家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

好有問題 發表於 23-12-14 21:05
上星期做左,今日再做,網上自己做
到confirm前佢就show 5.28%
(圖已upload喺樓上)

我得5.18 %

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

PaPa 發表於 23-12-14 19:58
乜唔係一個月才是5.28%咩?
三個月係5.18%

我估係500k以上先有
放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-12-15 01:16
我估係500k以上先有

我500k 1000k都係5.18%3個月

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Haileyng 發表於 23-12-15 01:21
我500k 1000k都係5.18%3個月

你幾時check? 我呢兩日都見有喎 new fund

放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-12-15 01:26
你幾時check? 我呢兩日都見有喎 new fund

啱啱 check, 我唔係citicfirst ,citidiamond,得普通戶口

象牙宮

Haileyng 發表於 23-12-15 09:44
啱啱 check, 我唔係citifirst ,citidiamond,得普通戶口

Oic, 咁可能真係citicfirst先有高dd
不過我都唔知幾時轉first的
放下自在

大宅

cattz288 發表於 23-12-15 09:50
Oic, 咁可能真係citicfirst先有高dd
不過我都唔知幾時轉first的

可網上upgrade但要維持1000000,唔方便將來玩大富翁

象牙宮

Haileyng 發表於 23-12-15 10:19
可網上upgrade但要維持1000000,唔方便將來玩大富翁

我無搞過喎,見佢高息先擺錢去咋
放下自在

大宅

回覆 Haileyng 的帖子

如果只做三個月定期, 唔建議upgrade, 啲錢要紮住好耐, 否則唔夠1M要畀月費

翡翠宮

Haileyng 發表於 23-12-14 22:15
我得5.18 %

應該係50萬+citifirst

翡翠宮

catcat2512 發表於 23-12-15 11:24
回覆 Haileyng 的帖子

如果只做三個月定期, 唔建議upgrade, 啲錢要紮住好耐, 否則唔夠1M要畀月費 ...

我都費事轉,d 錢成日走黎走去,費事煩

大宅

好有問題 發表於 23-12-14 21:04
我今日再做左,3個月本身睇佢個list係5.18%
但係到confirm前佢就show左5.28%

請問你是否CitiDiamond,所以有5.28%?Citifirst 5.23%
Thanks

大宅

可以問問中信,現時 citicfirst 戶存款唔夠1M 應該冇收服務費

大宅

好媽媽勳章

crystal.skylake 發表於 23-12-15 12:50
請問你是否CitiDiamond,所以有5.28%?Citifirst 5.23%
Thanks

Aiya,我遲咗今個睇App,現有資金3個月得4.9咋

子爵府

jjcherry 發表於 23-12-15 13:56
Aiya,我遲咗今個睇App,現有資金3個月得4.9咋

我都係今日做,唔夠五十萬,三個月,5釐,係citi first

男爵府

回覆樓主:

職員話就算無100萬,citi first 都唔會收費,佢話已經waive 咗好多年

我前幾日定咗3個月5.18 , 但大富翁拉平均都係差唔多5點幾,做大富翁靈活性好似大啲

大宅

好媽媽勳章

LumLumMami 發表於 23-12-15 17:52
我都係今日做,唔夠五十萬,三個月,5釐,係citi first

我過50萬舊資金4.95咋

大宅

crystal.skylake 發表於 23-12-15 12:50
Thanks

係呀我係citicdiamond
原來係咁所以5.28%

大宅

shrimpy 發表於 23-12-15 18:23
職員話就算無100萬,citi first 都唔會收費,佢話已經waive 咗好多年

我前幾日定咗3個月5.18 , 但大富翁 ...

咁我upgrade啦

象牙宮

要整定期要快喇, 頭先見CITIBANK全部定期都減晒息喇
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊