自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

贊成! 花1.5億送佢地走,值得!

男爵府

首先我唔係幫政府, 但呢條高鐵乜真係得大陸人坐咩, 一個香港人都無咩, 你地可以咁肯定, 我只係相信交通網絡一定可以惠及好多人, 無論香港人, 大陸人, 外國來港/大陸既生意人, 仲有遊客, 但如果要花1.5億去做一定根本建設唔大(我唔取講無)既事上, 唔通對大眾港人又好有益處咩? 大家自問長毛佢地上場做過D乜, 除左攪亂會議, 好多人話呢D叫gimmick, 但每次都比人趕走, 咁又點為人民服務呀, 可能我唔係住係長毛佢地個區, 所以真係見唔到佢地既公積, 如果曾有受惠既人出黎講吓, 佢地做左D乜幫港人, 咁可能我地對佢地呢班人會改觀呢
原帖由 chikkee 於 09-11-23 10:15 發表

贊成,大拿拿650億起高鐵比大陸人坐就無人過問,而家政府出口術用1.5億來"大"我?!年中都唔知浪費左幾多1.5億啦(政府大廈重舖電線喉益飛利浦,西九個則一改再改呀),起碼我知道呢1.5億有我心中一票,我今年有交稅 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 mrs_snoopy 於 09-11-23 09:19 發表
好心痛.....1億真係可以好好用
如果佢地補選係可能有普選就話........宜家一定無啦.....逼政府都無用.....
好似d議員為啖氣..不過要我地一齊付出

今日仲聽到長毛話人地唔參加總辭就要何x仁下台.........係唔係有病. ...

不過香港地好多人都 like 為啖氣架啦...

男爵府

我覺得長毛的上場只是教壞小朋友, 教人掟蕉, 掟野去表達不滿, 立法會係莊嚴的地方, 他們次次都攪攪震, 好煩!! 最好總辭, 我反而想看看是否真係大多數市民會再選返佢地入局:tongue: 我一定唔會選佢地羅!!!!!

原帖由 米之連媽媽 於 09-11-23 10:49 發表
首先我唔係幫政府, 但呢條高鐵乜真係得大陸人坐咩, 一個香港人都無咩, 你地可以咁肯定, 我只係相信交通網絡一定可以惠及好多人, 無論香港人, 大陸人, 外國來港/大陸既生意人, 仲有遊客, 但如果要花1.5億去做一定根本 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實大家係咪都覺得2012年真係有直選的話,而家有適合的人選嗎
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

今日終於有個真正民主既民主黨既人出黎講返句真心話, 如果連自己個黨都無權選擇聯手請辭與否, 咁仲算係民主咩? 何X仁好野

子爵府

今朝聽收音機....有人話就係要選長毛呢d人入去攪事....
用成1.5億做補選.....唉...都唔知講咩好

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

我就贊成遊行呢類方式多過5區總辭
你總辭, 只會更加益左對手派人出來同你再爭選
又浪費$$同人力物力

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 chloepapa 於 09-11-24 10:33 發表
我就贊成遊行呢類方式多過5區總辭
你總辭, 只會更加益左對手派人出來同你再爭選
又浪費$$同人力物力

未必架,呢台戲要對手肯同你合作先好睇,如果建制派唔同佢地合作,懶懶閒,派個二打六出黎參選,根本就起唔到乜野公投或者民主既作用。

田少而家話可能出黎選,田少係建制派定泛民?如果田少對長毛,咁又算係乜野民野,對普選有乜用?

大宅

好媽媽勳章

你地話啦,香港係咪好快比人玩死﹗
原帖由 april48 於 09-11-24 10:20 發表
今朝聽收音機....有人話就係要選長毛呢d人入去攪事....
用成1.5億做補選.....唉...都唔知講咩好

子爵府

我想問.......而家個勢多數我地有得投多次票,敢你地會唔會投票呀???

大宅

好媽媽勳章

還有一個漏網之魚 ' 陳偉業' 快d一齊送佢地走,快快快快
原帖由 mat媽 於 09-11-23 10:39 發表
贊成 五區總辭, 盡早送 長毛 + 毓民 走

而且如果 得出來的結果不是他們所想的, 他們應該提出 不參與 2012 立法會選舉

大宅

預祝:
五區總辭,
一舖清袋!

侯爵府

開心吸收勳章

原帖由 米之連媽媽 於 09-11-24 10:08 發表
今日終於有個真正民主既民主黨既人出黎講返句真心話, 如果連自己個黨都無權選擇聯手請辭與否, 咁仲算係民主咩? 何X仁好野

大宅

好媽媽勳章

原帖由 lokheima 於 09-11-24 14:08 發表
預祝:
五區總辭,
一舖清袋!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

原帖由 lokheima 於 09-11-24 14:08 發表
預祝:
五區總辭,
一舖清袋!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

總辭將會浪費1.5億公帑再選......真是值得嗎 可能煲呔十分高興, 多些建制派和自由黨入會, 唔使成日掟蕉!

大宅

我覺得而家的香港未係最適合的時候去普選. 問心, 以而家的人民質數, 真係選到一個人人讚好的特首嗎?

所以... 唔該佢地早走早著!!!

翡翠宮

畀面勳章

原帖由 Ling_羚 於 09-11-24 18:41 發表
我覺得而家的香港未係最適合的時候去普選. 問心, 以而家的人民質數, 真係選到一個人人讚好的特首嗎?

我覺得香港人既質素冇問題喎,如果講質素,台灣果種死硬派不分青紅皂白挺呀扁既咪仲有問題。

香港有問題既係某些傳媒及政棍。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 Ling_羚 於 09-11-24 18:41 發表

連美國總統都唔係由普選選出嚟,就憑一個小小既香港,有一半以上既人對政治一知半解(包括我自己)要選一個識得管理地方金融經濟民生既人,點選? 另外,好認同現今係香港真係無一個人有能力做特首,點解要硬性規定要有時間表同路線圖? 連目標人物都未有,就搞咁多野,不如比心機做好民生,社會,經濟先啦!

首頁
12345...8

尾頁

跳至