自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章

瀟灑走一回 發表於 24-3-5 17:36
可能商台先知佢有咩條件會紅

傷台最喜愛的一向比較另類,佢喜愛就有獎,唔需要理普羅大眾的感受,所以所謂公信力,真係得啖笑!

水晶宮

Onlok 發表於 24-3-5 19:26
聽到你咁講,都係YouTube撳嚟睇吓!係咪呢首?下面勁多人讚喎!

https://youtu.be/r0NAKNY18-4?si=alejWWj ...

我搵咗好耐都搵唔返我friend個video
我睇啲衣着,睇嗰啲歌詞,似乎係呢一首 : 相信一切是最好的安排
你個youtube video嗰首歌,我都覺得麻麻哋,啲音好unstable
唔識欣賞

水晶宮

薯圈 發表於 24-3-5 19:28
試下聽凡星,做左廣告歌,都好多人翻唱,陳蕾自己作曲/填詞,自己唱返。
另外佢現場翻唱過"到底發生過什麼 ...

我對佢無偏見,我完全唔知佢係邊個,連樣都冇見過名都冇聽過
我睇咗幾個video, 覺得佢唱得好unstable, 演唱會版好難聽,sorry 唔識欣賞

象牙宮

回覆樓主:

Facebook 有啲人都話佢唱得唔好

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

陳蕾現場唱‘’下流社會‘’超勁,好好聽,大家應該自己搵片聽。

子爵府

天天天藍 發表於 24-3-5 18:37
周生唱歌好好聽咩?我淨係聽到佢黐脷筋

我都想佢,佢慂乜批評人?佢唱歌更難聽

子爵府

回覆樓主:

周生引火了!

大宅

無計啦,有個台捧到佢上神枱喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

歌係好聽,幾有意思
但live真係

男爵府

我係餓底 發表於 24-3-5 16:47
我見fb都有人討論,話佢只係被商台捧上神台,其實唱親live都唔掂
...

咁咪好似謝安肥一樣

男爵府

jaycee_mami 發表於 24-3-5 18:28
上網睇左她唱“夢中人”的少量片段,有點驚嚇,唱得麻麻地咋!

魔音

大宅

我尋晚有去睇,係有走音嘅,但唔係好差

珍珠宮

Onlok 發表於 24-3-5 19:26
聽到你咁講,都係YouTube撳嚟睇吓!係咪呢首?下面勁多人讚喎!

https://youtu.be/r0NAKNY18-4?si=alejWWj ...

聽到戥佢好尷尬,難聽到呢⋯⋯點解仲咁多人讚?費解!

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

mrs.aj 發表於 24-3-5 20:24
我都想佢,佢慂乜批評人?佢唱歌更難聽
咪就係,佢開演唱會唱嚟聽吓囉!作為前輩俾呢啲意見有乜作用?

子爵府

我係餓底 發表於 24-3-5 16:47
我見fb都有人討論,話佢只係被商台捧上神台,其實唱親live都唔掂
...

唔係喎,疫情前公司邀請佢做annual dinner 嘉賓上台唱live連續唱幾首歌,唱得好好聽,當時我地班中年同事先識佢,年輕班同事個個勁high

男爵府

呢個女歌手 印象中啲歌麻麻 樣又麻麻 唔知係咪香港的
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Acaciacacia 發表於 24-3-5 20:56
聽到戥佢好尷尬,難聽到呢⋯⋯點解仲咁多人讚?費解!

呢首都算,我剛播多一首夢中人。

https://youtu.be/OIiflrIEYjw?si=BOW9oM5CG0JnauLx

點知我家細路問我知唔知gigi都有唱。
我先再播

https://youtu.be/_ujG6ugAH_8?si=y9uxCQh7VZyDT021

然後佢再話如風勁多大6人讚佢唱到王菲味道。

https://youtu.be/mYT13aLsYRE?si=KYgBpWs0ehtym214

我就覺得高下立見,但真香港人應該聽歌唔係用耳朵。

但炎始終同王菲相差一大段。

珍珠宮

Crystalivy 發表於 24-3-5 21:06
唔係喎,疫情前公司邀請佢做annual dinner 嘉賓上台唱live連續唱幾首歌,唱得好好聽,當時我地班中年同事 ...

對她有印象因為造星導師,個人對她無乜感覺,見她唱chill club可以,但不叫正。。。
我估評論好壞參半,係因為她水準未夠穩定,時好時壞。

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

條道姑比班細路捧到上天咁...唉…

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

加菲貓3 發表於 24-3-5 16:40
係街絕對認唔到佢。可能我面盲

我自問認人一流,但對住佢我都患咗面盲症

加菲貓3    發表於 24-3-5 22:08

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊