自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 cqwert 的帖子

其實唔係全部女就一定有麻煩

不論男女混合/全男/女班,

係咁啱班人係咪自律

通常一般人都自律,唔會故意侮辱/排擠人
但如果有一兩個搞事王,
碰巧又有幾個會和應佢,陪佢搞事,
自然就開始多爭吵。

不過一般嚟講,真係唔常見
大多數人識朋友,都怕麻煩,唔想理埋啲無謂嘢
所以聽到啲唔合理嘅說話,係侮辱某啲人,
其實會自動不理會

只係有啲人比較容易撞正啲麻煩友,
好似我咁,以前成日遇到,但唔會否認一般人根本無興趣咁麻煩
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

回覆 mizuho 的帖子

我睇真係個個人遇到嘅圈子唔同喇
我聽開啲老人家/中年人
係越老,越容易識朋友
可能FRIEND搭FRIEND識
或者返工/PT又再搭路識

所以真係睇吓肯唔肯

我自己就好少同人講嘢
其實又唔係自閉嗰隻
但總係唔容易同人傾到計
肯定將來都係
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

pomanlife 發表於 24-5-2 19:28
BK

咁我係唔係你朋友呀

珍珠宮

回覆樓主:

之前係BK都識到一些,但之後佢地好似冇玩斷左聯絡喇

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lamlam0710 發表於 24-5-4 01:40
咁我係唔係你朋友呀

當然係啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

魚仔餅 發表於 24-5-4 02:27
之前係BK都識到一些,但之後佢地好似冇玩斷左聯絡喇

我都係,有d傾傾下,都無再傾lu

珊瑚宮

回覆樓主:

話網絡世界多呃人
反而呢幾年識左幾位, keep住有聯絡添

侯爵府

公司

子爵府

好老土講句,識朋友係緣份。在工作上,如果遇到投契嘅,相處舒服嘅,有心維繫嘅,都可能會做到朋友。唔刻意強求。反之,年紀越大,更珍惜身邊嘅知心好友。

大宅

Beauty222 發表於 24-5-4 10:44
好老土講句,識朋友係緣份。在工作上,如果遇到投契嘅,相處舒服嘅,有心維繫嘅,都可能會做到朋友。唔刻意 ...

啱呀(emoji)(emoji)工作朋友可以隨時識,但唔係交心,所以更加珍惜身邊是什麼?知心好友

侯爵府

牛年勳章

唔會去識,有自己家庭,本身嘅舊朋友都無時間見

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊