自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

sunnymama2 發表於 23-12-11 02:50
叔仔佢同6299住,未結婚又冇小朋友,佢唔駛比家用。但啱啱發現原來佢人工唔錯,都有4皮一個月,我想叫老公 ...

其實6299未出聲,你又真係唔出聲好,處理得唔好,就會影響兩兄弟既關係

水晶宮

我好明白 老公家之前都有2件 又係我老公負責晒 作為老婆唔開心 我同仔女都慳 佢2個就豪自己唔養6299

珍珠宮

好媽媽勳章

sunnymama2 發表於 23-12-11 03:01
照顧長老?儍啦,佢唔會的。。。試過62喺屋企出事,叫佢call 白車,佢睬你都儍(我老公唔喺屋企,得佢和629 ...

連幫個老豆call白車都不肯,你旨意他俾家用?

琥珀宮

sunnymama2 發表於 23-12-11 03:01
照顧長老?儍啦,佢唔會的。。。試過62喺屋企出事,叫佢call 白車,佢睬你都儍(我老公唔喺屋企,得佢和629 ...

應該係你6299自己開口問佢攞,佢地自己都唔開聲,可以點呢

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

chocolatebean 發表於 23-12-11 07:56
我好明白 老公家之前都有2件 又係我老公負責晒 作為老婆唔開心 我同仔女都慳 佢2個就豪自己唔養6299 ...

唔得喎,你老公冇出聲咩?

愛回家的熊樹根係黑人憎,但佢做得啱,所有子女,有做野的,有家庭的, 都應該要一齊分擔!

水晶宮

sunnymama2 發表於 23-12-11 02:50
叔仔佢同6299住,未結婚又冇小朋友,佢唔駛比家用。但啱啱發現原來佢人工唔錯,都有4皮一個月,我想叫老公 ...

你老爺奶奶有舖頭有收入,可能係佢地叫你叔仔唔駛比家用,就算比都係比你老爺奶奶,啲錢又唔會落你袋,你唔係同住,出聲好多事啦

侯爵府

2024年龍年勳章

點講都好你都係外人
講到錢銀既野應該由你老公一家人自己傾,所以你你標題都唔啱,叔仔根本唔係你既兄弟姊妹,如果係你自己兄弟姊妹你可以開聲,但男家家事你加把口就乞人憎。
你老公自己都覺得有問題佢就會開聲,佢覺得能力愈大責任愈大,佢要做孝順仔係佢選擇。鋪收入歸你老公(其他人唔知蝕?)、兩老銀行密碼又係你老公知,其他兄弟可能都會覺得兩老偏心你老公。人地一家人兄弟有長短,點計數就由佢地家去傾。

水晶宮

sunnymama2 發表於 23-12-11 07:59
唔得喎,你老公冇出聲咩?

愛回家的熊樹根係黑人憎,但佢做得啱,所有子女,有做野的,有家庭的, 都應該 ...
同你老公一樣

我都有叫老公出聲 我條氣唔順

子爵府

自己真係負擔唔到,只好減家用,6299都有人工,再加你嘅家用,減左都應該夠用。

大前提係無論減家用定叫叔仔比家用,你老公都未必同意,叔仔亦未必肯比錢,C6 叔仔6299好有機會同你鬧大交,最後輸家都係你。 除非你C6 撐你,否則你諗咩都唔會成事。

水晶宮

sunnymama2 發表於 23-12-11 07:23
間屋係6299的

鋪頭係我c6開黎比6299開,所有鋪頭支出我c6負責,包括兩老的人工。間鋪賺好少,賺的都唔夠 ...

有好多野可以打發時間,如果佢地唔駛看舖,係咪會有多啲時間約朋友飲茶,旅行?再唔係養吓寵物,寵物都係一個好好嘅陪伴啫,當佢家人咁照顧,一樣可以好忙,養寵物有限錢,總好過你話舖頭賺得少又要養住間舖

珍珠宮

回覆樓主:

男家事唔好多事

公爵府

jaycee_mami 發表於 23-12-11 07:58
連幫個老豆call白車都不肯,你旨意他俾家用?

我聽完都唔敢相信。。。不過係好耐之前了。

佢而家生性左好多,所以才萌生佢幫手負責

公爵府

cherrieloy 發表於 23-12-11 08:09
有好多野可以打發時間,如果佢地唔駛看舖,係咪會有多啲時間約朋友飲茶,旅行?再唔係養吓寵物,寵物都係 ...

租約完之前,會叫c6再諗吓

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

你老公俾父母打發時間,過日神既舖頭,根本就無得計算,而6299啲仔俾唔俾家用都唔論到新抱出口,重點你老公點睇先?

公爵府

chocolatebean 發表於 23-12-11 08:08
同你老公一樣

我都有叫老公出聲 我條氣唔順

最後點,有冇技巧share?

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

老公家嘅事我係唔會理,唔會開聲

opclk99    發表於 23-12-11 08:17

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

自己兄弟姊妹都未必叫得出口,何況係c6 兄弟姊妹,少d 操心自己輕鬆d

大宅

說服自己老公先啦,佢嘅問題由佢自己處理番,陣間你同叔仔講完,老公-句話唔係佢意思咁妳以後點?

水晶宮

sunnymama2 發表於 23-12-11 08:14
最後點,有冇技巧share?
我老公初時同你老公一樣 盡自己本分 兄弟姊妹比唔比唔關自己事咁 佢知我介意 後來有出聲講過一次
同埋你要睇吓6299撐唔撐你地 我漏下風話自己做 PT,好慳呀! 仔女好忙做PT,買嘢要就住就住,全部都係事實 咁99會心痛d孫 洗腦後覺得我哋唔夠洗 成日叫我老公唔洗比咁多

我睇你冇可能做到 起碼你冇做PT 仔女又細 而事實上人工真高

男爵府

咁有主見,洗咩上嚟問人意見

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊