家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我講下自己呢幾年既投資方向比樓主參考下

股票, 只買 3988, 最多買 二百萬
$2.5 以下 就買 一百萬
$2.0 以下 就買多一百萬

$3.0 以上 放番 $2.0 果批貨
$3.5 以上 放番 $2.5 果批貨

人民幣, 一有多餘錢 (大約一百萬) 就匯上大陸做定期
依排次次都做 三年, 有 5%
人民幣三年內 如果每年升值 1-3%
回報都有 6% - 8%

Hinlongmami  你真係叻呀!我學到都好呀,多謝你意見.  發表於 12-2-11 13:21

禁止訪問

引用:我講下自己呢幾年既投資方向比樓主參考下股

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

seesee1010 發表於 12-2-11 18:17
嘩!你就好啦兩個幾買,我果d四個幾

佢應該末買, 佢話想買 ~~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:賣左層樓忽然多左幾十萬,唔想放銀行.近排股

複式洋房

大力大力 發表於 12-2-11 18:27
有貨呀大力,$2.39 買左, 不過升唔破 $3.5, 所以未賣
呢幾日又跌番

我由 2006 年 開始已經係咁樣買 la
不過, 有時放完見到 3988 升到 四個幾五蚊
又會覺得有 d 唔抵

複式洋房

seesee1010 發表於 12-2-11 18:17
嘩!你就好啦兩個幾買,我果d四個幾
四個幾 唔平wo

首頁

尾頁

跳至