自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

正生書院係幫香港犯左事年輕人,叫人捐錢都係香港人,點解拎錢去美英國話幫人?!根本就混淆視聽!正一老千!

子爵府

Piaget 發表於 24-1-19 10:15
有色人士真係好似入咗邪教咁,冇得救

洗曬腦!醫番都嘥藥費

男爵府

這種情況,臨尾多數病死,信不信隨你。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

daughterma 發表於 24-1-19 10:28
佢走佬咩?移民咋喎,香港呢幾年幾十萬人移民啦,移民硬係賣樓啦,我d同事朋友移民大都係咁架喎
...

撐,唔該拎點理據岀來,走佬俾演譯為移民真夠大開眼界刷三觀。善款款緊佬喎你唔講?

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

畀面勳章

佢走佬咩?移民咋喎,香港呢幾年幾十萬人移民啦,移民硬係賣樓啦,我d同事朋友移民大都係咁架喎
...

咁你朋友有無呃人幾千萬然後“移民“呢?成年人扮咩純情呢,唔知咩叫走佬?

水晶宮

回覆 seen1818 的帖子

政府發言人指,無向正生會提供恆常資助,政府十分重視事件,保安局禁毒處、教育局、社署知悉案件後已與正生書院及中心的代表會面,正生書院和中心現時仍然保持運作,學生的學習及生活如常,禁毒處將繼續統籌相關部門,當局會為學生提供最適切的協助及安排。

https://news.now.com/home/local/player?newsId=546883

大宅

肥嘟媽 發表於 24-1-19 14:25
香港正生財困, 校長發起眾籌, 款項梗係比香港用
英國那邊有需要, 咪再眾籌囉, 既然佢呼籲就有咁好反應
籌完 ...

同意,成件事唔合理,點可以無交代下將筆錢調去海外,而唔係用係香港正生

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

1314625 發表於 24-1-19 10:06
將香港人的錢, 去幫英美.................

咁偉大,直接人過去就得,做咩要攞香港人同埋香港政府嘅錢?

公爵府

原來咁好搵

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最重要問題係人哋俾錢你係去幫本地正生,你要搞英美青少年服務,你係咪應該有開下公眾會議叫捐款人表決先咁決定? 就好似之前樂施會助養,人哋捐係因為想助養,你D錢胡裡胡塗唔知用去邊,係咪好有問題?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

捐果啲人知唔知佢咁既用途

子爵府

拎香港捐款支持英美?
無問題嘅
捐款者知道就好
排頭有無講清楚?
香港間正生而家攪得有聲有色唔駛支持喇?

子爵府

2024年龍年勳章

...

佢移民一定得
但請攞番D錢比香港正生的年青人學生
市民同政府係捐錢比香港既更生青年
唔係比佢同佢家人甚至英國正生
唔該明辨是非

男爵府

回覆樓主:

香港慈善機構捐款,法例規定只可以係香港使用,冇話可以匯去海外使用。
淡而無味

伯爵府

bebepopo 發表於 24-1-19 11:02
校長沖凍水涼?幾多次先?X登見到有正生書院學生話咁多年黎見校長嘅次數10次都冇,其中一個仲要係由小學讀 ...

我見到訪問嗰位所謂老師,真係粗口都講埋出嚟,仲繼續包庇個走路騙徒校長,佢係唔係分贜有佢份?轉走哂捐俾學生嘅錢,佢點面對D學生?

伯爵府

...

條發瘟移民無問題,但夾帶私逃係死罪,嗰D錢係俾正生嘅學生用嘅

男爵府

2024年龍年勳章

琥珀宮

...

吓!你覺得冇問題呀 攞大部份捐款去外國買樓自用喎

子爵府

SandyKL 發表於 24-1-20 00:03
吓!你覺得冇問題呀 攞大部份捐款去外國買樓自用喎

大家有無發覺bk多咗好多膠人?!
好似特登講埋d 黃畜先會講既野?
d 膠人覺得犯法、通輯犯都係好人既話,仲有乜好同呢d垃圾講野
呢d借正生做盡壞事既畜生,等天收

水晶宮

ironmanmama 發表於 24-1-20 04:58
大家有無發覺bk多咗好多膠人?!
好似特登講埋d 黃畜先會講既野?
d 膠人覺得犯法、通輯犯都係好 ...

事實上黑暴後呢啲思想嘅人係蒲哂出嚟,有啲人嘢都費事扮,又有啲人確實係咁樣諗嘢㗎。
擺明係老千食甲夾棍啦,仲信佢嘅係堅蠢定單純? 無得救

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊