自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:15
好幾年前已經傳郭啲物業冇老婆名,佢仲話揸住佢好過揸樓嘛,其實加老婆名會令老婆有幾麻煩呢?都係去律師樓 ...

怕煩講姐,係要質錢比老婆大把方法

水晶宮

我要passion 發表於 24-5-3 13:13
離婚後郭晉安都係一個筍盤,我係一個四十幾歲肥婆,郭晉安要唔要我? ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 14:20
我覺得歐不嬲好順從,咁多年無聽過佢講郭壞話(除咗話郭唔喜歡佢返工),所以我覺得郭應該係好大男人,不 ...

我印象中,傳郭物業冇老婆名都好多年了,而家話係老婆嫌麻煩,會有幾麻煩?歐就從來冇出聲的,我都覺得歐係順從嘅人。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:22
一定無錢過手,歐先要自強,不過歐算叻女了

咪係,日日大把錢駛,湊小朋友又要High Tea,買手袋,扮靚,買車買樓,邊得閒去諗創事業。要諗靠自己,即係男人俾唔到安全感佢。

象牙宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 14:24
咪係,又吾見其他明星老婆冇啦啦出返嚟打份牛工,晒包開舖炒樓就有,我估歐家用都唔多添啦
...

象牙宮

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:24
怕煩講姐,係要質錢比老婆大把方法

而家郭都係為佢自己揾個下台階,免得俾人話跟咗佢咁多年,生埋小朋友,乜都冇老婆名。

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:15
好幾年前已經傳郭啲物業冇老婆名,佢仲話揸住佢好過揸樓嘛,其實加老婆名會令老婆有幾麻煩呢?都係去律師樓 ...

佢哋結婚後冇買過樓?如果有,新買嘅用老婆名或聯名唔得?使咩轉名呢,根本藉口,如果錫老婆就會自然做呢d野,歐去讀書又話要創事業,仲冷戰半年,佢都唔方錫老婆

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:35
咪係,日日大把錢駛,湊小朋友又要High Tea,買手袋,扮靚,買車買樓,邊得閒去諗創事業。要諗靠自己,即 ...

呢類死渣實男人我見得太多,有幾個朋友老公都係甘。屋企用多一蚊,都樣樣問幾錢又話曬錢甘。真心煩
無話郭一定係,不過都唔方係表面甘好囉,女既一直讀書,我諗一早就有離婚既心

DoReMi媽媽    發表於 24-5-3 14:52

男爵府

無話可說 發表於 24-5-3 13:19
做女人有能力,使鬼貪佢d錢咩!仔女仲細,未加到名啫,點都留比仔女掛

正常係寫成年人名。

男爵府

我要passion 發表於 24-5-3 13:13
離婚後郭晉安都係一個筍盤,我係一個四十幾歲肥婆,郭晉安要唔要我? ...

懶理人哋要唔要你,咁你快啲自己送上門啦!

大宅

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:38
而家郭都係為佢自己揾個下台階,免得俾人話跟咗佢咁多年,生埋小朋友,乜都冇老婆名。

出面已經有篇洗白文話係個老婆喺出面讀書識到男人啦,無圖架,反而郭以前去啲有特別服務既桑拿被人影到過囉。
attach0/tmp/phpGbbtYZ

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:35
咪係,日日大把錢駛,湊小朋友又要High Tea,買手袋,扮靚,買車買樓,邊得閒去諗創事業。要諗靠自己,即 ...

啱呀,睇唔出歐有幾事業心,事業仲係零,如果老公錫,照顧家庭已經好忙,做乜要搞咁多野,好明顯冇安全感

DoReMi媽媽    發表於 24-5-3 14:56

大宅

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:34
我印象中,傳郭物業冇老婆名都好多年了,而家話係老婆嫌麻煩,會有幾麻煩?歐就從來冇出聲的,我都覺得歐 ...

應該忍佢好耐,冇錢過手都算啦,歐幾時有出過聲姐?但出嚟做嘢自己搵,郭又話唔鍾意,大男人到。

水晶宮

回覆樓主:

我覺得唔關有冇加名事,如果係一早買時已經講好,同埋結左婚,間接等於老婆係有份,都係佢地本身問題多,性格不合感情轉淡,個女又識倒其他人,我認為識倒其他人就係決心離婚嘅主因,如果唔係都會繼續維持家庭完整。

大宅

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:38
呢類死渣實男人我見得太多,有幾個朋友老公都係甘。屋企用多一蚊,都樣樣問幾錢又話曬錢甘。真心煩
無話郭 ...

老公成億身家,個老婆都寧願出返嚟打份幾皮野嘅工,相信真係無咩錢落袋

象牙宮

nancy29 發表於 24-5-3 14:38
佢哋結婚後冇買過樓?如果有,新買嘅用老婆名或聯名唔得?使咩轉名呢,根本藉口,如果錫老婆就會自然做呢d野,歐去讀書又話要創事業,仲冷戰半年,佢都唔方錫老婆..

就算加名都唔係麻煩事,煩只係攞嚟講,好幾年前話佢啲樓冇老婆名,嗰時已覺佢唔太錫老婆。

男爵府

PIGPIG朱 發表於 24-5-3 14:07
男人無錢仲後生就自己想辦法吧,可以用小惠既錢都是有問題吧
所以小惠醒目, 趁後生離開尼個廢柴!
歐反而走得太遲, 不過一個女人結了婚還搏命讀書揾工做, 真係老公大把錢距洗點用甘辛苦?!
個男人未必識理財, 連欠稅都吾知, 懷疑坊間話距身家厚

象牙宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-3 14:41
出面已經有篇洗白文話係個老婆喺出面讀書識到男人啦,無圖架,反而郭以前去啲有特別服務既桑拿被人影到過 ...

咁後生,跟咗郭咁多年,郭乜都冇俾到佢,唔係話個價值,係感覺自己喺郭心目中的重要性。

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 24-5-3 14:48
就算加名都唔係麻煩事,煩只係攞嚟講,好幾年前話佢啲樓冇老婆名,嗰時已覺佢唔太錫老婆。
...

其實見歐讀書我都覺得奇怪,細個唔讀,到有仔女反而咁勤力讀書,湊仔照顧家庭真係好忙,佢反而走去讀書,又話要創事業,咁有事業心,嫁前已經會有,點會做咗c9突然想有事業,原來所有物業都冇名,咁郭都應該唔係咁錫老婆先會令佢咁努力要獨立

DoReMi媽媽    發表於 24-5-3 15:01

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 PIGPIG朱 的帖子

之前已醖釀緊離婚, 可能小朋友細唔離住!

婚後零緋聞的安仔忙着拍劇,而歐倩怡要兼顧家庭同學業,兩人各有各忙,令夫妻相處時間少了,以致缺乏溝通,甚至冷戰長達半年,瀕臨離婚邊緣。安仔曾在接受訪問時透露,兩人經商量後決定每周都抽時間過下二人世界,互相了解對方的想法,重新建立夫妻感情,找回當初戀愛的感覺,可惜最後都是分開。

郭晉安歐倩怡離婚|二人曾冷戰半年險離婚 想找回戀愛感覺終分開

https://www.hk01.com/article/101 ... articlecopy&utm_medium=referral

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊