自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

街市啲菜檔賣35蚊至40蚊一大排

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

街市買,XL $22/10隻,L @20/10隻
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

penp0319 發表於 23-8-28 22:23
湖北蛋冇激素?普常人喜歡湖北蛋係好食,冇聽過冇激素?
我買湖北蛋係因為便

伯爵府

回覆 Kuri 的帖子

我係U購買馬來西亞蛋。

伯爵府

回覆 Kuri 的帖子

大陸無激素蛋會咁平?

伯爵府

c1224 發表於 23-8-29 09:49
我買湖北蛋係因為便

湖北即係武漢果頭,我就唔會買。

水晶宮

畀面勳章

cheung2000 發表於 23-8-29 00:35
街市唔會無激素,細隻可能真係無激素

如果大超市買又有盒寫明無激素,我會信
我自己都買過,冇記錯四十蚊有二十隻,不過都真係好細隻,平時如果用一隻的,要用兩隻

但街市嗰d如果太平又冇包裝(或者得個蛋盒)我唔太信所以唔買

衰在我樓下冇超市,而家買無激素只可去大昌買德清源同新加坡。

水晶宮

畀面勳章

ilovebb2019 發表於 23-8-29 10:21
回覆 Kuri 的帖子

大陸無激素蛋會咁平?

我超市買過 4 0蚊20隻,好細隻
樓主50蚊2排的確好平,但照計寫明無激素又係大超市應該信得過?
街市嗰啲就信唔過

水晶宮

畀面勳章

ilovebb2019 發表於 23-8-29 10:19
回覆 Kuri 的帖子

我係U購買馬來西亞蛋。

請問馬來西亞蛋即係邊隻?都係無激素?

我而家食緊德清源同新加坡,想再發掘下其他
因為仔女日日都要食蛋,唔想食來食去嗰一兩隻

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

最好唔好食死一種蛋,我今次買粟米蛋

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

Vengerov 發表於 23-8-28 21:29
街市,正常size,$18/15隻

好平,我要$23

子爵府

Vin仔媽 發表於 23-8-29 10:50
好平,我要$23

今日貴咗,變左北京蛋,$19/15隻

子爵府

2024年龍年勳章

我哋買十隻十三大元

大宅

opclk99 發表於 23-8-28 21:36
北河街市左右,
大蛋三十幾元三十隻,
北河街汝州街交界有檔蛋檔只售"蛋",

呢檔我都有買過, 都唔錯架! 但係唔夠之前响旺角街市有一檔, 超細檔好唔起眼, 只賣兩種蛋, d蛋真係超級香同好味, 佢話專供貨比媽咪雞蛋仔, 唔知點解新年後無開檔到而家, 所以我而家都去左北河街呢檔度買

opclk99    發表於 23-8-29 14:58

伯爵府

polliebb 發表於 23-8-29 10:45
最好唔好食死一種蛋,我今次買粟米蛋

用粟米餵嘅雞生?邊度有得賣?
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

lovelybaby2015 發表於 23-8-29 10:43
請問馬來西亞蛋即係邊隻?都係無激素?

我而家食緊德清源同新加坡,想再發掘下其他

我之前有買過新加坡,好淡,同啲蛋好似無洗過咁,有雞毛
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew

伯爵府

lovelybaby2015 發表於 23-8-29 10:40
我超市買過 4 0蚊20隻,好細隻
樓主50蚊2排的確好平,但照計寫明無激素又係大超市應該信得過?
街市嗰啲就 ...

咁可能好似樓上咁講,真係無激素所以咁細隻。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我買過湖北蛋 $21/15隻
有次冇貨買左清遠五穀蛋 $23/15隻

水晶宮

畀面勳章

Kuri 發表於 23-8-29 11:27
我之前有買過新加坡,好淡,同啲蛋好似無洗過咁,有雞毛

返來抹下

因為我樓下冇超市,蛋好少選擇,只有韓國蛋(蛋黃好易散),日本蛋(已經冇食),之後就係德清源、新加坡蛋,我又唔想食死一隻
所以冇乜得揀

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我平時有係街市買湖北蛋、泰國蛋、本地蛋輪著食,我奶奶話湖北蛋黃咁橙紅色有激素,叫我少買(我之前聽講湖北蛋黃咁橙紅色係因為食紅蘿蔔長大?)

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊