夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

kaman06 發表於 24-3-4 15:26
明白你的, 最緊要照顧自己, 唔使理人地點諗, 唔係叫你一齊定分開, 照顧好自己先有力量做你想做的事
...

多謝妳!我朋友都係咁話。
其實依家係冇辦法可諗,不得不放低接受現實。老實講我心中仲係唔肯放棄佢,我好明離開就不會痛,但仲係諗著佢肯返來。某種意義嚟講,我都係好執著

男爵府

回覆樓主:

他已經不愛你,在你面前哭訴對另一女人的愛,已經完全不當你是愛人,你只是他的親人,他沒有感受你會多痛苦,或者不在乎,就算他同人分開回歸家庭,也有可能再另尋愛人,因為不管他有女人,也認為你會在家等他
你只是三十歲,又沒有子女,要多為自己打算,以自己為重

複式洋房

capricornbb 發表於 24-3-4 16:13
宿舍?係咪即係結咗婚才有?離咗婚就要交返出來,所以你哋唔想離婚?而小三又想結婚?所以要拖拖拉拉?
...

和宿舍冇乜關係。只係為呢個,點解會咁痛心
佢係想即刻抽身嚟嘅,依家係佢屋企人與我唔肯,拖著佢。還是大家諗住佢唔好咁癲落去。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Iiiiiiiiii_FB 發表於 24-3-4 16:39
和宿舍冇乜關係。只係為呢個,點解會咁痛心?
他係想即刻抽身嚟嘅,依家係他屋企人與我唔 ...

你6299唔鍾意個新女人?所以唔想佢哋一齊?如果佢哋有咗BB,作為基督徒,最後可能都會心軟……

複式洋房

Iiiiiiiiii_FB 發表於 24-3-3 19:46
一年前發覺有唔妥,逼問下,C6承認有咗個小三。他話唔係我唔好,但決定和她一齊...屋企人嚟調解,次次他粒 ...

你細心諗下,三唔識七的陌生人點可能有方法教識你挽留自己老公?

不如你自己諗一諗,你老公咩事或者原因要離開呢個家?有咩你可以對正下藥,最後你老公係心意已決,你都要學習接受同面對呢個結果。

要走留不住
要留趕不走
逝去感情如何留得住?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

阿女原來30歲,唔係40/50。男方條件好好?好到連女家阿媽都唔願放手?

呢度jm 寧教人打仔,但家下賤男岀軌,我如果為人母唔會容忍阿女被人岀軌後左一巴然後回來哭兩哭咁右一巴被賤男咁恰。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

樓主 你放過自己啦 。 好明顯你老公已經變咗心。。你如果唔使靠佢就走啦。。橫掂仲咁後生 ,女人青春有限。。唔好嘥時間浪費喺一個唔再鍾意自己嘅人身上了。

你亞媽見倒會好心痛呢

侯爵府

Iiiiiiiiii_FB 發表於 24-3-4 09:43
冇。一年前佢有咗大陸小三後,返到宿舍就話好攰,話唔想。
分居期間同小三鬧完交返嚟,佢亦次次不肯入睡 ...

原來又係大陸,觸礁了多數都回不了頭。
樓主還很後生,傷心一定有但要清醒。佢既行為已經唔值得妳愛,妳好好為自己想,愛自己、愛真的關心妳的家人。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Iiiiiiiiii_FB 發表於 24-3-3 22:08
我仲愛著佢,佢喊得真係好hurt。我夜夜祈禱佢離開嗰個魔鬼!
...
你自己攞嚟衰,理得佢喊咩,咁假你都信,你比佢自出自入,無論佢幾賤你都收留佢,佢點會珍惜你。

佢都係魔鬼嚟,你有冇日日夜夜祈禱離開佢

複式洋房

AndesChan 發表於 24-3-4 17:23
你細心諗下,三唔識七的陌生人點可能有方法教識你挽留自己老公?

不如你自己諗一諗,你老公咩事或者原因 ...

可能係有過唔自知。但我問咗佢,佢話冇唔妥,對我亦有深厚嘅親情…

複式洋房

simpleAA 發表於 24-3-4 18:54
你自己攞嚟衰,理得佢喊咩,咁假你都信,你比佢自出自入,無論佢幾賤你都收留佢,佢點會珍惜你。

佢都係魔 ...

妳講得啱!

複式洋房

kwhkwh 發表於 24-3-4 17:32
阿女原來30歲,唔係40/50。男方條件好好?好到連女家阿媽都唔願放手?

呢度jm 寧教人打仔,但家下賤男岀軌 ...

我阿媽同我傾偈嚟嘅,她咁話係明我之前嘅心意。
依家我係要接受呢個現實喇,唔好自欺欺人落去。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你如果咁愛佢,又忍到,就唔好怨

我有朋友就係咁,老公擺明有小三,小三亦高調出現,仲要見埋老公嘅父母(6299)…夫家勸我朋友離婚放手,我朋友真係太愛個老公,所以忍同一直等個男會回心轉意..

kwhkwh    發表於 24-3-4 22:13

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

錫自己多啲。
如果婚姻帶給你傷害,沒有給你好處,就不值得繼續。
錢丶感情丶陪伴丶子女⋯⋯ 如果乜都冇,分居兩年就放過自己啦。

男爵府

回覆樓主:

樓主,如果我係你,我會放棄佢等於放過自己,你諗下,佢可以係你面前為小三喊到傷心欲絕,連戲都唔做,而家佢只當你係家人或朋友。
何況你後生又無仔女,離開佢再搵珍惜你嘅人!唔好為左啲垃圾嘥自己時間。

LokLok1208    發表於 24-3-5 00:33

複式洋房

我係你就走,個老公好似心智都未成熟咁,婚外情唔開心鬧交返嚟取暖都做得出,況且佢都揀咗嗰邊,冇咩乖唔乖仔,做得出呢啲好人有限,先30歲華麗轉身仲好易

男爵府

其實你未有小朋友,咁不如索性離婚吧!

到你搵到一個真係愛你嘅人,你會覺得呢個所謂未離婚嘅老公,根本唔值得愛!

piggy0101    發表於 24-3-5 02:43

珍珠宮

你有無小朋友呀?
從新出發,幾愛都無用,佢想齊人之福,但偏愛小三,係同小三鬧交後,先會揾你,不斷重覆又重覆,折磨自己有咩意思,做你父母真心痛,個女俾個咁既衰人折磨

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Iiiiiiiiii_FB 發表於 24-3-3 19:46
一年前發覺有唔妥,逼問下,C6承認有咗個小三。佢話唔係我唔好,但決定和她一齊...屋企人嚟調解,次次佢粒 ...

老公同小三兩個都係賤人
如你唔放手,辛苦嘅只有你自己
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

Iiiiiiiiii_FB 發表於 24-3-4 19:03
可能係有過唔自知。但我問咗佢,佢話冇唔妥,對我亦有深厚嘅親情…

只有親情,沒有愛情,佢已經唔愛你了,你好好照顧自己,將來會遇到個愛你同珍惜你的人。
逝去感情如何留得住?

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊