自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

Ritzmary 發表於 23-4-20 09:33
肯定我冇睇錯,因為我中意食佢個早餐所以先訂包早餐房間。大家要保障自己一定要截圖。
...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

princesscupcake 發表於 23-4-20 11:06
有冇發覺喺酒店官網訂仲平過經酒店網?

絕對有咁可能,所以如果早訂,揀可取消 穩陣
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 23-4-20 09:34
我試過用app訂同電腦版係唔同價

會呀
另外我試過book三人
佢出雙床
都ok
到比錢
要比三人附加費
我知三人一定貴過兩人
但我一開始係入三人

唔可以話佢錯
但這只係其中一個例子
總之比錢前要幫清楚breakdown
分分鐘你以為平過其他
其實總數係貴

子爵府

Ritzmary 發表於 23-4-20 09:33
肯定我冇睇錯,因為我中意食佢個早餐所以先訂包早餐房間。大家要保障自己一定要截圖。
...

唔係話睇錯
係話張單出冇列明包唔包
但去到其實有
只係佢寫得唔清楚

真係要cap圖
尤其這間

珍珠宮

畀面勳章

cattz288 發表於 23-4-20 10:36
先付, 如果想取消再搵訂單取消囉

但我見到,信用卡已經係過左數,即係要比錢先,唔去取消,先可以退款,即未出發,已經要付款

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

Anka 發表於 23-4-16 11:40
唔想現在比錢, 最遲先比.

唔好等到期過數,個rate好差的。係到期前1,2日自己係add按付款。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SamSam2003 發表於 23-4-20 12:20
但我見到,信用卡已經係過左數,即係要比錢先,唔去取消,先可以退款,即未出發,已經要付款
...

係呀, 佢係要先付架
放下自在

象牙宮

yuensiu 發表於 23-4-20 12:42
唔好等到期過數,個rate好差的。係到期前1,2日自己係add按付款。

仲有位可以按付款?
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

SamSam2003 發表於 23-4-20 12:20
...

有d要即時付款,有d可以延遲付款。book時要小心。

男爵府

減齡達人勳章

之前有人分享過,agoda 有自家公司匯率,唔跟出面架,你book 完取消,佢都賺一筆!

珍珠宮

cattz288 發表於 23-4-20 12:46
仲有位可以按付款?

我book完時,訂單入面有得入返去選即付。有d有,有d無。總之唔好等佢個日先扣數,貴好多的。

象牙宮

yuensiu 發表於 23-4-20 12:47
我book完時,訂單入面有得入返去選即付。有d有,有d無。總之唔好等佢個日先扣數,貴好多的。
...

我就係知, 所以次次都揀即付
放下自在

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

ilej 發表於 23-4-20 11:27
唔係話睇錯
係話張單出冇列明包唔包
但去到其實有

付款前有包早餐,付款後無早餐!
當我錯晒囉,唔敢講大集團大公司擺明欺壓小顧客,總知錯就係我啦,好未?!

男爵府

佢而家有啲option叫「可提供早餐」,呢個係要加錢先有早餐,等於唔包早餐。

我習慣一路訂一路cap 圖,以免爭拗。

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

好的, 近日日圓下跌少少.

男爵府

kekawai 發表於 23-4-20 12:47
之前有人分享過,agoda 有自家公司匯率,唔跟出面架,你book 完取消,佢都賺一筆!
...

係呀,我即付約7000蚊訂酒店,可取消但回款少咗差唔多300蚊,好揾笨呀

象牙宮

97+01 發表於 23-4-20 17:46
係呀,我即付約7000蚊訂酒店,可取消但回款少咗差唔多300蚊,好揾笨呀
...

差咁多?相距時間好長?
放下自在

水晶宮

回覆樓主:

每間酒店預先book都有分可取消或不可取消,可取消的會貴幾十蚊的,你預訂時要睇清楚,有些只是第二天可取消,其實你按制時要看清楚。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Liuvyn 發表於 23-4-20 09:03
有冇試過係訂左五日,但之後修改行程,改四日,咁係咪會自動退返第五日錢架? ...

我試過,但不知是不是間間一樣

我訂日本酒店,本來訂5晚,但後尾想住多一晚usj 酒店,所以想改4晚,但不比我改,要我成張單cancel, 再訂過, 但我好早之前訂落,再訂時價錢貴左,本來甘既價錢可以訂one bed room, 依家只可以訂studio

我之後再訂就續日續日訂,要取消/改都不用成張單cancel

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

princesscupcake 發表於 23-4-20 11:06
有冇發覺喺酒店官網訂仲平過經酒店網?

有次我想訂機場酒店(香港),官網寫,經官網訂有95折,平過訂酒店網

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊