夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

回覆 babyboys 的帖子

樓主:唔止你c6唔尊重你呀媽,你都好唔尊重自己呀媽,俾我就兩件一齊掃出街!

Nancy20090615  agree  發表於 11-7-31 09:41

男爵府

回覆:c6唔尊重我牙媽,我應該點?

我曾經都有類似既問題,不過無甘嚴重,老公不會主動叫我爹啲媽咪,但佢亦唔會叫佢呀爸呀媽,又成日攞我屋企人開玩笑,不過重來都唔敢係我爸媽面前黑面或發脾氣。但我都忍受唔到,因為佢地係養大我既父母,所以我同佢嘈,我俾左一個好strong ge signal 佢,而佢都明白。so far 佢都真係改變哂!樓主,如果你老公真係愛你,佢一定唔會想你傷心難過,但只有你先可以保護你家人

男爵府

醒目開學勳章

樓主同佢老公一樣咁衰!

你呀媽如果唔錫你,唔為你的話,跟本唔洗受呢d氣,跟本唔洗比d衰人鬧,
跟本唔洗臨老都要養你地呢兩個成年人.

你懦弱,比身邊嘅人當住自己面前欺負自己呀媽.
個心赤呀媽有鬼用咩?!

:;pppp:

男爵府

我真係覚得你c6 , 係賤精先生!首先,寄人離下,又食又拎,又要人做工人幫你洗衫,仲要唔比家用,咁都做得出,好野!
第二,佢有無分莊閒?間屋係邊個?就算間屋係佢都無可能趕你媽出房!
同你講sorry 無意思,叫佢同你媽講 sorry la !

別墅

你c6不知所謂!有無家教?如果有人話我屋企人一句我同他死過!

等待我既可愛愛小寶寶ing...

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我曾經都有類似既問題,不過無甘嚴重,老公

原帖由 candacebabo 於 11-07-30 發表
我曾經都有類似既問題,不過無甘嚴重,老公不會主動叫我爹啲媽咪,但佢亦唔會叫佢呀爸呀媽,又成日攞我屋企 ...
我個c6都係,結婚結左9個月,c6仲未改口叫我媽咪做媽咪或外母,佢仲係叫佢個英文名或anti

36日咋...緊張緊張

大宅

1就係你C6第一次係你面前話你亞媽,你都無即時維護,所以你C6唔覺得需要尊重你亞媽。2你流淚而C6向你導歉,點解唔係叫C6向你媽咪導歉。如果當時你有作出適當的行動,我相信你C6一定唔會咁過份,係你助長佢對你亞媽的不尊重。你應再次向他表達你的不滿,亦向他表明再有下一次只有兩個方法,一係你自已搬回老家,一係出去租樓住。(有時你唔講到後果咁嚴重,佢真係當你儍)假如講左都仲係咁,樓主自己好自為知啦!

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

伯爵府

抱歉難聽都要講了,樓主自己都會講自己爸媽幾好人,媽媽被踩在腳下了還可以忍到,我阿爸是爛人一個,我老公都知,但我一開始就跟他表明過,我的爸媽再不好也輪不到期他人來給臉色,莫說對著他們了,就算私下跟我說我爸媽的不是我都不接受,其他事情都有的商量,但只要不尊重我父母我一定爆發,所以一路來他都對我家人好好,仲要他是每個月都俾家用我娘家。
一開始你就沒表明立場,老公你的,你要忍受他爛是你願意,憑什麼阿媽都要忍,他這種極品也真是多得你這種極品來培養

這世界唯一不變的就是變

大宅

Sorry,睇完太嬲!
第一,你老公=垃圾,仲學人做爸爸?

等二,你自己都有問題!係正你面前鬧你呀媽你都唔出聲?做你呀媽真係悲哀!同時你唔係狗,做咩俾你老公扯住個鼻走!?

事問你兩位有咩資格教導你地既小朋友?

伯爵府

今日你件事唔係咩大富大貴都靴咁大個NOSE對住媽咪, 老人家係要黎尊重的, 唔係咁樣比你話的, 佢真係愛你既話, 應該要明白你既屋企人對你同樣重要, 呢D男人, 真係超不知所謂, 不過我係你既話.....我會出聲....媽咪一世人得一個, 佢對我地既付出冇其他人可以取代, 但老公可以搵過.

男爵府

你老公係你面前話你媽你都唔識出聲,難怪你老公唔會尊重你媽!做你媽真慘!個女婿搵自己出氣,個女都唔幫手!

子爵府

畀面勳章

講真, 恕我直言, 如果你C6係有錢就一早搬左出去住啦..
咁宜家都係住係娘家, 唔做好本份不特止, 仲要話你阿媽..
又冇家用比喎...真係超過份... 但問題唔多唔少係你身上.. 點解你唔出聲??????
如果係我, 只係第一次我已經會出聲...愛我既人,,應該尊重埋我父母..
父母係我心目中係最重要..冇人能及...

子爵府

wcandtt 發表於 11-7-30 06:51
你老公真係面皮成呎厚!chi飲chi食不特只,重唔識分莊閒!係人屋企住,一個仙都唔比,重當你阿媽係工人,又 ...
講得好,邊有男人咁鬼衰,係人度住,一個仙都唔比,仲阿之阿左,咁唔識做,你阿媽都好難受!
樓主,唔好再縱容你C6,叫佢每月交番租,比你阿媽洗又好,儲又好,無理由一D責任都唔盡下~咁益佢,
唔係佢會以為"老馮".

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果當初你老公第1次鬧你媽咪而你又出聲話你老公
你老公就唔會甘放肆

禁止發言

瑪瑙宮

大廚勳章

維港 發表於 11-7-31 18:51
尼隻C6無錢都咁賤格, 佢有錢對老婆外家仲......

無錢都咁既態度 , 如果他朝賺到d錢 , 可能要外母幫佢洗腳...
大佬 , 無錢比 , 人地做呀四洗埋衫都話有陣味 , 叫外母再洗過wor.... 有錢真係不得了
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

seaheart88 發表於 11-7-31 19:38
無錢都咁既態度 , 如果他朝賺到d錢 , 可能要外母幫佢洗腳...
大佬 , 無錢比 , 人地做呀四洗埋衫都話有陣 ...

我諗佢有錢佢外母會好 d 喎, 佢實搬開住靚屋, 眼尾都唔睇佢外母啦, 重好.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

兩個都衰!!!自己阿媽比人鬧唔出聲視為不孝,你老公咁對外母視為不仁不義....自己心痛又如何,你有能力去阻止你老公你都唔去做,難道你媽不心痛你手指咬出唔咬入嗎

首頁

尾頁

跳至