自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

maggie.tang 發表於 23-8-14 11:22
4樓同7樓都係佢自己睇過係覺得無, 無話過係搵師父上黎check過
請指出邊句係樓主話有搵師父黎check過? :unk ...

哦!原來你講嚟講去就係話佢冇搵師傅嚟check過 就算佢自己check過都唔算 我終於明白啦!唔該晒呀!

別墅

自己檢查清楚,係唔係真有漏水

大宅

chuiyeebird 發表於 23-8-14 11:34
哦!原來你講嚟講去就係話佢冇搵師傅嚟check過 就算佢自己check過都唔算 我終於明白啦!唔該晒呀!
...

自己肉眼望出去無就算係check左?

伯爵府

回覆樓主:

唔使執着幾時投訴啦,既然收到通告,可主動叫管理處上嚟開住機比佢地睇下有無滴水囉

男爵府

回覆樓主:

我都試過被樓下投訴滴水,保安員一上到我屋企就即走,因為我開住木門冇開冷氣

禁止訪問

子爵府

beehoneybee 發表於 23-8-14 11:29
頂層、滴水,樓下有晒證明,死口唔認,重話樓下亂吠,除非有阿飄,唔係啲水哪來?建議你正面回應事件,證明 ...

你住我樓下? 有晒証據? 有片有相?定樓下話我有滴水就一定有? 前面都有jm講被投訴實則機都無開。

今早帶埋張通告去物業管理處了解,佢地話大堂收到電話通知有冷氣機滴水但無入過嗰個單位睇,當時又咁夜所以無上我單位了解,就咁用書面通知我。我話你地寫我長期嚴重影響他人,但又無人上門睇過,我話自己睇左無滴水,留左電話俾佢地,如果再有投訴立即打俾我處理。

子爵府

maggie.tang 發表於 23-8-14 11:43
自己肉眼望出去無就算係check左?

唔係應該點check? 滴水唔係肉眼睇到咩?

大宅

hnh_mami 發表於 23-8-14 12:31

你真係學司棋姐話齋,我對眼就係證據?
如果係條喉塞左肉眼點睇到?
不如你聯絡番管理處,約佢地上黎check番先啦

男爵府

hnh_mami 發表於 23-8-14 01:18
當日晚上唔打擾但之後呢,部機日日開尋晚都開過夜,咁巧合成個星期我開機時間樓下都無人。

唔通為張通告 ...

開定冷氣約管理處上來睇咪得lor!

可能樓上個幾層滴落來唔關你事架!不過甘啱你住佢樓上,樓下緊係會懷疑你滴。

子爵府

maggie.tang 發表於 23-8-14 12:49
你真係學司棋姐話齋,我對眼就係證據?
如果係條喉塞左肉眼點睇到?
不如你聯絡番管理處,約佢地上黎chec ...

條喉塞左去唔到水咪漏水滴出黎/倒灌,咁對眼睇唔到咩? 樓下又知去水喉塞左識投訴?

公爵府

牛年勳章

hnh_mami 發表於 23-8-14 12:31

其實有啲情況好似樓上有JM 話齋,如果係冷氣喉果啲塞左而滴水,係你單位可能真係睇唔到,要係你開左一陣冷氣,係你樓下睇先睇得清楚。
唔使激氣,你緊張係因為唔想影響到樓下啫!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珊瑚宮

Bobo1210 發表於 23-8-14 12:55

可能樓上個幾層滴落來唔關你事架!不過甘啱你住佢樓上,樓下緊係會懷疑 ...

樓主講左話佢住頂層

子爵府

Carol999 發表於 23-8-14 13:04
其實有啲情況好似樓上有JM 話齋,如果係冷氣喉果啲塞左而滴水,係你單位可能真係睇唔到,要係你開左一陣冷 ...

咁我又無勞氣,今早去管理處了解及留電話,當時落緊雨所以無話上黎睇

呢d真係唔係當刻處理就好麻煩,我又要留意

珊瑚宮

Bobo1210 發表於 23-8-14 12:55

可能樓上個幾層滴落來唔關你事架!不過甘啱你住佢樓上,樓下緊係會懷疑 ...

樓主講左話佢住頂層

公爵府

hnh_mami 發表於 23-8-14 13:02
條喉塞左去唔到水咪漏水滴出黎/倒灌,咁對眼睇唔到咩? 樓下又知去水喉塞左識投訴?
...

如果你肯定你部冷氣冇滴水,可以叫管理處搵人嚟睇吓,通知佢哋如果再有人投訴就即時上嚟處理,咁到時咪可以攪清楚囉。

大宅

hnh_mami 發表於 23-8-14 13:02
...

條喉塞左未必係會倒灌咁嚴重, 可能會係沿住牆邊滴落去, 咁你咪可能睇唔到囉, 但樓下就會感受到
下下用肉眼睇咁d專業人士食x啦
你唔好一黎就起哂鋼咁, 我同意你講無理由樓下就咁投訴下我就去搵師傅上黎check, 所以咪話叫你搵番管理處上黎睇下, 話我滴水都要有證有據先得架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

hnh_mami 發表於 23-8-14 12:29
你住我樓下? 有晒証據? 有片有相?定樓下話我有滴水就一定有? 前面都有jm講被投訴實則機都無開。

今早 ...

你發我老脾都無用㗎,提你收到通知就正面面對,唔係你滴就搵管理處公證,證明唔關你事。
上面有jm都提過,關冷氣機都有機會滴水,唔係只在使用時滴水,冷氣機內有可能貯水慢慢滲出,亦有可能喉塞、喉穿⋯⋯你點都要處理㗎,唔係一嚟就話「懷疑亂投訴」,唔係你做咪證明你無囉,你呢啲逃避態度堅「唔合作」。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊