自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都好重
遮, 銀包, 散紙包, tissue, 披肩, 鎖匙, 筆, 簿, hand cream, 潤唇膏, 瓔保袋, 喉糖, 都已經好鬼重!!
所以我用布袋, 最愛既係MBMJ果個尼龍袋, 又輕又大又裝到好多野!

子爵府

我試過袋左百幾元coins出街,有時係唔覺唔覺咁找左好多coins,但比錢時又成日覺煩比張大紙佢找算...攪到好多~e+盡量咩都用八達通,咁會好d~~
^0^

大宅

我用longchamp袋,皮袋實在太重啦。

大宅

引用:銀包,鑰匙,電話,tab,充電器,書,mp3......

原帖由 rilley 於 12-04-17 發表
銀包,鑰匙,電話,tab,充電器,書,mp3......
充電器??

男爵府

回覆:你地手袋入面有乜野,我個好重,點減呀

我家用指模鎖,所以不用帶鎖匙;平時用八達通,所以無coins bag;化妝包只帶補妝的必需品,用唔著的一律唔帶;用袋方便,皮革物料一定重,加埋有金屬扣果d,想唔重都難,近年已轉用其他輕身的袋,加上勤力執咗袋裏多餘無用的物品,所以我個手袋並不是太重的

禁止訪問

侯爵府

引用:Quote:原帖由 rilley 於 12-04-17 發表銀包

原帖由 bauhinia_beauty 於 12-04-17 發表
充電器??
yes,正確d係後備充電器

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

pigpigapple 發表於 12-4-17 09:34
有銀包,紙巾,keys , coins bag , 梳, 化粧袋, 披屑, mobile phone, 飲品, 牙纖,...........
超重.......

連飲品都帶埋....點可以唔重mouth:

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你地手袋入面有乜野,我個好重,點減呀

個bag買輕d....

伯爵府

畀面勳章

我朋友個化粧袋好似化粧箱----咁重,你喺咪?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Deniseleung 發表於 12-4-17 11:36
我家用指模鎖,所以不用帶鎖匙;平時用八達通,所以無coins bag;化妝包只帶補妝的必需品,用唔著的一律唔帶 ...

me too, 我連鎖匙都唔帶, 個袋冇coins, 我見d人個銀包好似磚頭咁大, 真係有咁嘅需要嗎?
我銀包只有hkid, 車牌, 幾張credit card仲幾張銀紙咁大把。如落雨, 只帶超輕傘, 重野一律唔放, 最重係個袋。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

我個袋都好重,其次係把遮

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我手袋淨係得個銀包,唔知點解。。。都好重

講笑

珍珠宮

執極都咁重

男爵府

回覆:你地手袋入面有乜野,我個好重,點減呀

我出街主要帶銀包、key、電話咋。 宜家反而中意用大既布袋,貪夠輕,dirty左又可以洗。

子爵府

2023年兔年勳章

唔好帶咁多信用咭、散銀。成個星期都唔用一次嘅嘢就唔好帶。

男爵府

引用:我個袋都好重,其次係把遮

原帖由 ddfannybb 於 12-04-17 發表
我個袋都好重,其次係把遮
有d傘可以好輕身㗎wor

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

i have to bring some small toy cars just in case my boy will join me !

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pigpigapple 發表於 12-4-17 09:34
有銀包,紙巾,keys , coins bag , 梳, 化粧袋, 披屑, mobile phone, 飲品, 牙纖,...........
超重.......

咁多野梗係重啦

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

夏天仲要加埋太陽眼鏡連盒, 一把雨傘(遮太陽用), 手袋真係超重咁搞法, 驚會提早有50肩

首頁

尾頁

跳至