自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

海之風 發表於 23-6-19 18:20
價錢牌寫一個價,到磅重時手快快、博你睇唔到,㩒另一個貴d的價錢,個女職員仲要長期係咁做!
...

如果女職員唔係店長, 佢咁做法on居冇得益, 仲被客投訴

侯爵府

fishkpc623 發表於 23-7-4 17:47
如果女職員唔係店長, 佢咁做法on居冇得益, 仲被客投訴
我覺得佢咁做個中佢一定有d得益。

大宅

謝謝樓主報料

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

海之風 發表於 23-7-4 08:51
生果檔正街同電車路交界個間好得,不過d檔員好鬼惡死,成日見佢哋鬧人,仲每日擺晒出街.但食環署對佢哋唯一一 ...

幾年前係嗰度返工都成日幫襯呢間,真係平,特別放工清貨時間就更平

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

海之風 發表於 23-6-19 09:20
不知領鮮是否全線肉檔係咁呃人!
但西營盤正街的分店就是標價平,但原來稱重量時有一個矮細女職員長期手快快 ...

你講嗰間舖係咪近錢大媽側門嗰邊,門口有雞蛋,一邊賣雞一邊賣豬肉嗰間舖呀?

彩鑽殿

carson_2022 發表於 23-6-19 11:13
做街市真係無個老實好人

Touch wood 買開既菜檔魚檔都好好,好到肯賒數,或者工人帶唔夠錢就拎走先第日再比

珍珠宮

小平媽媽 發表於 23-6-19 10:17
其實佢果個大牌全場24,下面會有好多唔同價錢細牌,其實唔係全部24嫁,佢地集團經營,呢排係咁開,我睇左好 ...

兩溝豬肉

公爵府

回覆樓主:

這間是呃人的、 我問腩肉、 寫$24一斤、 我話要一半、 因為佢舊肉太大件了、 佢話一半要$48/1斤、 我咪唔買了! 以後都唔幫趁佢!

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

呢排開左好多豬肉檔,集團經營咁,開肉方法1樣嘅,唔知係唔係交貨黎嘅。佢地咁鬼平,真係打死好多本地豬肉檔
想認識多啲屯門友

侯爵府

pomanlife 發表於 23-7-4 22:14
你講嗰間舖係咪近錢大媽側門嗰邊,門口有雞蛋,一邊賣雞一邊賣豬肉嗰間舖呀?
...
正確,

店名"領鮮鮮肉",應該是建華集團的,不過唔知係咪加盟形式。

侯爵府

Yeelim 發表於 23-7-4 22:34
這間是呃人的、 我問腩肉、 寫$24一斤、 我話要一半、 因為佢舊肉太大件了、 佢話一半要$48/1斤、 我咪唔買 ...
係ar,試過一次我見豬肉好大舊,個女人仲好串咁話:咁平,唔大舊d點得,我想再切大舊d添呀!(所以我都冇幫襯佢)

侯爵府

72leelily 發表於 23-7-4 09:26
$24一斤(600g)平過大陸(得500g)
買過排骨無乜味似冰鮮
隔離錢大媽上肉要$40一斤
我上月踢爆佢呃人當日是寫$24一斤

公爵府

海之風 發表於 23-7-4 23:10
係ar,試過一次我見豬肉好大舊,個女人仲好串咁話:咁平,唔大舊d點得,我想再切大舊d添呀!(所以我都冇幫襯佢)

...

真係唔好幫襯佢

男爵府

回覆 海之風 的帖子

係!啟田街市都係~呢間野真係長期用呢種手法呃人,我都當面話過佢兩次,所以以後都唔再幫襯

侯爵府

試過買一次,覺得佢地既豬肉唔新鮮,而家只會買街市營運多年既本地檔(非連鎖式)

大宅

太過份

侯爵府

貪圖安逸 發表於 23-7-5 00:30
回覆 海之風 的帖子

係!啟田街市都係~呢間野真係長期用呢種手法呃人,我都當面話過佢兩次,所以以後都唔再幫 ...
嘩,即係集團式呃人喎!

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁都得
不過試過大成街市買海鮮又係咁, 報大啲個銀碼, 咁啱比我睇到個磅, 佢即話佢講錯, 自始冇幫襯過

彩鑽殿

海之風 發表於 23-7-4 23:06
正確,

店名"領鮮鮮肉",應該是建華集團的,不過唔知係咪加盟形式。

早排經過買左佢門口放住既清遠/湖北雞蛋,覺得都唔係特別好食,亞姐啲態度又唔係咁好

彩鑽殿

Yeelim 發表於 23-7-4 22:34
這間是呃人的、 我問腩肉、 寫$24一斤、 我話要一半、 因為佢舊肉太大件了、 佢話一半要$48/1斤、 我咪唔買 ...

咁都得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊