親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

民房

急問!! 我BOOK了KEIO PLAZA, 但BB到時18個月大, 佢話無BB床提供. 有人有經驗嗎? 是否真的不可以?

或者有邊間酒店有BB床提供? MANY THANKS!

大宅

好興奮, 仲有一星期就出發, 呢排放軟晒手腳, 行程仲未編好添!

大宅

好多bk媽入住Keio 因貪佢有免費車去disney, 我諗應該有, 你不如直接問酒店...

如果真係無, 可以試下 Century Southern Tower

原帖由 maomaomao 於 09-10-22 17:46 發表
急問!! 我BOOK了KEIO PLAZA, 但BB到時18個月大, 佢話無BB床提供. 有人有經驗嗎? 是否真的不可以?

或者有邊間酒店有BB床提供? MANY THANKS!

民房

因我經agent book, 他們說KEIO PLAZA rejected 我申請的bb床, 跟住我都有問 century southern tower有冇bb床offer, 佢話另一間分行最近做過呢間, 15個月大都唔比bb床...

有冇人有辦法幫到我? 唉, 其他人係點架?

大宅

我地2/11零晨機呀~
都會去箱根住既風呂酒店住一晚

想請教下, 未夠兩歲的亞B, 除左帶PASSPORT, 仲有咩証件需要帶呀?唔該各位~

大宅

原帖由 PL2 於 09-10-23 23:29 發表
我地2/11零晨機呀~

想請教下, 未夠兩歲的亞B, 除左帶PASSPORT, 仲有咩証件需要帶呀?唔該各位~

PASSPORT 要跟埋張無相的身份証, 無其他文件.
你坐咩機, 有無request 定兒童飛機餐.
我原先想訂箱根湯本一之湯, 不過佢無晒風呂房, 結果轉左住箱根小涌園, 因為我一心想帶囡囡去果度的溫泉水上樂園, 佢有個平日限定, 一泊兩食 + 溫泉2日pass 好抵.

大宅

passport + HKID card

原帖由 PL2 於 09-10-23 23:29 發表
我地2/11零晨機呀~

大宅

我都係下星期毫出發啦,..好興奮, 有無人知KEIO PLAZA最近邊間便利店, 同埋我睇地圖, 有新宿西口站, 同西口兩個地方, 都唔同位置, 係咪兩樣野黎架...

大宅

原帖由 yukichan1974 於 09-10-24 00:18 發表

PASSPORT 要跟埋張無相的身份証, 無其他文件.
你坐咩機, 有無request 定兒童飛機餐.
我原先想訂箱根湯本一之湯, 不過佢無晒風呂房, 結果轉左住箱根小涌園, 因為我一心想帶囡囡去果度的溫泉水上樂園, 佢有個平日限定 ...

TKS~
我搭JAL, 有REQUEST呀, 不過REQUEST唔到窗口位...

大宅

hi ! 我都係book左住Keio Plaza, 但聖誕先去, 你可吾可以去完番黎, 分享下間酒店既環境, 重有行程呀 !

你會唔會去Disneyland ? book 左酒店免費車未 ? 聽講幾full ......

原帖由 天使愛美麗 於 09-10-25 22:23 發表
我都係下星期毫出發啦,..好興奮, 有無人知KEIO PLAZA最近邊間便利店, 同埋我睇地圖, 有新宿西口站, 同西口兩個地方, 都唔同位置, 係咪兩樣野黎架...

子爵府

I plan to take JAL in 20 Dec. Can anyone tell which to book the package is cheaper ? Is JAL web cheaper than travel agent ? Is Keio better than Hyatt Regency and Kent hotel in terms of convenient to other visit and shopping places like :

1) Disneyland
2) Mother Farm
3) Thomas land

大宅

天使愛美麗,
你有無打去日航request 定零晨機的飛機餐, 我今日剛打左去訂左兩份海鮮餐.
如果無, 到時早餐係食稀粥(d 人話食粥水), 我都係睇網友既blog 先知原來可以預早訂定.
我上年就係因為份餐食稀粥, 所以無食, 情願留肚去築地食刺身飯.

大宅

原帖由 yukichan1974 於 09-10-27 23:21 發表
天使愛美麗,
你有無打去日航request 定零晨機的飛機餐, 我今日剛打左去訂左兩份海鮮餐.
如果無, 到時早餐係食稀粥(d 人話食粥水), 我都係睇網友既blog 先知原來可以預早訂定.
我上年就係因為份餐食稀粥, 所以無食, ...

又想再請問下, 如果回程唔係零晨, 果餐會係食咩?
因為唔知轉唔轉埋海鮮餐好呢

大宅

11月餐單仲未出, 我估都係平時普通飛機餐.
10月尾成田返香港係食呢d
牛肉烩饭

日本式seafood咖喱

原帖由 PL2 於 09-10-28 01:32 發表

又想再請問下, 如果回程唔係零晨, 果餐會係食咩?
因為唔知轉唔轉埋海鮮餐好呢

大宅

kukukoo

我都係12月20號出發呀 ! 不過在10月頭去"永x"check機位時, jal 已經得番零晨機, 早機已full, 因唔想咁辛苦, 我地簡佐cx, 你要快d啦 !

Hyatt 如果由JR站行返去要成15-20分鐘, 不過好似有酒店shuttle bus來回JR站

Keio 較近JR站, 步行5-10分鐘, 佢有免費車來回disneyland, 我都book佐呢間.

原帖由 kukukoo 於 09-10-27 20:45 發表
I plan to take JAL in 20 Dec. Can anyone tell which to book the package is cheaper ? Is JAL web cheaper than travel agent ? Is Keio better than Hyatt Regency and Kent hotel in terms of convenient to o ...

子爵府

fungpolly,

How much did you paid and how many dates ?

Can you share where will you go ?

原帖由 fungpolly123 於 09-10-28 13:42 發表
kukukoo

我都係12月20號出發呀 ! 不過在10月頭去"永x"check機位時, jal 已經得番零晨機, 早機已full, 因唔想咁辛苦, 我地簡佐cx, 你要快d啦 !

Hyatt 如果由JR站行返去要成15-20分鐘, 不過好似有酒店shuttle bus來 ...

大宅

kukukoo

6D5N Package 大人$6K唔洗, 小朋友凈機票$2k, 住Keio twin room, 無早餐, Keio 既 twin room 幾大, 可以住2大1小.

day one pm 錦糸町
day two Disneyland
day three hello Kitty land + 大江户溫泉 + 台場
day four 築地 + 橫濱麵包超人 + shopping
day five shopping
day six 中午3點機, 12點要出機場, 重等緊waiting 6點機 ....

呢個時間去東京應該有好多聖誕燈飾睇, 重諗緊去唔去六本木, 你呢 ? 你行程係點呀 ? 有無特別地方介紹下 ?

原帖由 kukukoo 於 09-10-28 13:48 發表
fungpolly,

How much did you paid and how many dates ?

Can you share where will you go ?

首頁

尾頁

跳至