的說他另有愛人,娶戴安娜只係為了繼後香燈,她的角色是生仔機器?

...

一切是你的主觀臆測吧?

王子要揾人繼後香燈難,還是要嫁入皇室做未來王后難?只有佢識生仔?使唔使特登呃佢?

戴安娜只是讀唔成書,智商冇問題,並不是白痴的。

現代皇室被迫嫁的只有日本雅子吧?但都唔係呃,係迫。

侯爵府

selinako^^ 發表於 22-9-22 09:20
係呀, 生B果陣 仲要問99借錢去星級醫院生, 如果唔係喊苦喊忽話歧視佢
搞到個仔聽晒老婆講 入晒 ...

咁又冇老死不相往返,佢地仲啃緊老。

侯爵府

alicemic 發表於 22-9-22 10:23
乜真係關膚色咩?即係如果佢係白人就可以接受佢享受一切福利而又拒絕任何義務?又能接受佢主動要求退出皇 ...

其實各人意見不同都無傷大瓦,宮廷花生趣聞我根本冇興趣。但係你話完全冇膚色關係我就唔信,至少冇呢個原因隻根都冇藉口話人歧視佢,咁就少咗個talk point 及支持者。

子爵府

mother904 發表於 22-9-22 09:04
為左皇位放棄愛人,騙一個無知少女結婚就係錯。就算戴安娜貪慕虛榮想做皇妃,查理斯當年冇令佢以為大家真 ...

我覺得會喎,唔好話皇室
啲有錢人好多都係政府婚姻
童話?包裝黎姐

翡翠宮

tutik 發表於 22-9-23 07:06
其實各人意見不同都無傷大瓦,宮廷花生趣聞我根本冇興趣。但係你話完全冇膚色關係我就唔信,至少冇呢個原 ...

就算父母都係中國人嘅bb都會比人談論膚色, 例如話bb皮膚好白似媽咪或者bb皮膚黑似爸爸一樣, 唔通咁都叫歧視? 再講一個亞洲人同歐洲人混血b出世, 相信唔會無人評論bb似邊個多啲,咁都叫得岐視嘅人佢本人就岐視呢樣嘢,只係佢係黑人先特別玻璃心!

侯爵府

alicemic 發表於 22-9-23 09:59
就算父母都係中國人嘅bb都會比人談論膚色, 例如話bb皮膚好白似媽咪或者bb皮膚黑似爸爸一樣, 唔通咁都叫 ...

都有呢個可能性

子爵府

講婚姻幸福,梅根根本完勝Diana,梅根離過婚,老公都對佢死心塌地,愛佢愛到脫離皇室都肯喔,Diana住係皇室又點?全世界鍾意佢又點?偏偏老公唔愛佢愛第二個,佢係皇室根本度日如年,好痛苦。
雖然梅根個格係衰d,但無可否認,條命生得好。

首頁

尾頁

跳至