爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 男人"偷食"是否正常!

KEI988988 寫道:
睇了3頁後有感面發。

有位朋友說老婆性冷感而令大家性生活出現問題﹖

其實兩個人雙愛才會結合,而當問題出現就一定要一同面對,不能只說一方的不是;其實性冷感是一種心理問題,你可以同太太去家庭計劃指導會尋找解決方法,多o的同太太溝通,我相信問題會好快解決。

另外一個問題男人"偷食"是否正常﹖

一個正常男人會有生理需要,但作為一個負責任爸爸/老公就唔會去"偷食"。
當你知道出去"偷食",會有機會感染「梅毒/淋病/棷菜花/軟下疳/淋巴肉芽腫/傳染性軟疣/滴蟲感染/三角蝨/泡疹/黴菌感染/包皮龜頭炎」,而且會傳染給你太太或家人,你會唔會話正常呢﹖

一個負責任的爸爸只會有一個性伴侶,就係你自己太太。

我同意你既講法!但男人唔係個個都咁理智!
I LOVE YOU BABY !

民房

其實太太的一方是不是更年期呀

民房

把我的不快說出來及看到你們的回應後,
心裡也有點放鬆.
到目前仍未有越軌行為. 不是因為性病原因.
因為有些 "服務" 是不用有"親密"接觸的.
我反而是緊記很久之前一套電影的一個理論.
"你只有一支牙刷, 你每天也用這個牙刷.
但有天, 有第二個女人用了你這個牙刷刷牙.
你還會再用嗎?, 你心裡真的會不介意嗎?"
(我便是那支牙刷)

這個亦是我撐下去, 沒有去偷x 的其中一個原因.
我有嘗試與太太討論請他尋求醫生幫助.
但當觸及性方面的問題. 他便會大發雷霆.
有時更累及兒女. (找他們出氣).
所以他從未看醫生. 他亦不覺得他有問題.
(況且, 性須要是很個人的. 他覺得數個月才有一次須要的
衝動是正常, 我也沒法勉強)

** 我們也還年輕. 未到 40, 不會是更年期.

大宅

jimjim050409:

你係做錯咗其他野,激親老婆而你唔知,兩公婆出現呢野係唔係咁尋常!女人有時會將唔開心既事收埋係心度,會唔會平時生活有問題出現,或者你太太會會揍仔女覺得辛苦,無私人時間,可能仔女唔係咁聽話,有時好忟憎,變咗影響兩公婆既感情!

民房

jimjim050409, 其實情況好common, check pm.

複式洋房

KEI988988 :
一個負責任的爸爸只會有一個性伴侶,就係你自己太太。

講得好 !!!

別墅

如果我地d老公係未犯錯之前已經識好似你咁唸就好lu~

不過自己始終愛佢,如果有彎轉都希望可以維持番個家, 家醜不出外傳, 唔通攪大件事同數湊佢比人聽好輕香咩, 我覺得如果老婆肯退一步,先體諒左佢既原因先,咁佢可能會內疚,浪子回頭, 如果你數湊佢先,惡左先就一定冇彎轉, 我自己都係過來人,希望太太門們會以家庭同大局著想
http://cecilia1fu.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

大宅

cecilia1fu :

我想問下你如何知道你老公犯錯,佢係d氾錯?

如果你不介意的話,可否說給我聽到!!!

民房

我成日都覺得男人幾好都好 心底裡 唔多唔少都有想越軌偷食o既時候 睇下佢地壓唔壓抑得到同定力夠唔夠o既jack 有d男人明明重好愛自己老婆嫁 但偏偏唔知點解日子耐左 覺得悶悶地 又或者咁岩sin有桃花 佢地就禁唔住自己喇 又或者好聽d咁講啦 呢個世界太多誘惑喇 好多時男人做野就係咁 一句natural call就係最好o既excuse

其實直接d講 點樣都好 做女人o既永遠都冇辦法制止到男人出去偷食 睇下自己好唔好彩囉

民房

睇o左大部份人地老公同人地老婆d意見後
發現有d野都好似無人為意到
平日傾計傾開我公司入面都有好多好好先生/爹地
久不久都會出去鬆一鬆(即係你地講o既"偷食")
佢地有d老婆都係"性冷感"
不過有d又好正常架喎!
原來係佢地心目中
同老婆就正正常常甘做
但出去就玩d變態野(即係佢地d老婆唔會/肯做既野)
即走下後門, 冰火九從天, 仁義麻雀/k, 起相飛, etc
發洩完,減完壓又回復返係一個好好先生
佢地原來係甘既心態架!

民房

照甘睇, 我估真係萬中無一

翡翠宮

jimjim, 你老婆係咪生完先有咁情況下 可能佢產後抑鬱都未定, 你嘗試同佢一齊睇e生但首先唔談及性方面以免佢反感又如何
jimjim050409 寫道:
把我的不快說出來及看到你們的回應後,
心裡也有點放鬆.
到目前仍未有越軌行為. 不是因為性病原因.
因為有些 "服務" 是不用有"親密"接觸的.
我反而是緊記很久之前一套電影的一個理論.
"你只有一支牙刷, 你每天也用這個牙刷.
但有天, 有第二個女人用了你這個牙刷刷牙.
你還會再用嗎?, 你心裡真的會不介意嗎?"
(我便是那支牙刷)

這個亦是我撐下去, 沒有去偷x 的其中一個原因.
我有嘗試與太太討論請他尋求醫生幫助.
但當觸及性方面的問題. 他便會大發雷霆.
有時更累及兒女. (找他們出氣).
所以他從未看醫生. 他亦不覺得他有問題.
(況且, 性須要是很個人的. 他覺得數個月才有一次須要的
衝動是正常, 我也沒法勉強)

** 我們也還年輕. 未到 40, 不會是更年期.

別墅

叫雞,染性病及乙肝炎
性病仲會跟一世tim~無法根治, 復發時不可愛愛~
http://cecilia1fu.spaces.live.com/PersonalSpace.aspx?_c02_owner=1

大宅

lonelydaddy 寫道:
不過有d又好正常架喎!
原來係佢地心目中
同老婆就正正常常甘做
即走下後門, 冰火九從天, 仁義麻雀/k, 起相飛, etc
佢地原來係甘既心態架!

咁佢地係咪都諗住, 只要老婆唔知道, 就一d 問題都冇?
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

複式洋房

T&Tdaddy 寫道:
如果一時胡塗咪比機會啦(無女不歡果D令計),講真其實都好易一時胡塗架.

請問通常在咩情況之下 ?

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

lonelydaddy 寫道:
不過有d又好正常架喎!
原來係佢地心目中
同老婆就正正常常甘做
佢地原來係甘既心態架!

真係唔明男人就成日用呢啲嚟做理由:"對得耐大家平淡咗啦,冇咗新鮮感啦"每次聽到男人偷食完就多數係呢啲原因,但有冇想吓你地呢啲問題女人都會有架,咁你老婆出去偷食完又係同你咁講,你又會點呢 2個人相處係要互相尊重,如果任何一方偷食都已經係對對方的一種傷害

首頁

尾頁

跳至