自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

註冊教師好多要預繳
我有在FB請開
有好多註冊教師會pm 我
十個有八個都話要預繳,否則無位
不過我都係企硬唔預繳
佢地有啲勁衰,話咩做開學校
習慣一個學期、一個學年咁跟,必須要預繳才有位上堂
大佬,點知會唔會走佬

公爵府

我搵開嘅香港註冊老師補習,都係預繳一個月,係BK嘅jm 介紹,好彩補咗超過一年仍然好好,每次都足鐘,甚至好多時,補過鐘

大宅

yurijm 發表於 23-9-9 00:56
註冊教師好多要預繳
我有在FB請開
有好多註冊教師會pm 我

即係響學校教緊嗰D?出黎秘撈?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 Jasminema2012 的帖子

其實學校唔會理既。官校另計啦。一般既辦學團體唔會理。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 littlehoneymum 的帖子

其實我都係第1次。就係諗住呢類講到自己點多學生點勁既老師要預繳否則無位。就補啦。點知換來既係。。。重要打埋d好難聽既說話,講到唔再上佢堂係害左自己小朋友甘。

伯爵府

回覆 yurijm 的帖子

希望大家引以為鑒。。如果明天仍然是1✔️我定必會在fb公開佢既資料。

珍珠宮

我係你,我會考慮報警。收咗人錢玩失蹤,咁嘅品德可以為人師表!?其實經常遲到+冇交帶,呢啲咁嘅人,無論細路幾鍾意佢,我都唔會留佢,根本係唔尊重你+唔識做人。

伯爵府

wendyaupooh 發表於 23-9-8 22:54
回覆 Kellytai 的帖子

如果明天仍然1☑️,我會放上fb。當日在fb既徵老師gp搵佢補的。 ...

請問是那個fb 網找老師的?

大宅

2024年龍年勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-9 00:02
回覆 littlehoneymum 的帖子

不是大學生。係一位註冊教師。去年有去學校做代課(或可能今年有做全職,唔肯 ...

我大女之前都試過, 補習老師講自己是我女師姐,現識老師, 話佢相當有經驗, 上當前會備好notes! 點知每次都係來到即時手寫幾條提目比我女做!重要每次完堂才約下一次,但又要我比四堂$, 我企硬,既然每次上完堂先約就每次畀!明明約好咗時間, 每次過兩日又打嚟改時間!改好咗每次都遲到(係遲1,2小時)!遲到仲話我聽錯時間!我心諗你自己聲稱自己係老師都唔守時同講大話, 上咗幾堂都唔知教咗啲乜;又唔係平,每次要我兩小時起跳450蚊一小時(十幾年前)!結果唔記得第幾次,又係咁樣, 又係話我自己聽錯時間, 我即時叫佢唔使嚟!我覺得佢根本就唔係我女嘅師姐, 擺明講大話呃飯食!

別墅

通常私補都係上一堂俾一堂

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我見識少,自己幫人補左咁耐我未聽過私補預繳

男爵府

littlehoneymum 發表於 23-9-9 01:03
我搵開嘅香港註冊老師補習,都係預繳一個月,係BK嘅jm 介紹,好彩補咗超過一年仍然好好,每次都足鐘,甚至 ...

我個個都係註冊老師、補左幾年都係補完之後每個月月尾先比錢、次次準時。可能老師本身已係國際學校返全職、我唸因為有穩定收入、所以唔怕影響收入, 仲要收得唔貴。

男爵府

wendyaupooh 發表於 23-9-9 01:40
回覆 Jasminema2012 的帖子

其實學校唔會理既。官校另計啦。一般既辦學團體唔會理。 ...

理唔理係另一回事、但佢一定會覺得樣衰先!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

佢走左佬,你追唔到佢數
我試過直情被人呃

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

wendyaupooh 發表於 23-9-8 22:07
話說。。。呢個補習要預繳(私補)。甘都接近一年了,中間老師其實每堂都遲到(最長試過遲超過1粒鐘,而每 ...

咁都得,我仔女都係私人補習,從來都未試過俾咁多個月嘅錢。報警。

男爵府

heilok 發表於 23-9-8 22:43
咁佢9月仲補唔補?如果補,你又無佢符,其實佢補晒4堂先同你講唔補都得。佢應該覺得你搵緊其他補習老師,所 ...

我都試過補左大半年既補習老師無啦啦話加學費,一加加多200蚊一個鐘,我即刻話唔補。

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

樓主忍到咁耐真心犀利

伯爵府

回覆 ganggang 的帖子

如果你去fb睇,個邊好多老師都話自己要預繳,否則唔補。(真係超越自己既想像,d老師講到自己好大支野架)所以相信如果我將件事放出黎,實比個班老師圍插我。當然係某d老師先係甘,相信亦有好老師既。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢單剔,係咪block左你?
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

對呀,單剔咋。到今朝仍然係,點樣知佢block左我?定只係佢收唔到?

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊