自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

chengcheung 發表於 23-10-5 12:53
所以我好憎嗰個大S
對仔女完全同個男人無相處過,懶係浪漫咁

汪唔好,但佢都唔係好人

別墅

單親媽媽唔易做,要好好保護孩子

別墅

Carriegerrard 發表於 23-10-5 14:00
有本事嘅女人駛咩一定要男人
無本事嘅女人先要靠男人
有無本事都唔使靠男人,寧願攞綜援都唔好累仔女被人侵犯啦

公爵府

回覆樓主:

男人睇中呢D女人,可能個女先係佢真正目標!唔該D女人醒下!

珍珠宮

Goldfat 發表於 23-10-5 14:30
唔想靠自己搵錢,想有人養。有時,無咁嘅命水,就自力更生啦。

又唔一定係想有人養嘅~
果D渣繼父唔見得個個都係搵錢養妻嘅人,有D女人只係奈唔住寂寞~倒貼唔係未見過~

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

十一哥 發表於 23-10-5 11:22
我細個都經歷過, 好彩我媽決絕叫個賤人搬走, 之後個賤人有肺can, 我媽叫我探佢, 我話:探佢老X". 個賤人做過 ...

侵犯咗你,當時你幾大?點解唔報警?你走出陰影未?祝福

別墅

回覆樓主:

Beauskin 個老闆咁有錢都晌ig 話個拍拖一年左右嘅男朋友打兩個得8歲同4歲嘅仔女 當然現在已分手!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得有d女人要爭氣d,你離開得上一段關係又有小朋友,點都要小心帶眼識人,因為如果感情再受傷唔止係你一個而係你仔女都有影響,做人唔係冇男人一陣就唔得,你係大人要保護好小朋友

伯爵府

TATEYAMA 發表於 23-10-5 15:05
男人睇中呢D女人,可能個女先係佢真正目標!唔該D女人醒下!

你講得岩,我閨密個呀媽以前個男朋友就係target 左我frd,當時我個frd得16歲咋!向佢表白呀!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

做個靚太 發表於 23-10-5 11:19
所以真心唔明,點解一定要有個男人係身邊先得?!
做得單親,上一段感情多數都唔好,點解仲有心情去識下一 ...

有d人希望有人照顧
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

所以我覺得單親媽拍拖出面玩下解決需要都可以,要帶返屋企真係要諗清楚,男人親生嘅都未必肯出錢出力,何況唔係親生
如果講身邊有咩特殊成功例子,我身邊都有,但有冇信心做到萬分之一嘅例外

子爵府

Williamkwan125 發表於 23-10-5 15:00
有無本事都唔使靠男人,寧願攞綜援都唔好累仔女被人侵犯啦

綜援唔係你話攞就攞,單親政府都要你搵工,你話唔肯或者搵唔到,政府大把d厭惡性工作俾你做,清潔掃街,有d掃街唔係打工自願去做,係綜援人士

子爵府

KTKTKT5 發表於 23-10-5 10:44
咁多單引狼入室,真係打醒十二分精神,清醒d, 否則害左個囡一世

你唔會勸得掂班女人。佢地只會為自己。

男爵府

唔明當年楊怡兩姊妹咁細過, 佢要和繼父一起住, 日子唔好受

佢阿媽又做得出?

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

老實講我就唔覺係唔小心
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊