夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

未必出軌,可能平時在公司同事之間有類似的話題談過,之後收工後大家互相send 圖片繼續話題吧。

又或許大家太熟,知道對方對某些話題或圖片會帶出話題當聊天也是有可能的。

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

問吓佢如果你同女同事有咁嘅對話,有冇問題?叫佢諗下你嘅感受

男爵府

找个私家偵探,找出真相,5好估估下,,,有左答案,先再部署,,,, '有小孩,好多野要考慮

男爵府

回覆樓主:

樓主,明白你既難受,但人通常只睇到人地不是,而忽略自己,坦白講而家出軌與否唔係重點,係呢段關係攪成咁,原因係咩?照你所描述,你太太跟本唔想修補,試諗下,2個相愛既人由拍拖,結婚,生子所經歷既一切都唔容易,點解會攪成咁?冰封三尺非一日之寒,如果你想維繫,對佢好D,適當時候傾下,站係佢既立場睇多D,可能你會清楚D

複式洋房

whalebone 發表於 22-10-8 07:40
問吓佢如果你同女同事有咁嘅對話,有冇問題?叫佢諗下你嘅感受

用左呢個方法同佢講完,佢好似明白左啲嘢咁。佢叫我比啲時間佢諗吓,之後再傾

cathngai    發表於 22-10-9 10:42

珍珠宮

回覆樓主:

佢已經唔愛你
咁佢對小朋友好唔好 上唔上心?

複式洋房

namnamnamlolo 發表於 22-10-10 10:21
佢已經唔愛你
咁佢對小朋友好唔好 上唔上心?

好上心,佢全部心機放晒喺小朋友身上

珍珠宮

GapChan 發表於 22-10-10 12:24

如她不肯回頭
你都要為自己著想

別墅

GapChan 發表於 22-10-5 13:33
話說一日我幫老婆update手機,無意中發現佢同男上司嘅對話,「咁慘慘豬嘅,下次上嚟我到食,我陪你」。之前 ...

婚姻講求彼此信任,她說沒有出軌,你是否相信。你覺得她背住你做咗什麼。當你帶住不信任問你老婆,你覺得你老婆應該是什麼反應。不是為著孩子忍受什麼,是問你自己是否相信自己既老婆愛既係你同你地既孩子。如果本質上不相信對方,即使最後還在一起亦是痛苦。問下自己當中最介意是什麼,會否同你老婆溝通下,讓老婆可以改善下。最後,如果你老婆真係出軌,你會唔會俾個機會大家。其實最清楚既係你地自己,旁人好難俾到答案你,最多係建議。關係要大家一齊建立,學習,包容…孩子會大,最後陪伴自己既一定係隔離果個。

別墅

我之前果個好鐘意同男人吹水,又whatsapp, 話佢又同我講佢哋冇嘢,對呢種人只係自我感覺良好,唔會理你感受,唔鐘意就唔鐘意架啦,同其他男人咁好傾,有幾多人接受到呀

複式洋房

回覆 whalebone 的帖子

昨日傾左一次。佢話佢明白該說話內容係唔應該出現,而且同意再咁傾落去就可能會發生不必要嘅關係。但係佢強調佢地真係無嘢。我心諗,就算有野,我選擇原諒就要接受。跟住我問佢,你知唔知我有幾心痛,佢話唔知….我都唔知講咩好

cathngai    發表於 22-10-11 19:50

大宅

回覆 GapChan 的帖子

既然選擇左信,就信到底,有無野,天知地知佢地兩個知,你依世都唔會知既答案又何苦將自己迫得太緊,我有類似既經歷,如果依然痛苦,記得唔好無限放大個感覺,去玩去工作,做咩都好,咁樣對所有人都好,一隻手掌拍唔響,對方知問題就唔好迫得太緊,反而諗下自身有咩做得唔好,好好改一改,因為講句老實說話,改左缺點係自己,假如即使依段感情無左,你學左改左,下一段感情只會更美好,只係打個例子,恭喜樓主解決左問題

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

GapChan 發表於 22-10-11 18:38
回覆 whalebone 的帖子

昨日傾左一次。佢話佢明白該說話內容係唔應該出現,而且同意再咁傾落去就可能會發 ...

佢未必唔知,只不過係唔想承認同作出改變啫。啲對話完全係調情嘅說話,如果佢對呢個上司冇嘢,真係唔會同佢傾呢啲嘢囉。

俾一個溫馨提示佢,佢唔覺得有問題,唔代表真係冇問題,佢feel唔到有幾你有幾心痛,都唔代表你唔心痛,一次原諒唔代表永遠原諒。
叫佢認真對待呢段感情,如果唔係佢將會失去你。

然後冷淡對佢幾日,佢應該會回頭㗎喇。

男爵府

cathngai 發表於 22-10-5 21:40
男女都一樣, 姦夫淫婦 ,唔係捉姦在床,打死都唔認。 你冇證據, 仲大聲夾惡兇返你,話你屈佢
...
又sell收集證據?

cathngai    發表於 22-10-12 08:36

複式洋房

wph256380 發表於 22-10-11 18:53
回覆 GapChan 的帖子

既然選擇左信,就信到底,有無野,天知地知佢地兩個知,你依世都唔會知既答案又何苦 ...

係呢度要多謝各位提供你地嘅睇法同意見。

我明白一隻手掌拍唔響嘅道理。我同時明白既然選擇原諒就要原諒得徹底。我亦明白之後要修補關係嘅路會有好多波折。

多謝晒你哋!

cathngai    發表於 22-10-12 12:56

別墅

GapChan 發表於 22-10-10 12:24

越講越覺得,佢好似個細路女發脾氣,想找你attention, 或dramatic一啲表現出你嘅呷醋,所以又關顧小朋友,同時俾你發現咁多嘢,但你問到又 類似「哼!冇嘢呀!」嘅小女孩感覺。。
如果係討厭你嘅其實作為女人係唔想俾你接到我放工㗎,死都揾到方法避你;whatsapp都唔會留痕跡。
我估佢嗰晚出去,一直等你打俾佢多啲。。多數係去咗啲姊妹度傾計多。。作為女人,如果偷情偷到漏夜出去自動送上門又趕朝早回來,好似做妓女咁cheap晒,咁冇自尊心好難做得出。佢成晚可能好抆咁諗 我明明關門有晒聲佢一定知道我出去,都唔揾我,。。下個鐘又仲未揾我!佢唔care我啦已經。。咁
找你attention 啦~ 你dramatic啲,買吓佢想過提過要嘅嘢,或做佢鍾意嘅情節,買扎花,禮物,去融佢個心啦!融咗就乜都和盤托出,唔再flirt㗎啦邊有心力丫到時
你試下好似一個呷醋嘅王子咁去阻止佢每次留俾你嘅蛛絲馬跡啦!可能呢個係個少女心又愛家庭嘅小女人嚟㗎咋。加油,樂觀,風趣又重拾熱情吧
等你繼續update

p. s. 你直接啲講喎,唔好淨問 有冇特別,呢種問法最抆死人。。直接話妳係我㗎 我唔鍾意妳同其他人咁親密 我鍾意妳,鍾意妳對小朋友嘅付出無微不至,就算分房都繼續留響我哋身邊,所以珍惜段感情到不惜睇妳手機,呢啲要明講㗎,如果唔係傳達唔到俾對方知。講唔出就寫信 、card ,email, whatsapp.. 乜都得。甚至同佢鬥孩子氣,直接講以後妳send一張親密相俾佢我就send一張自拍寫我愛妳俾妳,妳繼續send丫send到妳明白我嘅心意為止etc
肉麻啲對老婆,老土但總有用

男爵府

睇怕這個post又是C 加偵探出來軟sell自己的廣告

男爵府

jjff619 發表於 22-10-13 07:58
越講越覺得,佢好似個細路女發脾氣,想找你attention, 或dramatic一啲表現出你嘅呷醋,所以又關顧小朋友, ...

呵呵睇你寫嘅嘢好似啲言情小說講嘅劇情咁~sorry~錯左重點

複式洋房

其實啲嘢過咗都唔想諗,選擇原諒就唔好再提。雖然好多問題在腦海中,但首要嘅係要重建信任!多謝大家

cathngai    發表於 22-10-14 23:46

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

GapChan 發表於 22-10-14 22:17
其實啲嘢過咗都唔想諗,選擇原諒就唔好再提。雖然好多問題在腦海中,但首要嘅係要重建信任!多謝大家 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊