自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Gigi1127 發表於 22-12-31 11:03
講埋有無小朋友、老公平時同你地怎相處、老公有無幫手湊小朋友、打理家務
...

唔需要特登諗或者問
喺行為言語睇得出
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

回覆樓主:

結婚就耒30年,我老公會幫手做家務,每次複診都有陪我,昨日我先同佢講完,雖然佢大我好多,但我永遠都當佢係細路仔耒照顧,佢笑到好開心,佢亦會當我係細路女來照顧

伯爵府

回覆樓主:

由拍拖起計一齊27年,仔都16歲了,仔小學時有段時間忽略咗佢,感情有啲變咗質,似家人,後來自己突然叮一聲,覺得陪到自己老係老公而唔係仔,所以修補關係後依家感情越來越好,有返愛嘅感覺,成日兩個人去拍拖睇戲食好西
以前一向老公工作忙,所以仔由細到大都係我湊為主,包括選校,學業,興趣,玩,我會篩選後再問佢意見,如果佢冇意見,我就自己決定

水晶宮

回覆樓主:

有小朋友,老公永遠say yes, 有幫手湊小朋友及家務。
總之我非常需要及極度渴望愛,面對住已同老夫相處十幾年的處境,我還是接受不到愛情冷卻咩變成家人、感情呢啲咁嘅關係。
愛唔愛,我知一定愛,但不是想要嗰種。接唔接受,可以唔接受咩!?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

就黎結婚30年
依然感受佢到幾錫我、緊張我同愛我
家務就一時時,過年大掃除佢就做得最多。
又怕我摛高摛低驚我整親
平時食飽執下碗、抹下枱
洗碗就有碗機攪掂

公爵府

唔需要諗,心裏面一定會知,佢係愛嘅,我唔諗佢都愛,佢係唔愛嘅,我諗都冇用

子爵府

回覆樓主:

一齊已二十多年,有一小朋友。老公仍很緊張我&小朋友

珍珠宮

好媽媽勳章

Maxine1234 發表於 22-12-31 14:41
有趣的問題!他常説我是他的soul mate, 是他世上最愛的人。但年輕時、佢從來唔幫手做任何嘢、家中内外所有 ...

我都開始慢慢習慣唔需要佢

琥珀宮

回覆樓主:

結婚多年仲在乎愛唔愛?愛嘅定義係咩?肯為對方犧牲?咁自己問咗自己先,肯唔肯為對方犧牲自己再諗對方啦!

相對廿幾年,大仔都26歲咯,唔再諗愛,係一種感情。家務二人都有做,要用家務去衡量愛?真係幾有趣,咁大計算,樓主,你條公式都幾有問題。

男爵府

SandyKL 發表於 22-12-31 15:48
結婚多年仲在乎愛唔愛?愛嘅定義係咩?肯為對方犧牲?咁自己問咗自己先,肯唔肯為對方犧牲自己再諗對方啦! ...

唔係計數,而係點解淨係女人要做家務?佢錫你又會要你辛苦?我都做全職工作,而非家庭主婦。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我諗應該過咗好愛嘅階段

琥珀宮

Gigi1127 發表於 22-12-31 15:54
唔係計數,而係點解淨係女人要做家務?佢錫你又會要你辛苦?我都做全職工作,而非家庭主婦。
...

攤開嚟講,分配家務俾佢做,男人嘅懶,係女人縱出嚟。你可以試驗吓,自己離開屋企去個中長旅行,睇吓屋企變成點,冇咗你係咪會冧。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

加菲貓3 發表於 22-12-31 12:40
我係男既,愛唔愛就唔知。只知如果中6009萬六合彩。我都放心放係佢度。。你話愛到要生要死哩類。我就唔會啦 ...

今期八千萬喎

茶類愛好者    發表於 23-1-1 03:48
加菲貓3    發表於 22-12-31 16:24

水晶宮

三國1 發表於 22-12-31 13:22
肯定好愛我,今次有病,個傻佬係屋企偷偷喊,見到我隻手因打痘整瘀曬,佢都忍唔住喊,覆診一定陪住我,佢一 ...

你好幸福,老公好錫你,佢既愛一定能把你的病醫治好。祝你早日康復,同老公開開心心地生活。

侯爵府

我唔知真定假,我老公成日都講佢好愛我!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我同老公由拍拖到現在一齊18年了
佢好愛我 由拍拖到生小朋友到現在 佢都係好尊千我既決定
佢話 對佢黎講 可以無屋企人 可以無小朋友但唔可以無左我
知道我身體出左事時 佢偷偷地喊過幾次 直頭發惡夢喊醒左
一直以來大家都唔講愛 但佢做出黎樣樣都係愛
我依家比較擔心 我真係88左佢點算

水晶宮

貓咪達人 發表於 22-12-31 12:47
我好肯定我老公好愛我,我有病一直不離不棄,每次覆診都陪我,最記得醫生話我有癌個次,我見我老公眼濕濕, ...

有情有義

大宅

回覆樓主:

相同問題我都唔敢問自己,所以更加唔會諗對方

伯爵府

crystal媽咪 發表於 22-12-31 14:51
唔需要特登諗或者問
喺行為言語睇得出

Agree, 觀人於微,呢啲嘢(你所指嘅行為言語)冇得呃

侯爵府

2024年龍年勳章

我與老公恩愛25年,老公有分担家務、幫手湊孩子、管教仔女學業(揀科揀學校等),我地由結婚開始,各自分坦家庭用支,無計過錢銀,很自然舒服的相處

首頁

尾頁

跳至