自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

oasis18 發表於 24-2-1 14:03
其實會唔會受訪者是長者,第日同個仔住?

受訪者話買嚟畀個仔將來結婚用!我見受訪者嘅年紀都不是很大應該不是長者吧!

伯爵府

SmallTungmama 發表於 24-2-3 00:01
受訪者話買嚟畀個仔將來結婚用!我見受訪者嘅年紀都不是很大應該不是長者吧!
...
除非係受清拆影響戶,否則呢啲咁荀既單位一定係綠表家有長者買左,佢地一定係最頭揀樓果批

大宅

2024年龍年勳章

raicherry 發表於 24-2-3 00:15
除非係受清拆影響戶,否則呢啲咁荀既單位一定係綠表家有長者買左,佢地一定係最頭揀樓果批
...

應該係最前嘅籌號! 如果用綠表佢應該要交返間公屋出嚟! 但佢話係買畀個仔將來結婚用!因為我見受訪者年紀都不是很大;應該個仔都未成年!

伯爵府

SmallTungmama 發表於 24-2-3 00:29
應該係最前嘅籌號! 如果用綠表佢應該要交返間公屋出嚟! 但佢話係買畀個仔將來結婚用!因為我見受訪者年 ...

係家有長者,否則冇可能第一日就可以揀樓,可能入埋阿爺阿嫲阿公阿婆是但一個名入去

https://news.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20240201/s00002/1706726492257/%E6%96%B0%E4%B8%80%E6%9C%9F%E5%B1%85%E5%B1%8B%E3%80%8C%E5%AE%B6%E6%9C%89%E9%95%B7%E8%80%85%E3%80%8D%E9%A6%96%E6%97%A5%E6%8F%80%E6%A8%93-20%E6%AD%B2%E9%9D%92%E5%B9%B4%E8%B3%BC%E5%95%9F%E6%82%85%E8%8B%91%E6%A8%93%E7%8E%8B

公爵府

SmallTungmama 發表於 24-2-3 00:01
...

應該係長者,呢幾日揀樓的全部係長者隊。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

...

似5X歲!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊