自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

POD 發表於 23-8-8 11:08
係唔夠分小朋友order 嗰款main dish, 見佢細路, 可能唔想再問佢要乜嘢other choice, 就寧願唔派, 可能博小 ...

中學生應該唔會派兒童餐

男爵府

VCBB小天使 發表於 23-8-8 11:35
中學生應該唔會派兒童餐

唔係兒童餐, 正常航班會有幾個main dish揀, 總之可能空姐空少見佢未成年蝦佢

男爵府

POD 發表於 23-8-8 11:04
我都覺得似
但如果係新航, 我都覺得失望, 佢哋一直標榜good service
...

X2, 一直覺得新航唔錯, 留毛睇佢點跟進

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

如果我坐你仔隔離位,我一定幫手追,冇理由自己有得食,小朋友冇得食,多可憐!

大宅

回覆樓主:

好離譜,去佢Facebook 投訴

大宅

真係離譜冇野食

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

仲未有結果?咁衰蝦小朋友

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ilovebb2019 發表於 23-8-8 10:40
係囉,咁奇怪?通常只有早派比特別餐單或兒童餐乘客,未聽過唔派。

有問佢要咩main dish,但無派俾佢。
之後追咗幾個人都無補番。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

youjump 發表於 23-8-8 10:42
支持樓主問個究竟,咁樣同恰細路冇分別,令人感覺非常差

係好hard feeling ... 投訴咗超過48小時,仲未覆
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

ilovebb2019 發表於 23-8-8 10:48
我寫信去南華早報投訴過國泰,佢地知道後好緊張,個大粒既即刻覆我。

新航好差,只係auto reply 話收到投訴,無講幾多日內覆。已經超過48小時
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

POD 發表於 23-8-8 11:04
我都覺得似
但如果係新航, 我都覺得失望, 佢哋一直標榜good service
...

marketing 叻,實際服務...另一回事

一定無下次,唔再搭佢
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

POD 發表於 23-8-8 11:08
係唔夠分小朋友order 嗰款main dish, 見佢細路, 可能唔想再問佢要乜嘢other choice, 就寧願唔派, 可能博小 ...

好無人性...無論咩年紀,超過4小時嘢食,好慘。
佢已經追咗好多次,都係無俾佢。成個crew都有問題
佢再唔覆,加多個complaint,就係no reply

版主

isamlum 發表於 23-8-8 15:14
如果我坐你仔隔離位,我一定幫手追,冇理由自己有得食,小朋友冇得食,多可憐!
...

若我見到,都會咁做

我一知道呢件事,好心痛
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

Hihiyan 發表於 23-8-8 23:49
仲未有結果?咁衰蝦小朋友

投訴咗超過48小時,仲未覆
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

天上小星星 發表於 23-8-8 16:56
好離譜,去佢Facebook 投訴

佢Facebook都係叫D人website 投訴咗,等reply

好多人話等咗好耐,都係無reply

版主

fungfungmamihk 發表於 23-8-8 16:57
真係離譜冇野食

由出發去新加坡個機場,再飛到返香港,超過6小時,一落機見到佢,餓到不得了

ilovebb2019    發表於 23-8-9 10:18
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

isamlum 發表於 23-8-8 15:14
...
Me too, 我都會幫手,太過份。

伯爵府

babyislove 發表於 23-8-9 01:48
有問佢要咩main dish,但無派俾佢。
之後追咗幾個人都無補番。

不過新航班班機都好full,d crew 真係好忙。我記得以前係機上(唔記得去邊同邊間airline但唔係新航)派完餐d crew仲有時間行多轉問客要唔要添飲品,新航好似無呢樣。新加坡返香港四個鐘理應有時間,但可能客多人手少做唔切。

伯爵府

babyislove 發表於 23-8-9 01:53
marketing 叻,實際服務...另一回事

一定無下次,唔再搭佢

佢安全系數高,但service 唔覺咩特別好。咪做返應該做既嘢姐。

伯爵府

babyislove 發表於 23-8-9 01:52
新航好差,只係auto reply 話收到投訴,無講幾多日內覆。已經超過48小時
...

太過份

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊