自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:我唔明白咩叫「不存在搶資源的問題」

快d釋法la,等得黎都蚊瞓

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

lessenth 發表於 12-6-4 12:39
雙非家長:享福利非搶資源
部分雙非家長則順利為子女報讀心儀學校。陳女士表示,由於兒子年紀小,所以安排 ...
不過我覺得好奇怪.....多數派首志願的係D雙非多過港人.????...反而D 港人就派晒去跨區????....
真唔明點大抽獎..............

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係搶係咩呀

愛 我 就 別 傷 害 我

翡翠宮

未出世就搶床位la成班賊

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

侯爵府

畀面勳章

fullmama 發表於 12-6-5 00:51
不過我覺得好奇怪.....多數派首志願的係D雙非多過港人.????...反而D 港人就派晒去跨區????....
真唔 ...
佢地班福佳本身就福大命大運氣好架啦

唔係點會俾幾萬蚊生仔就包佢成世人生養死葬丫

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

佢地覺得應X份架

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

回覆 lessenth 的帖子

電視見到:

full make-up, 勁大隻耳環,

一個個似去飲多d

一d都唔似會預備萬一衰咗要去扣門的樣

「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我唔明白咩叫「不存在搶資源的問題」

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

大宅

益力多都搶得有乜係唔搶得:;pppp::;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

k_lego 發表於 12-6-5 02:05
佢地班福佳本身就福大命大運氣好架啦

唔係點會俾幾萬蚊生仔就包佢成世人生養死葬丫
唉...一句講晒..........最衰最衰咪係我地個貪TSANG LOR..........多得他......攪到我地港人咩都要同人搶......樓價就蒸蒸日上........

男爵府

無可以全部怪晒政府,政府有時想做,但有啲政黨成日抽政府後腳,想䆁法,又話破壞法治,但是當初又係佢哋去鑚法律漏洞引伸問題出來。

別墅

佢哋可以連條命都唔要落嚟生,唔通為咗下一代可以貢獻香港咩!

一罐可樂  1隻2 隻走落黎生仔, 咪又係一個"貪"字囉~  發表於 12-6-5 21:44

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 回覆:mingchan122的帖子

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

lessenth 發表於 12-6-4 12:39
雙非家長:享福利非搶資源
部分雙非家長則順利為子女報讀心儀學校。陳女士表示,由於兒子年紀小,所以安排 ...

叫個b6唔好多餘,一個小一,何來“身份証”,佢得出世紙之嘛。

一個唔覺,梁生決定收返佢地既居港權,叫佢慢慢申請。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

醒目開學勳章

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 +4熱血勳章 親子王國15週年勳章

回覆:chowqv 的帖子

係就好,我都想收番佢地居港權及其他福利,不過冇可能。

侯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幸福就是平淡

首頁

尾頁

跳至