潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

小薯想問下各位,最初未有過袋、又夠spending時,sa係咪會特登俾啲合你一半心水嘅甜品袋你?然後要再課金?

別墅

vanlina_cream 發表於 22-12-10 23:18
半年?你spending幾多?想要咩袋?

已超過1:3

別墅

vanlina_cream 發表於 22-12-10 23:23
小薯想問下各位,最初未有過袋、又夠spending時,sa係咪會特登俾啲合你一半心水嘅甜品袋你?然後要再課金? ...

甜品袋一般唔扣spending睇SA點計法,通常最後拎袋點都會夾你買少少野,twilly、香水、fashion jewllery之類

複式洋房

nakuru 發表於 22-12-9 16:49
純粹想呻吓

幫襯舊SA幾年都出過唔少袋,大家都夾到,舊SA唔做之前將我介紹比新SA,同新SA都買咗唔少野,夾 ...

大宅

聽你講法之前都有去workshop? 直接問佢啦!表達唔開心!有啲過份囉

大宅

nakuru 發表於 22-12-10 23:30
甜品袋一般唔扣spending睇SA點計法,通常最後拎袋點都會夾你買少少野,twilly、香水、fashion jewllery之 ...

咁好?我take 咗佢offer之後問佢扣唔扣?如果我仲想排心目中嗰個款入門款,仲要買啲咩,佢講嘅內容係大概要再配多0.6咁咪即係重新由頭課金囉?

別墅

vanlina_cream 發表於 22-12-11 20:46
咁好?我take 咗佢offer之後問佢扣唔扣?如果我仲想排心目中嗰個款入門款,仲要買啲咩,佢講嘅內容係大概 ...

可能QB佢又平番比你呢如果一直夾開,佢又對你好,又唔洗唔擔心

大宅

nakuru 發表於 22-12-11 21:00
可能QB佢又平番比你呢如果一直夾開,佢又對你好,又唔洗唔擔心

佢每次同我講啲嘢都無記住,下次又講返同一堆嘢,有次話留可以冷門嘢,都無咗件事。。。今次offer袋(第一次有offer),係無膠包住,係咪即係其他客唔要先俾我?

別墅

vanlina_cream 發表於 22-12-11 21:18
佢每次同我講啲嘢都無記住,下次又講返同一堆嘢,有次話留可以冷門嘢,都無咗件事。。。今次offer袋(第一 ...

據說香港都係要拆膠袋先,我係香港都未試過當面拆膠,所以你都唔使咁擔心

對於冇記性呢點,我而家SA都係會唔會同一個人

別墅

ruby525 發表於 22-12-11 16:48
聽你講法之前都有去workshop? 直接問佢啦!表達唔開心!有啲過份囉

係,幾年都有去所以我先咁嬲

大宅

nakuru 發表於 22-12-11 21:52
據說香港都係要拆膠袋先,我係香港都未試過當面拆膠,所以你都唔使咁擔心

對於冇記性呢點,我而 ...

聽你咁講都安心啲。我sa唔係無記性,好明顯係根本唔記,亦唔似有mark低,應該係我太小薯

複式洋房

奇奇媽媽 發表於 22-12-10 22:07
個客之前出過QB, 好似排緊C, 貨到係SA同個客講小q同某些hit items 唔計,個客嬲到差點同個SA反面 ...

Sis你好,我應該係當事人🤣
謝謝你睇到我小紅書個post

其實我4月落半訂果陣,sa已經講過應該計一半咋
我係8月頭出過b25(約1:2)
小q係出完b25第2日攞,當時sa忙,交左比第2個處理,當下問唔到

直到11月,我心諗如果小q全計,當日落去埋單時都spend到100k
就開口問下mini c爭幾多

Sa就第2個上身咁:話佢地無spending呢樣野,小q係你自己真心鍾意先買架嘛(根據以往交流經驗,即係同我講緊小q唔計)

我聽到真係呆左,而家連1半都不是
明明咁多位sis都話會計

佢咁講我都無野可以講,咁我問而家mini c大約仲爭幾遠
佢就同我講仲要“好努力”

咁我話想攞住個mini e先,佢都話要我買埋隻kelly戒指先幫到我搵mini e(因為我聽到小q唔計既消息,當時想放棄埋唔要隻排返黎既kelly戒指)

咁如果小q真係計
1。無理由mini c去到100k仲要話“好努力”掛,應該都差唔多見家鄉🙈
2。無理由排個mini e都要我spend到100k先有掛

所以結論:小q佢真係唔計

伯爵府

Mcmug0126 發表於 22-12-12 15:59

唉,我都覺得愈來愈難玩,希望你同SA之間只是溝通不足,如果唔係真係唔低,如果你係小q都唔計,學jm話齋,使鬼搵佢地買咩間,代購平一半

複式洋房

奇奇媽媽 發表於 22-12-12 17:41
唉,我都覺得愈來愈難玩,希望你同SA之間只是溝通不足,如果唔係真係唔低,如果你係小q都唔計,學jm話齋, ...

係好難玩無哂拚勁
慢慢配算
如果一早講明小q唔計我真係唔會買

大宅

Mcmug0126 發表於 22-12-12 18:05
係好難玩無哂拚勁
慢慢配算
如果一早講明小q唔計我真係唔會買

我最近都有同SA 表白,佢都好似你咁講,啲嘢係你鍾意先買(我無迫你),我哋跟本唔計spending ,不是儲印花儲到幾多就換到啲咩。我即刻唔想講嘢,咁係咪唔spend 都有QB先(當時心諗)。

大宅

Mcmug0126 發表於 22-12-12 15:59

好乏力,我已經儲到1:2都無B25, 淨係同我講好難好難(沒有買SLG)

大宅

Princess999 發表於 22-12-12 18:14
好乏力,我已經儲到1:2都無B25, 淨係同我講好難好難(沒有買SLG)

有冇試過同SA許願?

伯爵府

Princess999 發表於 22-12-12 18:14

B25我見舊客今年下半年出都要20,不過靚色

伯爵府

Princess999 發表於 22-12-12 18:11
我最近都有同SA 表白,佢都好似你咁講,啲嘢係你鍾意先買(我無迫你),我哋跟本唔計spending ,不是儲印 ...

唔係呀咁講野,即是佢地玩晒啦

複式洋房

Princess999 發表於 22-12-12 18:11
我最近都有同SA 表白,佢都好似你咁講,啲嘢係你鍾意先買(我無迫你),我哋跟本唔計spending ,不是儲印 ...

難聽過粗口

首頁

尾頁

跳至