自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

mielmiel 發表於 23-10-15 09:10
上咗啦,我今日睇

好睇嗎?

子爵府

1773 發表於 23-10-11 12:45
日劇。有冇JM有睇?我覺得好好睇,燒腦得嚟,傻傻地嘅男主角有時沒頭没腦一句話又幾可以令人反思。唔錯 :fu ...

睇完電影,有啲失望。殺人動機講唔通,為查案為扭橋而鋪排咁

子爵府

usbaby 發表於 23-10-14 11:34
其實整部作品屬單元故事,講述男主久能整每次都不小心被捲入不同事件中,電影版是改編其中一個故事,我諗 ...

頭尾即彩蛋唔係好知佢做乜,不過唔影響。大家講到咁好睇,但係同神探伽俐略,金田一差好遠啊!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

劇集煲到第8集,好睇,而且好鍾意個背景鋼琴音樂,仲有好多世界知名音樂家嘅作品做背景音樂

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

snow.white 發表於 23-10-18 08:33
頭尾即彩蛋唔係好知佢做乜,不過唔影響。大家講到咁好睇,但係同神探伽俐略,金田一差好遠啊!
...

彩蛋個幾個角色都係主線會出現,正常追開係會想見到呢幾個角色

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

snow.white 發表於 23-10-18 08:33
...

推理劇,最愛都係伽俐略啦,起碼有雅治哥呀佢嘅全盲搜查官都好好睇
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊