自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

lojo11 發表於 23-7-2 08:53
唔可以話陳去讀書係錯嘅決定, 如果佢唔去讀書, 係咪就會繼續紅同婚姻美滿? 無人知.. ...

繼續紅就未必,但應該感情同婚姻會冇咁多波折。
淡而無味

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

yesterdaypass 發表於 23-7-2 08:55
當然冇人知將來,但個刻個決定可能佢自己都唔知自己想要咩
當年佢仲後生, 有D野未必諗得咁遠... 但如果講讀書, 幾時都覺得係好事..

男爵府

yesterdaypass 發表於 23-7-2 08:54
冇記錯楊係靠外表yes 爆出來。佢自己都知持久力可能差d。佢退出個timing 幾好之餘,仲清楚知自己想要咩。
...

楊采尼好似係拍廣告出道。
淡而無味

大宅

Crystalivy 發表於 23-7-2 08:51
你講緊自己?開新戶口笑陳慧嫻讀書黎撐gigi唔好好讀書
...

咁快換左戶口?你錯啦。GIGI 讀書個CASE 我冇立場,唯一立場就係反對呢到D反對人 我認,但個堆分身野呢 。冇笑陳。小時候喜歡陳,依家都會睇YOUTUBE 佢內地的演出當年的陳起跑同成個PACKAGE 都比GIGI 好。我只係覺得可惜。

水晶宮

Sadness 發表於 23-7-2 01:55
陳同Gigi 情况又完全不一樣,據聞當年佢或多或少有d吊高嚟賣,可能覺得自己天之嬌女唔憂嫁,所以走左去美國 ...

唔係,當年出去讀書前佢已經講明屋企個個大學生所以要完成學業,佢爸爸係入境處處長定副長,唔係讀完先講

伯爵府

yesterdaypass 發表於 23-7-2 08:36
你讀回自己的留言?邊句係分析?定係唔記得自己用緊邊個戶口

佢回我,你咁寫呢句應佢,好難唔令我誤會你話緊我喎!
attach0/tmp/phpA4Prss
attach1/tmp/phppVx6VY

大宅

Bloomberg 發表於 23-7-2 09:03
佢回我,你咁寫呢句應佢,好難唔令我誤會你話緊我喎!

我冇講要分析,係你講自己係分析?我知你分色員。黃以外色就睇唔到。黑的可能掛

珍珠宮

Bloomberg 發表於 23-7-2 08:22
而家佢生活過得唔好咩?
點解要迫人留戀娛x 圈嘅生活?
入呢個圈一定係好?

過得好就唔會跳返出來,仲要去內地唱歌走晒音,比人彈今非昔比

水晶宮

Sadness 發表於 23-7-2 01:59
其實陳出道直到佢去美國讀書前(當係一個時期咁計),完全係順到不得了,當年佢係學界參加不同比賽,已經傳 ...

佢把聲係好靚但有排未上到一線,因為果時仲係ALAN LESLIE ANITA的天下
但之後就係有股急流湧退熱潮,佢話退出樂壇讀完書唔會再唱歌先推上高峰,又告別演唱會,仲同梅姐唱埋同一首歌

男爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-7-2 01:03
話係讀書, 其實係感情出現問題嘛?!

以前話讀書,多為避走外國

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

macdullbaby 發表於 23-7-2 02:50
可能陳爸爸和陳慧嫻當左佢自己係陳美齡,可以讀完書返嚟仲係咁紅。好多嘢係睇命水睇時勢。人哋得,唔代表自 ...

讀幾年太耐啦,學王菲咁話自己讀半年咁,返嚟咪更紅,不過你講命水時勢都係啱

大宅

MissMaMa 發表於 23-7-2 09:09
過得好就唔會跳返出來,仲要去內地唱歌走晒音,比人彈今非昔比

佢可能根本唔知邊個係陳 ,更加唔知陳近況。最重要係更加唔知自己係曱甴扮人講人話

水晶宮

點心情 發表於 23-7-2 02:28
仲有楊采妮, 唔適當嘅時候做唔適當既嘢

楊根本唔鐘意唱歌,當然佢應該R多2年前先退出,佢果時仲係紅又靚女

男爵府

陳好似曾經有解釋過當年點解突然走去讀書,我記得好似都有少少嘢同感情事有關

陳如果留低應該會紅多幾年,但佢會遇上什麼人和事都冇人會知

佢應該想繼續喺娛樂圈發展嘅,如果唔係就唔會一返嚟就出番歌啦,近年仲簽埋英皇,只係已今時不同往日

而今天佢仲可以健健康康keep 得唔差都算係咁啦,你永遠唔知如果佢當年行咗第二條路今天會如何

伯爵府

yesterdaypass 發表於 23-7-2 09:06
我冇講要分析,係你講自己係分析?我知你分色員。黃以外色就睇唔到。黑的可能掛
...

即係又要喺度post唔比回個人意見啦~
個人分析=個人意見。

咁你就唔好喺BK開post啦,自己開翻個討論區網限人去討論啦!

侯爵府

2024年龍年勳章

個人性格,佢一出道就順風順水,家中唔憂米,世事無絕對,就算佢留港,樂壇也人才輩出,相反有些藝人退出幾年,仍有粉絲

大宅

Bloomberg 發表於 23-7-2 09:19
即係又要喺度post唔比回個人意見啦~
個人分析=個人意見。

感謝你表演出咩叫客觀分析變成個人意見 。提提你。如果你認為個人主張意見同客觀分析係一樣野。我個人意見同客觀分析地認為讀書可以幫到你

大宅

回覆樓主:

前車可鑑

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

yesterdaypass 發表於 23-7-1 22:21
但係演藝的機遇唔係成日有
[/smi

再講、每個人都有不同才華、有些人真係讀書材料、如果有其它方面才華、為什麼不向、其他方向發展呢?

為什麼要念大學?大學輟學始祖比爾.蓋茨的新思考~
https://topic.cheers.com.tw/issue/2016/college/article/7.aspx

微軟創辦人蓋茨放棄學業、現在是全世界首富~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

一切皆是天註定,無需後悔

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊