想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆 貴媽媽 的帖子

講左出黎會舒服好多﹐以後都可以有相有量。

我上堂個到因為係大學文憑科程﹐ 有D係媽媽﹐但好多都係學校教師﹐或者係教小朋友畫畫既導師。但唔係成日開班﹐而且要做功科同考試架喎。如果你仲揾工就唔好又返工又讀書甘辛苦

複式洋房

回覆:後悔當日辭職唔做野等bingo

而家樣樣我都係等..其實一啲都唔忙! 諗住呢個月做iui 去 keep me busy.. 點知泡湯..

你後來有冇做ivf? 你唔好後悔啦都yu事無保! 化正能量試多啲野! 我應氶自己每個月都試新招直到成功! 每月試新野幫我keep 住個希望! 大家一齊努力呀!

侯爵府

回覆 貴媽媽 的帖子

打算下個cycle 做ivf, 當然希望今次就bingo唔使做喇。你有咩新招,可唔可以分享下?我依家跟其他jm飲孕媽媽奶粉。

大宅

我都好想同99講我生唔出,叫佢整啲有營養嘢俾我食,可惜老公話等我有左先。因為佢煮啲嘢勁營養失衡,但又唔好意思講出黎。冇營養又點生到b,好慘,有苦自己知。

複式洋房

我啲新招其實只不過自己未試過既方法..上年一開始巳經食葉suen 同排卵藥,同一時間每個月都狂煲唔同既補湯,年頭拜龍母同搵人睇風水... 前個月食黑朱古力,上個月試食天x丸 同中藥,今個月就開始試奶粉..請問你飲咩牌子? 仲有時專等排卵期就同老公出走香港去short trip幫自己relax下..

仲有好多方法未試..例如我奶奶幫我搵到佢個中e獨門秘方用阿交+鹿角膠+龜x片做既糕,每曰一啖好似當燕wor... 老公仲會試飲雞精同埋蠔皇素..重頭戲就係開始試iui,如果試幾次唔得,會直接做ivf... 呢個就係我個生bb roadmap! 希望自己每個月可以有新野試..心理上唔覺得自己呆等!!

Montea.. 希望你今個月bingo 唔需要做ivf! 我今日都day 28 希望我都一齊bingo 唔需要做iui!!

侯爵府

回覆 貴媽媽 的帖子

安滿媽媽奶粉,是見其他jm敎的。
我上個cycle iui, 今個cycle 抖抖,淨係自己dodo,所以我都無太大期望。你book 咗邊個醫生做iui? 我係跟董醫生的。

希望我們都快快bingo! 加油!

複式洋房

回覆 montea 的帖子

不用後悔,其實您您做r、r得很對!

複式洋房

我搵Li Fok Him 醫生, he is a super nice doc and very experience 但係我都想識多個e生,萬一如果多次iui /ivf 都fail..都要搵third party opinion.. 董e生nice? 要唔要book 好耐先見到架? 剛剛都買佐安滿奶粉, 你會1日飲1次or2次?

侯爵府

回覆 貴媽媽 的帖子

董醫生好nice, 唔會好似有d醫生咁,有佢講無你講。
奶粉我一日飲一杯。飲兩杯唔怕肥咩?

複式洋房

怕肥但我記得個說明寫1日2次

珍珠宮

回覆 montea 的帖子

總想點呀, 個天有得必有失,努力啦 !

大宅

樓主唔使後悔架...最緊要老公SUPPORT...
加油呀...

首頁

尾頁

跳至