夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇嚟樓主太太都係啲好要安全感嘅人,你哋仲後生,今次你都會就佢,就就吓可能都會越嚟越多不甘同怨言放在心,到你哋40幾歲時,愛情變親情,到時就唔知仲就唔就到!可能你哋可以嘅,我只係有感而發,我同你太太都係咁,要滿滿的安全感,但我哋一齊得耐咗,有時我覺得佢都有窒息嘅感覺,對我態度有時都好差,其實我都明白一段關係要有距離感,先會有新鮮感,我成日都想唔好愛得咁深,咁咪唔會咁在意!我唔想佢再同我講「我得40幾歲咋」「你樣樣都唔識」「你唔好比我出街囉」「呢個世界唔係男就係女」「你除咗呢啲嘢你仲會識諗咩」Times kill love……. 慢慢我可能會淡忘佢,唔放佢係第一位,用其他人事轉移視線,或者大家會舒服啲!但到時我可能唔太愛佢了…

複式洋房

又冇話傾下計唔得,但傾到大部份時間都要同同一個人傾,老婆又介意都仲要傾,你都真係好鍾意傾公司八卦嘢八婆嘢喎...

大宅

回覆樓主:

將心比己
如果你太太有個男性朋友,佢地日日傾電話,每次都係你面前講,仲豪無保留講你知佢地傾d乜野,
你接受到嗎?

珍珠宮

janus198 發表於 23-9-13 00:29
睇嚟樓主太太都係啲好要安全感嘅人,你哋仲後生,今次你都會就佢,就就吓可能都會越嚟越多不甘同怨言放在心 ...
so sad....
我先生雖然對我好誠實,從來無隱瞞,但亦唔會 因男女關係 呢方面嘅人情世故 來就著我感受講同行動,我有睇唔開,結果 負面影響到我生理改變 月經特然停止 不再來。繼而影響性生活素質。而家我兩一齊補鍋。

換個位唸,「放佢係第一位」嘅產物 對佢造成好大嘅情緒負擔,咁嘅愛 對佢來講 值幾多?值得斷送佢嘅情緒甚至精神健康嗎?

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

別墅

janus198 發表於 23-9-13 00:29
睇嚟樓主太太都係啲好要安全感嘅人,你哋仲後生,今次你都會就佢,就就吓可能都會越嚟越多不甘同怨言放在心 ...

男人要樽鹽,女人要安全感,好正常
係有啲可惜,可唔可以1人行1步,例如 佢用1啲 方法 如 報到,俾你睇手機,俾到安全感你, 去換1啲 私人空間

大宅

回覆 john1977 的帖子

其實佢行蹤同電話都無咩隱瞞,電話密碼我都有,不過我好少睇,係有時啲相係佢到就開嚟睇吓,無前科,係我有依戀佢嘅病態,我係知㗎,有時病情好啲,有時壞啲,都驚有一日佢頂唔順,我要好好平衡一吓,唔知點解我就係改唔到囉!

複式洋房

回覆樓主:

少年你太天真啦,女人心海底針,女人係會諗好多野,可以無風起浪

大宅

Holunho 發表於 23-9-11 12:50
轉左新公司半年,識左個女同事傾得埋,成日傾下公司啲八卦野吹下水咁,都有其他同事都有傾下計但無個個同事 ...

其實話唔想老婆唔開心,最合適嘅做法咪就係同女同事傾少啲怎至唔傾,既然同個女同事冇野,點解要為一個唔重要嘅人而唸咁多野去瞞老婆呢?
善意提醒樓主,出軌9成都係由啱傾開始,愛老婆就避忌下。

男爵府

Holunho 發表於 23-9-11 15:55
其實係唔係所有野都要同對方講先岩,
我話唔講都係想對方唔好亂諗嘢(老婆就會話你唔講仲覺得有野),
我話 ...

好多出軌前都是聊出來

洋房

講真... 依家冇野, 再咁落去真係會冇野?
同埋真係唔好講大話... 唔好隱瞞, 好傷感情... 信任動搖左好難建立

LokLok1208    發表於 23-9-22 16:46

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊