夫婦情感

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

Lazylazywong 發表於 12-4-2 18:27
上個月我生日,老公買左條鑽石頸鏈俾我!勁開心
恭喜!願你老公知道物質供應係你感到他愛你的方式之一。
我初結婚時,我係憑男人 送我名牌貨,珠光寶器來感受男人對我的愛。因我的前男朋友(們)都是以此方式來向我表達他們愛我的。現在,經歷了現實生活的洗禮後,我改變了。身無名牌,珠寶。若老公想送給我,都先要問過我,讓我過目過貨品都認為好才買。當老公沒有錢時,我必須從別處找老公對我愛的表達方式。如:為我做事,言語溝通表達愛意。為家付出表達愛意等。

子爵府

mrschan923 發表於 12-4-2 19:02
顧家,錫老婆同呀囡!肯幫手做家務
老公係要來顧家0既,好!這是他愛你的方式。 你能感受到他這愛的表達,更好!

子爵府

回覆 35C9 的帖子

為家付出這麼多,當然愛你啦。這是實在的愛。仲加埋靚仔,你更容易愛老公添。

大宅

老公每日都當我BB咁~
(係做緊家務同煮飯的BB)

kawai120  sweet  發表於 12-10-1 00:44
ndw    發表於 12-4-3 23:22

子爵府

Pradagal 發表於 12-4-2 23:05
專一
真心愛我
錢都歸我管

不過對我未夠咸濕

我0念有對你有

咸濕

之念,不過,可能每日勞動服務家人和幫你按摩完後自己都累到想訓。

(我大部分時間在梳化上做灘屍)

我都做過,我同媽媽一起做,去旅行,媽媽等住爸爸替媽媽執行李,我等住老公替我執行李。

子爵府

yoffee 發表於 12-4-3 00:43
自從有左呀b之後c6勁慳自己留返d錢俾我地,我想食咩做咩都會帶我去,會成日煮飯俾我食,去邊都會goodbye ki ...
一個可以為老婆舍命的好老公!

子爵府

lokma28 發表於 12-4-3 01:40
份糧比晒我,要求我儲起......
可唔可數缺點啊?
人總有優點既,你能0念出個優點都正明到自己還有會欣賞人的能力。繼續發揮這正能量吧!想想你當初為何想嫁他?

smallfoothk    發表於 13-2-19 12:28

男爵府

叻叻勳章

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

優點係...放工即刻返屋企,忍受我臭脾氣,專一

kawai120  gd  發表於 12-10-1 00:45
LING

子爵府

AnZo 發表於 12-4-3 13:24
我老公事事以我同囝囝為先,由拍拖到現在10年了,每天都會同講我愛你!他每天午飯會搭車回來吃, ...

他每天午飯會搭車回來吃,因為佢話想見多我同囝囝幾面,

“可見你也是好老婆,能滿足老公回家吃午飯的要求,准時開飯,不讓老公挨餓。我老公也是天天准時開放等我回家吃午飯,享受一下家庭之樂。

大宅

sorry, 無

伯爵府

好愛我,只要我想,我開心,佢乜都會為我做,每日臨訓前都會同我傾計

ndw  可能因你易TUM到開心LOR。何樂而不為呢。  發表於 12-4-4 01:11

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆:一起數數老公的優點啦...think positive

心地好

kawai120  very important  發表於 12-10-1 00:45

子爵府

BBLING_K 發表於 12-4-3 15:40
優點係...放工即刻返屋企,忍受我臭脾氣,專一

我同過我老公講:我好多謝老公能受我既臭脾氣。我發覺我D臭脾氣連我父母都接受唔到。 我想改掉我既

臭脾氣。

成日要老公受,0甘對老公既血壓可能唔好。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我老公樸實穩重,唔食煙唔飲酒唔賭錢,間唔中都會講d好爆笑既說話笑到我肚痛

公爵府

我未有老公仔不過都想讚下個傻佬,除左覺得佢向公司易比人蝦,佢對我好好,又錫我總之向我心目中無人能及哈哈

大宅

係我生命之中一個好強既支持.
我老公無特別寵我, 平時唔會特別照顧我生活小細節, 斟荼递水係病果時先會, 唔多會幫手做家務, 不過佢返工都夠辛苦, 呢d野我做得黎.

佢唔會盲目咁附和我, 會坦白表達佢既想法.
每當我係工作,學業生活之中有困惑,佢都會比好多意見引我去分析判斷.
佢比好大自由我, 唔會管我駛錢買野交友.
經常比一d實在既驚喜我, 例如買一本我會興趣既書, 幫我搜羅字帖, 有時托人幫我買護膚品, 去幹間唔時會買一兩件有特色既碗碟,因為我至中意呢d.
教女有佢自己果套, 我教唔掂就要佢出馬, 佢一開聲, 個女會順晒佢.
孝順,對兩邊父母都好,對其他長輩都好尊重.

缺點丫...以上既優點做得唔好,都會成為缺點.

侯爵府

引用:继续: 一起数数老公的优点啦...think posit

原帖由 ndw 於 12-04-02 發表
继续:
一起数数老公的优点啦...think positive
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&t ...
佢做咩去邊都會問過我好唔好先!無秘密,100%安全感!從來唔干涉我去邊,做咩,100%自由!同佢講要儲錢,自動比唒我儲,點用錢唔會過問!慳自己但唔慳我!會煮飯,一定係佢洗碗,一見到我做家務,會自動自覺幫我,唔會做大少!佢早起過我,臨走一定抱抱錫錫,到我夠鐘就打比我叫我起身!唔會亂洗錢,成日買小禮物氹我!唔長氣,唔會嬲得耐!唔飲酒唔去浦!放工即刻返屋企!其實佢都好好架!

esmehouse    發表於 13-3-19 11:03
kawai120  very gd  發表於 12-10-1 00:46
ndw  直情好啦!   發表於 12-4-4 13:09

子爵府

回覆 RAY媽 的帖子

著重心地好既你,我想你也是心地好的。

子爵府

rayrayus 發表於 12-4-4 01:07
我老公樸實穩重,唔食煙唔飲酒唔賭錢,間唔中都會講d好爆笑既說話笑到我肚痛 ...
0甘都要你識笑先同你老公拍得埋0既。我想你都算係心境容易開朗既人。
我老公又係好會講笑,又會笑翻我講D 講0野唔經大腦既 statement such as when I see the ocean, I cry out said: "A LOT OF WATER ! "

子爵府

skybiebie 發表於 12-4-4 04:45
佢做咩去邊都會問過我好唔好先!無秘密,100%安全感!從來唔干涉我去邊,做咩,100%自由!同佢講要儲錢,自 ...
“佢做咩去邊都會問過我好唔好先!無秘密,100%安全感!”
小兩口有商有量好0嫁。我老公都係0甘。老公話,如果有女性朋友同他講D野係連我都唔想畀我知0既,他就選擇唔去知。LEE 個係維護夫妻關系既一種方法。

skybiebie  佢口頭禪係: (國語) 我什麼都依你, 你說什麼就是什麼啦~~  發表於 12-4-4 17:20
skybiebie  都係架, 一般我唔鐘意個d野or地方佢都唔會做, 唔會去~~  發表於 12-4-4 17:19

首頁
12345...16

尾頁

跳至