論盡家傭

跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

hi
我11月15入紙到immd, 好快就有number, 今日12月14日visa已經出左, 超快.
我係已經冇加加快信個d架.

原帖由 坤囡囡 於 2010/12/6 15:33 發表
有冇人可以答我呀, tks~

大宅

AGENT今天打來話姐姐星期六便到港了(希望系真的),總結進程日期.
28/10簽CONTRACT(但隨後幾天假期,到1/11才辦)
23/11入紙
30/11出REF. NO.
唔記得1/12 定2/12收到REF. NO.的信
7/12補文件
10/12 OR 11/12出VISA(因我12/12才CHECK,所以唔知邊日出)
13/12下午AGENT去取VISA
14/12早上送件去菲國
預計18/12到港

男爵府

原帖由 Little_cy 於 10-12-14 22:34 發表
hi
我11月15入紙到immd, 好快就有number, 今日12月14日visa已經出左, 超快.
我係已經冇加加快信個d架.

真係好快 woo...! 希望我都係呢幾日有消息..!
想問下你過係印定菲?

伯爵府

mango22
yes, vy fast. can't believe.

mine exisitng one is bun bun; the new one is 印印.
原帖由 mango22 於 2010/12/15 06:06 發表

真係好快 woo...! 希望我都係呢幾日有消息..!
想問下你過係印定菲?

男爵府

原帖由 Little_cy 於 10-12-15 08:53 發表
mango22
yes, vy fast. can't believe.

mine exisitng one is bun bun; the new one is 印印.

You are very lucky...! Mine is indo. too
I got the reference no. on 19/11. I just check from the Immd Website that the application still in progress......!

伯爵府

我11月頭簽文件, 咁agent 話11月15日入曬immd, agent 幾好, 跟得好貼; 我都冇理到, 後來打電話比佢地先至知道個vca no一早出左, 11月23已經出左喇; 而visa就12月14出, 頭尾都好快呀.

點解你咁耐架... 你係第一次請??
原帖由 mango22 於 2010/12/15 09:46 發表

You are very lucky...! Mine is indo. too
I got the reference no. on 19/11. I just check from the Immd Website that the application still in progress......!

男爵府

原帖由 Little_cy 於 10-12-15 11:54 發表
我11月頭簽文件, 咁agent 話11月15日入曬immd, agent 幾好, 跟得好貼; 我都冇理到, 後來打電話比佢地先至知道個vca no一早出左, 11月23已經出左喇; 而visa就12月14出, 頭尾都好快呀.

點解你咁耐架... 你係第一次請? ...

唔係第一次,不過我覺得個 Agent 唔係好熟...! 佢都話佢間 agency 開左一年度, 真係驚驚地...! 本來我有一間係元朗搵開 ke agency, 好好..! 之前個姐姐d 手續佢幫我攪掂晒, 連姐姐個 passport 過左期佢都帶佢去immd, 攪埋唔駛我理...! 可惜, 今次係佢度搵唔到 arm 心水, 先轉來呢間, 雖然都係朋友介紹, 但佢地真係聽得出冇之前果間咁熟....!

大宅

喺, 我依家重未有ref. no., 咁攪法, 分分鐘2月都唔知黎到未
原帖由 mango22 於 10-12-14 18:49 發表

即係你重未有 ref. no?
好似話收到 ref.no. 4-6weeks 先出到 visa. 出左 visa 重要等 10日8日先到 香港..!

別墅

原帖由 坤囡囡 於 10-12-15 14:12 發表
喺, 我依家重未有ref. no., 咁攪法, 分分鐘2月都唔知黎到未

唔係咁灰ma? 我12月8日先入form, 我仲希望個工人可以過年前到香港tim... 咁我咪無機會, 但我個agent話過年前應該ok架喎... 唔好呀~唔係我就c得了...

男爵府

你不如追下個 agent la...!

男爵府

我14/12 email + fax 加快信去immg office, 唔知通常幾耐批呢??

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我overseas bun 4 weeks

別墅

原帖由 bunbuncoco 於 10-12-15 17:24 發表
我overseas bun 4 weeks

4 weeks 係指由入入境署開始? 還是有reference number開始?

侯爵府

好媽媽勳章

You can check it by your ID number and your name
They will give you your ref no. in the phone call
I check it before!

[img align=right][/img]

大宅

我31/10揀海外工人,公司11/11入文件到入境處,19/11有imm.no.根住我自己Fax加快信,再打電話去入境處同主任講,23/11就批左簽証.但工人最快要14/12先有機位,所以我今日15/12先接到個工人,如果D早有機位就可以再早D.
就算批左簽証,都要等印尼個边出機票
不過都算快,希望呢個工人ok 喇!

大宅

我請個工人啱啱先renew個passport咋, 足足浪費咗成個月時間, 依家份文件都應該未黎到hk, 我喺 direct hire架, agent一定唔會幫我跟到咁足

男爵府

原帖由 fongcnine 於 10-12-15 18:13 發表
我31/10揀海外工人,公司11/11入文件到入境處,19/11有imm.no.根住我自己Fax加快信,再打電話去入境處同主任講,23/11就批左簽証.但工人最快要14/12先有機位,所以我今日15/12先接到個工人,如果D早有機位就可以再早D.
就 ...

waaw..! 你真係好快woo...! Only 4 日 就批 visa..! 你點搵入境處同主任講? 我都係19/11 有immd. no. 但今日都重係處理中...!

大宅

到屎咁早8:45am勁打电話,打到有人聽,我同主任講,我9/12就放完產假,要返工,屋企冇人幫我湊BB,根住fax多次加快信(前後2次),根住重覆再做以上動作,根住過3日就批左嘞
原帖由 mango22 於 16-12-2010 00:01 發表

waaw..! 你真係好快woo...! Only 4 日 就批 visa..! 你點搵入境處同主任講? 我都係19/11 有immd. no. 但今日都重係處理中...!

大宅

你住元朗?我都係呀....不過月尾搬去嘉湖
原帖由 mango22 於 15-12-2010 13:17 發表

唔係第一次,不過我覺得個 Agent 唔係好熟...! 佢都話佢間 agency 開左一年度, 真係驚驚地...! 本來我有一間係元朗搵開 ke agency, 好好..! 之前個姐姐d 手續佢幫我攪掂晒, 連姐姐個 passport 過左期佢都帶佢去immd, ...

別墅

原帖由 fongcnine 於 10-12-15 18:13 發表
就 ...

嘩! 你真係超快喎! 頭尾到出visa都係3 weeks ja woo!!! 邊間請呀? 我都希望可以好似你咁啦~~ 請問你在邊間agency請架? 可否pm我? 謝謝!

首頁
12345...9

尾頁

跳至