想生BB

跳至

首頁
12345...19

尾頁

大宅

係,我上年去家計會check,佢都話我無抗體,我都hold住生bb個plan,費是到時有咗就煩﹗
唔緊要啦,等多幾個月啫,唔好唔開心啦 ^^

原帖由 vivianbabywai 於 10-12-8 23:19 發表

yeah~加油呀~
我今日去完家計拎左報告,佢話我c6有輕微地貧,但我就冇。而我老公又有乙型肝炎,又冇抗體,姑娘叫佢定期keep住去check下,而我就冇乙型肝炎又冇抗體,姑娘suggest我打番枝針~唉,依家可能又要hold住生仔plan ...

大宅

嘩,日日咁勁,我老公隔日都難﹗
真係似有機喎,relax等bingo ^^

原帖由 nicolatinlok 於 10-12-9 00:33 發表
我11月19日DAY 1, 我冇用任何既紅D,同CHECK體溫..我同老公3日DO 一次, 前幾日就日日..之後想每隔一日..我都唔知有幾多機會..呢幾日個胸有D痛..有時仲會FEEL到個子宮位扯扯下/ 痛...不過MAY BE係心理作用..
不過點都 ...

複式洋房

今日先排卵後第7日... 幾時先等到第十四日呀... 等bingo時間好漫長..

二人世界... 也可以天長地久~~

子爵府

原帖由 cacapig613 於 10-12-9 10:30 發表

打肝炎針後半年想可以有bb..
快d打啦.. 我都打左.. 甲乙混合~

咁係未即係我依家打左乙型肝炎針,暫時唔可以有bb住呀?

子爵府

原帖由 cacapig613 於 10-12-9 10:30 發表

打肝炎針後半年想可以有bb..
快d打啦.. 我都打左.. 甲乙混合~

子爵府

原帖由 smallyan430 於 10-12-9 10:31 發表
係,我上年去家計會check,佢都話我無抗體,我都hold住生bb個plan,費是到時有咗就煩﹗
唔緊要啦,等多幾個月啫,唔好唔開心啦 ^^

但你老公係未帶菌呀?因為我老公係帶菌者.所以姑娘叫我去打番比較好呀~又等幾個月,

複式洋房

原帖由 vivianbabywai 於 10-12-9 12:23 發表

我打甲乙混合要打3支.. 差不多半年先打晒.. (最尾一支好似三個月後先打..)
之後半年唔可以有bb.. (因為可能會有k胎..)

子爵府

原帖由 cacapig613 於 10-12-9 14:04 發表

我打甲乙混合要打3支.. 差不多半年先打晒.. (最尾一支好似三個月後先打..)
之後半年唔可以有bb.. (因為可能會有k胎..)

咁即係話如果我依家打乙型針,呢半年之內都唔可以有bb住呀?

大宅

我老公無帶菌,而且佢有抗體。
我果陣時都係家計會打,半年打晒3針,姑娘都叫我隔幾個月先好準備懷孕。
唔緊要啦,打晒針先啦﹗

原帖由 vivianbabywai 於 10-12-9 12:35 發表

但你老公係未帶菌呀?因為我老公係帶菌者.所以姑娘叫我去打番比較好呀~又等幾個月,

子爵府

原帖由 smallyan430 於 10-12-9 15:55 發表
我老公無帶菌,而且佢有抗體。
我果陣時都係家計會打,半年打晒3針,姑娘都叫我隔幾個月先好準備懷孕。
唔緊要啦,打晒針先啦﹗

唉..又要等多幾個月la...

禁止訪問

複式洋房

原帖由 vivianbabywai 於 10-12-9 14:09 發表

咁即係話如果我依家打乙型針,呢半年之內都唔可以有bb住呀?

如果以我計... 打針要半年.. 之後又半年唔可以有b..
咁應該係1年..
不過詳情都係打針時問醫生好d~~

複式洋房

原帖由 anson123 於 10-12-9 17:50 發表
HI,DAY 1 係11月18日,只有12月4,6日DODO.
今日明日係唔係安全期嗎??
CYCLE 32DAY

已經第4 CYCLE,如果食排卵藥係點,係點食??

我都係11/18 day1...
不過只係do左1次
照計..今日明日係過左排卵期.. 不過唔算安全期~
(安全期.. 前7後3~7嘛)

排卵藥要去睇婦科.. e生開比你食~

子爵府

原帖由 cacapig613 於 10-12-9 18:40 發表

如果以我計... 打針要半年.. 之後又半年唔可以有b..
咁應該係1年..
不過詳情都係打針時問醫生好d~~

下!!!要一年咁耐ga??我仲唸住可以打算生個兔bb tim...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 vivianbabywai 於 10-12-8 23:19 發表

yeah~加油呀~
我今日去完家計拎左報告,佢話我c6有輕微地貧,但我就冇。而我老公又有乙型肝炎,又冇抗體,姑娘叫佢定期keep住去check下,而我就冇乙型肝炎又冇抗體,姑娘suggest我打番枝針~唉,依家可能又要hold住生仔plan ...

我老公都有乙型肝炎,
好在我識佢之前已經有天然抗體,
所以咁多年都唔洗打針.

以我所知, 乙型肝炎好易傳染,
好似dodo都會傳染架,
所以你想要bb, 一定要打左針先,
我之前有問過醫生,
好似我咁既情況會唔會對生bb有影響,
醫生話因為個bb係係我度生長,
我有抗體就冇乜問題,
如果情況掉轉, 即係男既冇乙型肝炎,
而係女既有, 就會麻煩d,
有機會傳俾個bb架,
所以你都係快d去打針比較好.

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

原帖由 smallyan430 於 10-12-9 10:33 發表
嘩,日日咁勁,我老公隔日都難﹗
真係似有機喎,relax等bingo ^^

我老公你外國人, MAY BE會需求大D..不過, 真係好難RELAX...個心成日THINK住..同埋好留意自己身體...加上..日日做..唔好架..D精應該未夠成熟..BUT我老公唔信..

我覺得有BB真係唔易..同埋..我有種FEELING似係會M COME咁..

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我想問大家..你地會係M前幾日, 買棒棒驗, 定係遲左5-7日先買黎CHECK呀..

複式洋房

回復 54# vivianbabywai 的帖子

你都想bb健康咖嘛~~ 快d去打啦~

複式洋房

回覆 57# nicolatinlok 的文章

我都幾準時.. 紅d深粗後14~15日一定會m come... 所以每次我未check佢就會到:;pppp:
我今日係深粗後第8日.. 我諗就算驗..
我都會拎紅d試下有無線先~

大宅

哦,日日做可以會"希"D添。
我今個月都feel到會來M,因為身體狀況無咩變化﹗
唔緊要啦,下次再努力^^

我多數都忍唔住,來M前1﹑2日就check捧捧 ^^

原帖由 nicolatinlok 於 10-12-10 01:32 發表

我老公你外國人, MAY BE會需求大D..不過, 真係好難RELAX...個心成日THINK住..同埋好留意自己身體...加上..日日做..唔好架..D精應該未夠成熟..BUT我老公唔信..

我覺得有BB真係唔易..同埋..我有種FEELING似係會M CO ...

首頁
12345...19

尾頁

跳至