自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

kit2004 發表於 23-3-18 10:37
因為就黎4月啦,所以個個唱哥哥既歌黎悼念

tvb之前中年好聲音有唱alan既歌。講真viu邊夠膽播alan歌丫 :ha ...

而家年青一輩男歌手,以為唱假音就好勁好唱功,其實男人唱假音好難聽,印象中只有台灣的林志炫唱假音係唱得好聽

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

yvomak 發表於 23-3-18 10:35
我仔女,music play list 都有Danny Leslie 既歌,但Alan Tam佢哋覺得老土

每個人啦!我個仔(1x 歲) 估佢唔到話李克勤開演唱會佢會睇 佢中文只聽eason, 李克勤掛。反而佢最憎我最愛既jay chau

男爵府

yauki921 發表於 23-3-18 10:43
jm比你笑c
100歲死都可以揀18歲果張架

起碼早死冇老照

侯爵府

佢哋嘅親朋好友屋企人一定唔會咁諗,而家諗返起佢哋係懷念惋惜更加多

公爵府

牛年勳章

saladgab 發表於 23-3-18 10:08
係品格問題。每一個人(除左冇人性嘅壞蛋)我都尊重。明星藝人如是, 親人更加, 點會人地老左就鄙視人! 唔係 ...

非常認同,好似汪亞姐,修哥老左都一樣得到好多人尊重和敬佩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

obligation118 發表於 23-3-18 10:03
唔明點解要叫佢地廢老,人人都有老嘅一日

咪係囉用呢2個字話人嘅人真可憐
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

回覆樓主:

認同,當年哥哥行呢一步,或多或少有呢個原因,我估 不要打頭

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

yvomak 發表於 23-3-18 09:57
哥哥、阿梅、家駒、danny,呢啲係永遠嘅legend!
死咗嗰啲紅歌星,永遠喺高峰,永遠都唔會老,永遠都係星。 ...

極度唔同意你講。點樣英年早逝?佢身邊嘅人其實唔好過。
朋友,30尾,家庭主婦,一睡不起。因個腦有事。
從此佢家庭不再歡欣。佢係一個好好嘅家庭主婦,對朋友好,熱心幫人。
在出席喪禮時,佢老公同我講,其實好難接受到佢突然走咗。一齊捱到有間公司,有工人,有細路,本身喺享福時,佢就突然間走左,返到屋企見到一齊建設家,一齊揀選嘅傢俱,真係好傷感。個細佬有啲特別,仲細,其實好需要媽媽去照顧……
事隔多年,感覺好唏噓。由佢哋一家三口去食早餐……慢慢,父女倆個食,再慢慢,父有父自己食,女有女自己食。到現在只偶爾見到個女自己食。

活在當下,珍惜眼前人。

公爵府

cyyiu 發表於 23-3-18 10:41
我都係咁覺得!
阿梅離開時我已成年,所以比較留意,我相信有得揀,佢想活下去,因為佢話經歷結婚生仔嘅階 ...

正面思想好重要啊

男爵府

Onlok 發表於 23-3-18 10:58
極度唔同意你講。點樣英年早逝?佢身邊嘅人其實唔好過。
朋友,30尾,家庭主婦,一睡不起。因個腦有事。
...

Sorry 其實我意思係想講明星

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

yvomak 發表於 23-3-18 10:07
劉德華咪一樣比後生一輩話out!

因為佢支持明日大嶼

男爵府

2024勳章

唔可以咁講嘅,而家「歌神」抽番出嚟,做自己退休嘅生活咯!少啲出嚟就唔會比人講咁多。有番自己唔係仲享受咩。

珍珠宮

死咗嗰啲紅歌星,永遠喺高峰,永遠都唔會老,永遠都係星。 ...

點會啫,如果你大把樓大把錢等分身家,包你啲仔女當你神咁拜

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 23-3-18 11:06
因為佢支持明日大嶼

而家啲人離譜,點解唔比人有自己嘅想法?!

珍珠宮

我都有d認同,但你呢個觀點太惹火

珍珠宮

BKFinder 發表於 23-3-18 10:02
Leslie若未死估都一路被部份人攻擊佢搞基,佢演唱會著裙唱其實唔係個個欣賞,其實佢死前人氣已跌左好多好多 ...

呢個係事實,大家都忘記左佢在身生被攻擊得有幾嚴重。 另一個係Danny, 而家講到佢無可代替咁,其實佢出事前人氣已經麻麻,當年嘅年輕人(即係我) 覺得佢 d歌有點老土。寧願喜歡Alan或日本明星。

伯爵府

不認同,胡楓、羅蘭姐、汪阿姐或者巳過身的李香琴、譚炳文.......敬業樂業都令人尊敬

珍珠宮

yvomak 發表於 23-3-18 10:23
你睇最近個個都出嚟唱哥哥既歌,年青人個個識邊個張國榮。譚詠麟、李克勤嗰啲真係唔多識!
...

我記得星夢1 定2 嘅時候,李克勤係其一導師,有個參賽者問李克勤係咩野人?

侯爵府

Gniw 發表於 23-3-18 10:54
認同,當年哥哥行呢一步,或多或少有呢個原因,我估 不要打頭

佢太過超前,而家人妖團都不知幾受傳媒追捧 ,嗰啲gay 劇正常女仔都追

珍珠宮

tasa 發表於 23-3-18 10:15
心照啦,何必深究

因為得張換褲嘅相,什麼床照、攬女照、女仔個樣全部冇,而所謂爆料條友心虧剷晒個acc, 邊個玩嘢,大家都心照啦!

首頁
12345...11

尾頁

跳至