美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

淼淼BB 發表於 23-4-23 21:19
我keep 住做膠原槍
法令位脹番紋會淡左
不過如果太勁我估都係要打針

似乎好危險

大宅

healtheworld 發表於 23-4-26 07:01
多謝分享你覺得埋線後要唔要攞假休息還是可以第2 / 3日上班?

埋線無人睇得出做左,第二日會有小小既水腫。頭幾日唔可以大笑,食野唔可以張開好大個口。無特別需要護理,醫生開左3日抗生素。即日我如事者日日敷mask

大宅

朱古力包包 發表於 23-4-25 12:23
中年la, 不年輕

我年到40,發覺一年既時間膠原流失快左好多(emoji)(emoji)

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

tkyc 發表於 23-4-24 23:56
我埋左10條,全部太陽穴位置入線,而家埋左個幾月,膚質變得好好,因為埋線D線溶左係改善膚質,我主要係虎 ...

想問你埋10 條幾多錢?是否愈耐愈見效果?因為線溶左

HIMMAMA3  男爵府

大宅

HIMMAMA3 發表於 23-4-26 22:29
想問你埋10 條幾多錢?是否愈耐愈見效果?因為線溶左

$800一條,醫生話最靚效果係埋線後3個月,而家我個半月已經好滿意。。皮膚係前所未試過咁靚(emoji)(emoji)

水晶宮

tkyc 發表於 23-4-26 23:37
$800一條,醫生話最靚效果係埋線後3個月,而家我個半月已經好滿意。。皮膚係前所未試過咁靚(emoji)(emoji) ...

又firm 皮膚又靚咗,聽到都開心

大宅

HIMMAMA3 發表於 23-4-27 00:00
又firm 皮膚又靚咗,聽到都開心

老公摸我塊面都覺得好神奇。。好滑溜

333s    發表於 23-7-3 08:53

水晶宮

tkyc 發表於 23-4-27 00:13
老公摸我塊面都覺得好神奇。。好滑溜

鄧你開心

禁止訪問

象牙宮

法令紋: 1. 埋左10條,线雕
2. 針劑 : 注射玻尿酸,伊蓮絲,晶亮瓷等,膠原蛋白增生劑(洢蓮絲、3D聚左旋乳酸)
3. hifu / uthera / thermage/ 膠原机? 電波拉皮/音波拉提。
4. profhilo 5點提升
JUVEDERM VOLUMA 8點提升 / 8-point-lift)鼻唇沟的改善同时将面部提升
意大利 Nucleofill 七点提升针 (全脸14个点,进针深度4.5-4.9mm 左右,每点进0.1ml)

不是所有的法令纹都需要做填充,不同类型的法令纹不同对待
A. 「補法令紋」卻臉腫?
老化的過程中,皮膚的淺層、深層組織都會發生改變。
深層包含深層脂肪、骨架,所發生的是「體積的流失」,而淺層的表淺脂肪則是「下滑」。

B. 補完法令紋看起來更老?
治療的重點不能只擺在「填平法令紋」,而是要「重建中段臉的支撐、加回體積」,包含顴骨、上頜骨等。
唯有重建支撐,才可以使下墜的組織歸位。

將注射材質注射於淺層脂肪,忽略深層支撐,注射物加上本來的組織一起下墜,會導致下垂更嚴重。
打在表淺脂肪,只會加劇下垂的情況。

打對深度
想要拉提蘋果肌、改善法令紋就必須打在深層脂肪和骨架上,將底層流失的體積和支撐重新補回來,整體的輪廓也會跟著上提。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

2024勳章

試下提升的機升?如果蘋果肌下垂都會有法令紋

333s    發表於 23-7-2 09:02

大宅

tkyc 發表於 23-4-26 23:37
$800一條,醫生話最靚效果係埋線後3個月,而家我個半月已經好滿意。。皮膚係前所未試過咁靚(emoji)(emoji) ...

你好!請問可唔可以介紹醫生

大宅

tkyc 發表於 23-4-24 23:56
我埋左10條,全部太陽穴位置入線,而家埋左個幾月,膚質變得好好,因為埋線D線溶左係改善膚質,我主要係虎 ...

其實埋先真係會有條線喺皮膚裏面?過程係會點㗎?

別墅

tkyc 發表於 23-4-25 11:56
打botox就去醫美既美容院,我埋線就另外搵醫生

可否pm你喺邊到打botox同埋線

象牙宮

「法令紋」,一般來說,每個人多多少少都會有法令紋,只是深淺和呈現狀態的不同。年纪轻轻法令纹。沒有必要處理。笑才有。正常。
當你不笑時, 有法令紋。= 真正法令纹

35歲以上的人就有法令紋,法令紋大約在40歲左右出現。且越老越明顯、越深,而淚溝和法令紋常是一起出現。
最後出現的是「婆婆紋」,婆婆紋又有「嘴角紋」、「木偶紋」之稱。
更年期后= 老化型的法令紋是隨著年紀的增長,膠原蛋白流失,肌膚支撐性差,肌膚鬆弛及老化,法令紋加深︒

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

我做咗EMFACE,做完1次可維持1年多日的。無侵入性,無痛,幫助深層面部肌肉做運動,做4次,每次隔7至10日。

改善眼皮下垂,虎紋,木偶紋,提升整隗面。

價錢大概$3萬幾,我係皮膚科醫生做。非常有效,我大力推薦,因為親身經歷。係貴,唯有其他慳啲。

男爵府

cheungsee 發表於 23-7-2 10:15
我做咗EMFACE,做完1次可維持1年多日的。無侵入性,無痛,幫助深層面部肌肉做運動,做4次,每次隔7至10日。 ...

好想知那(emoji)做,你做時處紋深嗎?

男爵府

好媽媽勳章

cheungsee 發表於 23-7-2 10:15
我做咗EMFACE,做完1次可維持1年多日的。無侵入性,無痛,幫助深層面部肌肉做運動,做4次,每次隔7至10日。 ...

可否pm 醫生資料?謝謝

複式洋房

回覆 朱古力包包 的帖子

無可能用天然方法啦!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊