自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

嘩,好

唔該樓主....呢間學校真係好似校名咁,要"丙"

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 monilce 於 10-10-26 16:51 發表
係呀..田xx..我真係到依家都未收到學校打黎呀..真係好對唔住個女..你地真係唔好報nei間垃圾呀...我真係幾日都訓唔到呀..成日諗住個女有事我當時又唔係佢身邊..佢一定好驚係度喊緊..唉..真係好差..依家等緊幼兒園校長 ...

真係好多謝你講出嚟, 起碼等我地就嚟楝學校既媽咪, 知邊啲係有問題學校, 真係多謝你

同埋我覺得要同教育局講, 正視吓呢個問題, 唔單祗你囡囡, 仲可能有其他小朋友受害架

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 牛精仔 於 10-10-26 15:26 發表
田xx ??

學校可隨便放低p.1小朋友o係街, 一定要正視 !

你貢叻嘅

子爵府

原帖由 召藥師 於 10-10-26 15:41 發表
如果樓主唔想公開校名,煩請大家直接PM樓主,以免影響主題可讀性。謝謝!

版主,其實係咪對呢間小學 ge 可(入)讀性呀?

你唔方便,我幫你講囉。

20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

大宅

精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想知你小朋友,讀邊間幼兒園.

原帖由 monilce 於 10-10-26 16:51 發表
係呀..田xx..我真係到依家都未收到學校打黎呀..真係好對唔住個女..你地真係唔好報nei間垃圾呀...我真係幾日都訓唔到呀..成日諗住個女有事我當時又唔係佢身邊..佢一定好驚係度喊緊..唉..真係好差..依家等緊幼兒園校長 ...

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

P.1比佢自己放學係條街行真係好危險, 學校真係好過份下.

男爵府

畀面勳章

樓主, 你打去教育局同佢地講呢個問題la, 跟住叫佢地幫你搵學校轉, 因為如果你想轉校, 都要教育局d人同你辦手續, 佢地又可以快d話到比你知有邊間學校仲有位, 除非你想轉果間新學校o既校長肯收你個女先得, and會問你why要轉校o架...

男爵府

同教育處投訴啦, 佢地一定會幫到你轉校架

kill校最好就係kill呢D無良學校...

大宅

可以PM我知邊間學校嗎?
我都好想知...THX

禁止訪問

醒目開學勳章

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

一個P.1小朋友高大極都有限, 負責帶隊既老師無理由睇唔出, 有乜理由會放個P.1小朋友係自行放學條隊?? 稍為有D常識既正常人都唔會咁做啦

樓主, 你都唔好太過自責LA, 有時D野真係唔入到間學校係唔會知原來咁差既. 既然你而家知道咗, 只要馬上同囡囡轉另一間學校就OK LA~

希望你囡囡快D搵到間好既學校啦~ TAKE CARE~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係幾危險吓因為呢間學校正門就係村內既十字路口,我個仔係同村另一間小學就讀,因為我地位置唔同,我地一出就係操場而閘口一定有個老師守住,我都試過late左時間去湊仔,學校見你未黎接佢會叫佢打比家長,有次我去到見到佢係門口大堂(鎖左門),另一次就見有老師同佢係操場打波,我係家長去學校接放學既,所以我唔係好知帶出去果d會點處理。

男爵府

好多学校都唔會比低年班小一至小三自行放学!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希望你囡囡快D搵倒一間有愛心嘅學校.

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

原帖由 kc_01k 於 10-10-27 08:52 發表

希望你囡囡快D搵倒一間有愛心嘅學校.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

比我就一定轉校啦, 對一年級既小朋友咁唔小心睇住, 都唔好講其他野啦

大宅

一定要轉校&一定要投訴...好彩小朋友冇事...如果到出事先投訴又有咩用....邊得0架....真係離譜....

子爵府

原帖由 hudsonchui 於 10-10-26 13:35 發表
你應該而家好快些轉校,趁你女女都係今年剛上一,再轉去另一間適應問題不大, 早些轉好過遲!
不過你間學校做法真係令人好氣憤

無錯....轉校啦!!
個囡冇安全感,
佢以後會唔鍾意返學呀...
Support 呀!!

大宅

離譜

大宅

真係好多謝大家呀...都唔知點解咁唔好彩..以前呀女n1個時又係入咗間人人話好嘅幼兒園係大圍..點知一提返學就好驚..我個女有偏食..個miss日日都同我講佢食哂d野咩都食..但我個女剛足2歲..我心諗無理由wor..點會驚到咁大反應夜晚又喊醒話唔返學..你地諗下..2歲仲係bb黎..小朋友好直接鍾意就鍾意..跟住第2日我去學校偷望佢地球因為個間學校好open架得一層可以望哂個情況個時仲係summer唔關門架)..比我等到食飯時間..我個女勁喊唔肯食..d miss用個匙趁我個女喊張開口時放匙飯入去..wah..我即時喊住衡入去帶個女走..我話你地有無愛心架佢bb黎咋..我地之後提都唔敢再係個女面前講nei間學校..好好彩跟住入到乙明救世軍幼兒園..佢地無論shumshum老師校長都好好...十分感恩

首頁

尾頁

跳至