自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

咁求琪 發表於 24-1-3 10:27
睇完就知country club呢啲無嘢玩,得個場,康樂遊戲又另外俾錢。人哋租party room果啲有波波池、滑梯、彈 ...

唔計錢,深灣遊艇會都係一個唔錯嘅選擇,好鬼死多嘢玩! 同埋乾淨過出邊嗰啲play Room

伯爵府

咁求琪 發表於 24-1-3 10:27
睇完就知country club呢啲無嘢玩,得個場,康樂遊戲又另外俾錢。人哋租party room果啲有波波池、滑梯、彈 ...

但party room 唔計食玩三個鐘幾錢? Country club 加嘢玩都唔係貴,計吓數囉。話哂環境都正好多,有山有海有草地唔洗屈係工廠大厦。

伯爵府

luvkaka 發表於 24-1-3 10:29
唔計錢,深灣遊艇會都係一個唔錯嘅選擇,好鬼死多嘢玩! 同埋乾淨過出邊嗰啲play Room
...

深灣遊艇會應該要會員至去得吧?

伯爵府

chu_peipei 發表於 24-1-2 21:58
因為我搞過好多次喇....

咁又可以唔駛咁貴架! 睇下自己屋苑或有無朋友屋苑既會所有function room可book, ...

如果你可以夾到幾個families一齊搞,可以諗吓海洋公園因佢包場要30人。

伯爵府

luvkaka 發表於 24-1-3 10:27
有年年搞,大有大搞,細有細搞,最方便老麥,幾千搞掂,Covid 時甘道公園搞都試過,平,但好多嘢攞,最煩 ...

甘道公園?

水晶宮

ilovebb2019 發表於 24-1-3 12:03
甘道公園?

係呀,疫情唔敢大搞,三個最熟嘅family就上咗甘道公園開party,其實就好似野餐咁,嗰度好靜冇乜人最多行山嘅人經過所以都幾好玩地方又大

水晶宮

ilovebb2019 發表於 24-1-3 11:56
深灣遊艇會應該要會員至去得吧?

係呀

大宅

ilovebb2019 發表於 24-1-3 11:55
但party room 唔計食玩三個鐘幾錢? Country club 加嘢玩都唔係貴,計吓數囉。話哂環境都正好多,有山有海有 ...

加嘢玩唔係貴,但啲嘢玩唔係太吸引(emoji)

伯爵府

Nbs 發表於 24-1-2 17:42
Open to public 都好嘅
thanks, 我女生日仲有幾個月,可以遲下諗下

By the way,如果你地D小朋友已經唔太細,或者多teenage,可以考慮去馬會西貢Golf club,呢個group package 抵玩呀,大人都啱。我原本想plan 下次family gathering 去呢度,但check 過輪椅落唔到船,太后唔可以去就罷了。

https://www.kscgolf.org.hk/media/3020/%E9%AB%98%E7%88%BE%E5%A4%AB%E5%90%8C%E6%A8%82%E6%97%A5_l.jpg

大宅

ilovebb2019 發表於 24-1-3 12:11
By the way,如果你地D小朋友已經唔太細,或者多teenage,可以考慮去馬會西貢Golf club,呢個group package 抵 ...

係幾唔錯,不過用嚟做團體活動會比生日會好,始終唔夠privacy 咁。

伯爵府

luvkaka 發表於 24-1-3 12:07
係呀,疫情唔敢大搞,三個最熟嘅family就上咗甘道公園開party,其實就好似野餐咁,嗰度好靜冇乜人最多行山 ...

剛上網check,果度同警察博物館行落嚟果個公園差幾遠? 即有公廁果個公園。唔係同一個咖?

水晶宮

ilovebb2019 發表於 24-1-3 12:15
剛上網check,果度同警察博物館行落嚟果個公園差幾遠? 即有公廁果個公園。唔係同一個咖?
...

過一條馬路,嗰度廁所乾淨公園大,仲有好多長枱,可以上上網研究吓,嗰陣時小朋友細玩得好開心又有新鮮空氣

男爵府

回覆樓主:

country club點會open to public

伯爵府

咁求琪 發表於 24-1-3 12:15
係幾唔錯,不過用嚟做團體活動會比生日會好,始終唔夠privacy 咁。

如果你人多可同佢傾吓到時場地點安排囉。十一月我地剛係迪士尼翠樂庭同太后做生日, book 咗22人,佢地安排得好好比咗最入果個廳我地,中間長枱主家席,兩傍八人枱, 好似包房咁。我訂咗個Forzen 蛋糕,個個都好鍾意。訂蛋糕又可以優惠價訂朱古力禮盒作回禮。果日大家都好開心。

伯爵府

tequiero_ic 發表於 24-1-3 12:24
country club點會open to public

你上佢網站睇吓。馬會搞宴會都唔洗係會員咖。

伯爵府

luvkaka 發表於 24-1-3 12:19
過一條馬路,嗰度廁所乾淨公園大,仲有好多長枱,可以上上網研究吓,嗰陣時小朋友細玩得好開心又有新鮮空 ...

下次行山可以去野餐, thanks!

大宅

ilovebb2019 發表於 24-1-3 12:25
如果你人多可同佢傾吓到時場地點安排囉。十一月我地剛係迪士尼翠樂庭同太后做生日, book 咗22人,佢地安排 ...

太后係指老人家?我覺得成人同小朋友攪法唔同,小朋友生日會要多啲空間多啲互動多啲氣氛,無privacy難處理。

男爵府

咁求琪 發表於 24-1-3 10:20
應該會喺報紙見到專題話而家啲家長好捨得幫小朋友開生日會,洗$xxxx - $xxxxx不等。
...

之前介紹返大陸搞平幾多幾多

水晶宮

ilovebb2019 發表於 24-1-3 12:11
By the way,如果你地D小朋友已經唔太細,或者多teenage,可以考慮去馬會西貢Golf club,呢個group package 抵 ...

謝謝你介紹
我女都開始大,上年7 歲就playhouse 玩波波池sur 滑梯,但嚟緊 8歲 9 歲 10 歲應該要諗其他嘢喇。如果佢對golf 有興趣都可以諗下你呢個

ilovebb2019    發表於 24-1-4 14:05

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Shellyxlk 發表於 24-1-2 14:56
預大約一次$5000至$10,000
一年同個仔朋友去沙灘玩完,去海邊餐廳食飯,$12000
又試過阿女生日包兩架七人車 ...

$10000 咁抵玩?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊