自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

qpalzm 發表於 23-10-12 19:37
太細

27” x 30” 即係 686mm x 762mm

我都要轉番做cm先想像到個size

裡面仲有水龍頭呀、唔知仲有冇熱水爐,感覺好壓迫呀

我就唔得,因為我覺得沖涼係enjoy,仲要一日沖兩次,入到去撞黎撞去人都癲

用浴簾可能空間會好d,但射水要好小心,否則一地濕,沖完又要抺餐死真係唔想去沖涼,而且個範圍咁細,塊浴簾濕左水好容易會痴落個身度,好核突呀

伯爵府

redhot 發表於 23-10-12 20:51
多謝提靦!我都有諗過呢個問題

如果係老師傅,佢哋做防水有自己諗法做法,未必合事宜,如果你最後堅持佢改size佢咪照改,但防水都可能只局部搞。

珍珠宮

2024年龍年勳章

多3吋唔闊得幾多,唔會改,轉用浴簾算

浴簾好方便呀!污糟就換,浴屏洗餐死,膠邊又會發霉
希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

redhot 發表於 23-10-12 21:03
你意思係你個企缸80x80cm?
你覺得夠唔夠用?
計落80cm有31.5吋,即是如果我爭取加到31.5都可能ok?

我個仲細,未入住答你唔到,但我個係客廁,唔打算會經常用。因為知道係好細,我無做檻(下沉式)、浴屏無底擋,浴屏門用嵌入式手抽,花灑都無安裝個通,入面亦無任何層架。
講真,已經整咗真係好難改,改都係多返三吋,都唔會好大分別,大眼雞亦好用好多,算啦。
有人提議用浴簾取替浴屏,但你會安裝洗衣機就要考慮防水問題。
attach1/tmp/phpjjIViH

珍珠宮

Ononluk 發表於 23-10-13 09:50
我個仲細,未入住答你唔到,但我個係客廁,唔打算會經常用。因為知道係好細,我無做檻(下沉式)、浴屏無 ...

個設計好好呀

瑪瑙宮

redhot 發表於 23-10-12 16:49
親人家中裝修,想將洗衣機放入浴室,需重新規劃位置。個企缸位27吋x30吋,會整浴屏,呢個size會唔會太細?
...

27" X 30 " 我量過都 OK . 用浴簾好 d .

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊