自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

https://www.ourchinastory.com/zh/6411/%E3%80%8C%E8%B6%85%E5%B8%82%E7%95%8C%E6%B5%B7%E5%BA%95%E6%92%88%E3%80%8D%E6%B2%B3%E5%8D%97%E8%83%96%E6%9D%B1%E4%BE%86%20%E7%88%86%E7%81%AB%E6%88%90%E6%99%AF%E9%BB%9E%E6%9C%89%E4%BD%95%E7%A7%98%E8%A8%A3%EF%BC%9F
最有興趣行下呢間超市,可惜衹係河南先有

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

山姆我未行過, 我鍾行沃爾瑪, 不過唔多分店!

伯爵府

一d d啦,上星期行咗盒馬起市

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

da-rosette 發表於 23-11-16 13:29
我老公又係去親山姆買嘢都好興奮,見佢搬貨搬得勁辛苦手都震,但佢都唔介意真係服咗佢。其實唔算好平,可 ...

係啦, 我都覺得佢地係貪得意, 同埋男人冇諗咁多數口野....... 因為我第一個諗法係, 二百幾蚊會費, 買唔買到平返咁多錢的野先, 買唔到都冇 so喎........ 但我老公話, 入去係氣氛黎架!

我都有買麻糬呀, 真係幾好食呀哈哈.... 我分左d比四大長老+同事, 但仲有十幾個... 我日日食 3-4 個 (早餐+消夜) ....

洗衣珠你有冇買? 唔錯喎又真係, 洗完d衫乾左有陣好乾淨的味道 (不是香精味)

大事化小, 小事化毛.........

子爵府

虎到金來勳章

kmbb519 發表於 23-11-16 13:24
上星期老公帶我去, 佢好興奮, 話好多野買, 上網睇哂話咩紅豆沙同洗衣珠一定要買 去到好多人, 都 ...

難以置信啲男人買嘢開心過我哋

侯爵府

2024年龍年勳章

yurijm 發表於 23-11-16 13:01
內地人唔知點解好推崇
我鄉下有人買完一大堆貨
分裝去街邊買

再分裝在街邊賣,唔衛生

水晶宮

Kammui916 發表於 23-11-16 14:51
我真是唔覺得平 睇過ole 都貴

Ole定位類似香港city super,當然唔平,但品質比較好,我鐘意行,人少D,行得舒服,亞姐又好服務。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

kmbb519 發表於 23-11-16 15:30
係啦, 我都覺得佢地係貪得意, 同埋男人冇諗咁多數口野....... 因為我第一個諗法係, 二百幾蚊會費, 買唔買 ...

洗衣珠咩牌子?唔該

子爵府

Michellebaby123 發表於 23-11-16 11:08
見報導同小紅書大陸超市好大,啲嘢又真係平過香港
係咪真係咁好買?會唔會拎餐死....通常jm去買咩?行山姆 ...

我鍾意行沃爾瑪,多嘢買又大,去過一次盒馬鮮生,好細間,同普通超市一樣,唔太多嘢買。

男爵府

好買,但唔平,加埋包車貴過香港
但香港又未必買到

水晶宮

Michellebaby123 發表於 23-11-16 11:08
見報導同小紅書大陸超市好大,啲嘢又真係平過香港
係咪真係咁好買?會唔會拎餐死....通常jm去買咩?行山姆 ...

作為C9嘅我全世界嘅超市都好行

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

andyman 發表於 23-11-16 14:49
水果平過香港呀,前兩日買左一公斤昭通蘋果11.90 ,500克陽光玫瑰葡萄14.90.
...

隻昭通蘋果好好食

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

山姆去過深圳印力果間,其實無咩好買。

伯爵府

ereerr 發表於 23-11-16 11:20
係生果唔使睇,貴過香港,同選擇少

吓?我上去係專睇生果,我啱啱喺上面買咗好多蘋果落嚟
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

kmbb519 發表於 23-11-16 15:30
係啦, 我都覺得佢地係貪得意, 同埋男人冇諗咁多數口野....... 因為我第一個諗法係, 二百幾蚊會費, 買唔買 ...

係呀,我都係貪個氣氛,有時志在行下唔同嘅地方,單計價錢就梗係未必好抵,只係想行開下,要計到好盡就真係唔會去。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew

伯爵府

大力大力 發表於 23-11-16 12:50
問題係搬唔到太多返香港、買得幾多?

依家有港車北上,好多係自己揸車去,體驗下嗰種周末去大型超市嘅情懷。其實有咗港車北上同高鐵,香港人選擇多咗,生活圈子都大咗,我覺得係好事。

水晶宮

回覆樓主:

怕上面會加料D色變静,香港有保証D
attach0/tmp/phpQkX23d

侯爵府

czl115 發表於 23-11-16 12:50
盒馬五常大米好食,新米;生果品質都好好

五常米幾多kg/包?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Kuri 發表於 23-11-21 09:50
吓?我上去係專睇生果,我啱啱喺上面買咗好多蘋果落嚟

昭通及新疆都好食,千萬不要買西域香妃,很差。貝貝小南瓜拳頭咁上下大細2.99一個,連皮都食得,做麵包甜品也很好。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

andyman 發表於 23-11-21 10:38
昭通及新疆都好食,千萬不要買西域香妃,很差。貝貝小南瓜拳頭咁上下大細2.99一個,連皮都食得,做麵包甜 ...

我買咗甘肅富士,無塗蠟,爽脆香甜,切開個心好靚,維起5蚊個。我之前專吼星期三Aeon買玉山,都係5蚊個,大小亦差不多,但次次要一早去搶。尋日見到呢款甘肅,價錢差唔多,但好多好新鮮,我估剛剛收成,所以買咗三大包

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊