婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 回覆:粉紅冰的帖子

樓主你放鬆心情,其實你媽媽係好關心你地,你應該好感謝佢,我媽媽都同你媽媽有的比,但我就好享受佢對我同囡囡的關心

男爵府

我呀媽控制我既生活,我好辛苦!!我對佢好反感

我老媽子又係煩到無朋友,日日不停咁捉住你講野,又要人應佢,大佬呀,放工返到屋企都大把野要整你就煩少我兩野啦,我講緊電話又係度聽人講野又加把咀,訓訓下覺突然坐係你床邊,真係嚇死人呀,一係就半夜三更係度開大喉嚨唱歌,買親野比佢食又呀之呀咗,問極想食咩就話事但買到返來又彈3彈4,真係講幾日都講唔完

子爵府

引用:其實從細到大,我呀媽都控制我同我姐姐,(大

原帖由 粉紅冰 於 12-02-16 發表
其實從細到大,我呀媽都控制我同我姐姐,(大小既事佢都要知) 係好關心我地,但關心得過曬火!!!
小時無論m come ...
同我阿媽有99%相似,佢仲會每日計住邊個仔女打過幾多次俾佢(因可有六兄弟姊妹),有時湊女忙冇打俾佢,佢就會俾說話我聽,例如話你而家記得我挪,我仲以為你開心得"仔",吾記得我添,我只想講,我都有我的生活,一個人星期六日湊住個女週圍去學嘢係好忙嫁,有時靜下來都想休息吓,更何況每次打去都係有骨落地,每次都話咁多仔女有乜用,都冇人理,我死咗都冇人知,但我都要生活,冇可能只是為佢而活的!

大宅

回覆 回覆:BigB大B的帖子

笑死我,但可以試試!

禁止訪問

睛靈勳章

複式洋房

我阿媽好似你地一樣,但我阿媽唔敢煩我,因為佢再講多兩句我就拍枱黑面唔彩佢,由得佢自言自語,講到夠。

男爵府

畀面勳章 大廚勳章

回覆:我呀媽控制我既生活,我好辛苦!!我對佢好反感

咁..又真係好煩嘅

別墅

畀面勳章

回覆:我呀媽控制我既生活,我好辛苦!!我對佢好反感

打爛沙盤問到篤我好衰,如果係我一定俾佢問到發脾氣

複式洋房

陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

真係反面教材!提醒我將來唔好變成咁鬼煩!!
但佢真係超級關心妳哋既媽咪,我都想俾媽煩吓可惜人已不在,
請珍惜!

大宅

畀面勳章

引用:我會學佢咁...每日早過佢打電話,+問佢+:+去

原帖由 BigB大B 於 12-02-16 發表
我會學佢咁...每日早過佢打電話,
問佢 : 去左邊, 做咩野, 食左早餐未, 幾點食, 食咩野, 點解個度 ...

大宅

引用:我以為我呵媽管住我,原來天外有天。我呵媽

原帖由 no_car_car 於 12-02-16 發表
我以為我呵媽管住我,原來天外有天。我呵媽又係成日打比我,叫我食多d蕃茄,叫我早d 瞓。叫我吳可以比個仔 ...
Same to me

首頁

尾頁

跳至